Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vynikající eticky motivovaný právnický film. Francis Ford Coppola odvedl svůj vysoký režijní i filmový standard a natočil jeden z nejlepších snímků ze soudního prostředí. Příběh o mladém právníkovi plném ideálů hozeném do bažiny právní a morální reality současné Ameriky. Matt Damon potvrzuje, jak dobrý je herec (když má to správné režijní vedení - rozehřivací kolo před Dobrým Willem Hautingem) a Danny DeVito vlastně rovněž:-) Místy vtipné, místy mrazivé (chování a uvažování managmentu zdravotní pojišťovny i týmu elitních právníků), každopádně (téměř) dokonalý film... Podobné filmy: Erin Brockovich, Porota, Firma ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Filmy z právnického prostředí mě vždycky přitahovaly. Už jen proto, jakou práci musí dát je natočit a oslovit diváka především dlouhými výslechy a rozhovory v tiché soudní síni. S tím ale Coppola neměl absolutní problém, protože se mu dostal do ruky opravdu skvělý materiál o jednom začínajícím právníkovi a mladém chlapci, jemuž odmítla pojišťovna zaplatit za léčbu leukémie. A navíc se mu dostala pod ruku sebranka výborných herců v čele s Damonem, DeVitem, Voightem a také Mickey Rourkem, který opět potěší i v menší roli. A především je Coppola prvotřídní režisér, rozsáhlou právnickou bitvu rozehrává nejprve v pomalém tempu, načež v samotném závěru tvrdě sešlápne plyn a za pomoci všech hereckých exhibicí dofinišuje jen těsně za hranicí světového rekordu. Ten totiž pořád nesporně náleží Demmeho Philadephii a Schumacherovu Času zabíjet, kteří ve mně zanechali vzpomínky přeci jen trvalejšího rázu.. ()

Reklama

Skleena 

všechny recenze uživatele

Grishamovy knihy jsou skvělé, bohužel ne vždy se to dá říct i o jejich filmových adaptací. Vyvolávač deště však rozhodně mezi solidní kousky patří. Dobrý herecký výkon Matta Damona (i když v té době se do formy ještě stále dostával) i úsměvná role Dannyho DeVita podporuje solidní scénář a hlavně skvělá režie Coppoly. K pěti hvězdičkám chybí opravdu málo, uškodil snad jen pomalý a nesmělý rozjezd a klasicky dojemná závěrečná řeč, bez které už by dnešní filmy z právnického prostředí ani nemohly existovat. A to je škoda. Každopádně **** a půl, kdo nečetl knihu, rozhodně doporučuji! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tento film je ukázkou kvalitní filmařiny, to beze sporu. Výborně zrežírovaný, precizně zahraný, s lidským příběhem, inteligentními dialogy a jemným humorem...jen postrádá větší porci originality (jemu podobných filmů je natočených opravdu hodně, ale Vyvolávač patří k těm nejlepším z nich). Hodnotím poctivými 4*, rozhodně doporučuju. ()

/Pablo 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film ze soudního přostředí. Jednu vadu ale má a to nedotažený scénář. Nevím jak ostatní, ale mě osobně překvapuje, jakým způsobem se Matt Damon coby Rudy Baylor bez problému vyrovnal s vražedným činem, jehož se dopustil. Celá ta věc byla tak nějak zametena pod stůl a to se mi nelíbí právě za předpokladu, že byla Damonova postava (až do onoho inkriminovaného okamžiku) celou dobu popsána jako velice morální a čestná. Coppola natočil rozhodně lepší filmy. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama