Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

castor 

všechny recenze uživatele

John Grisham a Francis Ford Coppola přivádějí do soudní síně čerstvě dostudované právnické ucho, které se v obtížných podmínkách začne velmi rychle a mazácky orientovat. Boj se zdánlivě všemocnou zdravotní pojišťovnou bude mít samozřejmě košatý happy-end, než se k němu ovšem dokluše, dočkáme se pasáží, které si vynucují pozornost svou vyzrálostí. Právnické drama jak se patří, i když to není TEN film, kvůli kterému bychom hned začali pátrat, kdy nejpozději podat přihlášku na práva. Není to žádné rafinované dílo, ale má v čele výborné herce, je chytré a civilní. A to není zdaleka samozřejmostí!! ()

repe 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý film ze soudního prostředí. Jenže výkon Damona, který měl excelovat, neboť se kolem něj točí vše, mi připadal takový, jako počáteční právnický výkon Rudyho. Roztěkaný, nervózní, ztuhlý a tak trochu nesvůj. Nemůžu si pomoct. DeVito a Voight mu zcela utekli. Coppola bez debat velmi dobře zachycuje to, jak to v právnickém světě chodí co se týče lží a podvodů, ale když přijde na samotné dialogy, co se odehrávají v soudní síni, nemají takový náboj. Jakékoli problémy ve vyslýchání jsou v podstatě záhy jednoduše vyřešeny dalšími a dalšími esy z rukávu bez žádného pořádného zvratu a nutnosti měnit taktiku. Když to porovnám s Časem zabíjet, tam to bylo o něčem jiném - z prostředí síně jste cítili jak se oběma stranám vaří mozky, aby něčím vyzráli na ty druhé. To mi tu chybělo. ()

Reklama

Skleena 

všechny recenze uživatele

Grishamovy knihy jsou skvělé, bohužel ne vždy se to dá říct i o jejich filmových adaptací. Vyvolávač deště však rozhodně mezi solidní kousky patří. Dobrý herecký výkon Matta Damona (i když v té době se do formy ještě stále dostával) i úsměvná role Dannyho DeVita podporuje solidní scénář a hlavně skvělá režie Coppoly. K pěti hvězdičkám chybí opravdu málo, uškodil snad jen pomalý a nesmělý rozjezd a klasicky dojemná závěrečná řeč, bez které už by dnešní filmy z právnického prostředí ani nemohly existovat. A to je škoda. Každopádně **** a půl, kdo nečetl knihu, rozhodně doporučuji! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vynikající eticky motivovaný právnický film. Francis Ford Coppola odvedl svůj vysoký režijní i filmový standard a natočil jeden z nejlepších snímků ze soudního prostředí. Příběh o mladém právníkovi plném ideálů hozeném do bažiny právní a morální reality současné Ameriky. Matt Damon potvrzuje, jak dobrý je herec (když má to správné režijní vedení - rozehřivací kolo před Dobrým Willem Hautingem) a Danny DeVito vlastně rovněž:-) Místy vtipné, místy mrazivé (chování a uvažování managmentu zdravotní pojišťovny i týmu elitních právníků), každopádně (téměř) dokonalý film... Podobné filmy: Erin Brockovich, Porota, Firma ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Hutné drama z americké soudní síně, které díky sympaticky idealistické postavě Matta Damona udržuje naději na zdárný konec až do svého finále. Coppolovi se díky jeho umu a typově takřka „čistému“ charakteru Rudyho Baylora podařilo celý příběh podat stravitelně a lidsky – s ohledem na to, jak (ne)stravitelné a nelidské praktiky se tu odehrávají. Vedlejší linka s Claire Danes je výborná a plně dokresluje Rudyho charakter, který se jako hedvábná nit line celým filmem. Závěrečná naléhavost a gradace soudního líčení je působivá, nicméně těm nejsilnějším žánrovým zástupcům (Čas zabíjet a Philadelphia) „jen“ dýchá na záda. [85%] ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Hrubý sestřih filmu měl kolem 6 hodin. (Satan)
  • Scéna, kde Danny DeVito prebudí Matta Damona zo spánku na lavičke, bola natočená na prekvapenie Matta, ktorý vtedy naozaj spal po natáčaní. (MDesign)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama