Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

numi 

všechny recenze uživatele

Barevně fascinující, příběhem nudící a herecky mdlý film, ve kterém se po celou dobu vlastně nic neděje. Něco se stane v úvodu, něco na konci a jinak se hodinu koukáte na vojáky, kteří vypráví své zážitky z války či dětství, přičemž hlavní trauma jednoho z nich je stěžejním bodem tohoto celého spektáklu. I to se nakonec dozvíte, ale prostě je tenhle film o ničem a tudíž zbytečný. [březen 2005] ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

trocha smutný, trocha sladký trocha aj dramatický. Napriek tomu pridám bodík na zlepšenie profilu tohto filmu. Rozpráva príbeh zachránivších sa vojakov a také skryté hrdinstvo (snaha dodať dôležite informácie). Vo filmových rozpočtoch sa síce nevyznám, ale nemyslím, že to filmu škodilo, akurát urobili trocha z diváka a aj Nemcov blbcov, keďže aj prenasledovatelia aj prenasledovaní zanechávajú v snehu stopy, ale tu to akosi nehralo rolu. :) Smutný až tragický koniec vyúsťuje v akési patetické pochopenie, že všetci vojaci sú ľudia, tobôž tí zraní. God sei mit Euch. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sklamal ma vizuál i forma. Vizuálna stránka strašná, neviem čo to bol za čiernobiely štýl, ale ťahal oči. Forma mola viac menej diskusná, veľa dialógov, málo akcie. V podstate sa tu nič veľké neudeje, človek ani nemá pocit, že by šlo o kľúčovú bitku druhej svetovej vojny. V dokumentárnom filme sa dozviem oveľa viac. A v ňom budem mať aj lepší a autentický obraz. ()

no2 

všechny recenze uživatele

8/10 - Jsou filmy o válce, které prostě zůstanou nepřekonány a jsou kultovními - pro mě Lovec jelenů, Apokalypsa, Četa, Olověná vesta. Potom ty, které jsou sice neméně kvalitní, ale nějak je vnitřně odmítám zařadit bok po boku k filmům z výše uvedené ´nedotknutelné čtveřice´ - např. Narozen 4. července, Zachraňte vojína Ryana... A pak je třetí skupina, do níž bych zařadil i tento snímek (a pak samozřejmě i čtvrtá a pátá ´cenová´, ale těmi se teď zabývat nebudu...). Film Přežili jsme Ardeny nebyl natočený se záměrem, aby se zařadil do jedné z prvních dvou skupin. Přesto je to pro mě jeden z lepších filmů, možná proto, že bližší než ´akční řeže´ je mi psychologie postav... Mimochodem, přirovnání ´válečný Stalker´ mi připadá trefné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak bohuzel, zadnej zapamatovanihodnej valecnej film se nekona, Ryan Little na to zatim nema. Samotnej napad, ze skupinka vojaku utece nemcum a snazi se dostat s dulezitou zpravou mezi svy, je sice dobrej, ale vyuzitej jen z casti. Par slusnejch prestrelek se tu sice najde, ale vetsinou jde jen o chozeni lesem a kecani vojaku o tom, jak se tesi domu a podobne. Kamera ma sice zajimavy filtry, ale obcas to vypada, jak kdyby jim barva vypadla a lita to z sedy do nahnedly a je to takovy divny. Herci spatny nejsou, ale scenar jim nedava moc prostoru. A az na zaverecnou prestrelku neni film ani moc napinavej. Takovej prumer, kterymu ani nepomuze, ze je udajne podle skutecnejch udalosti. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Postava Gordona Gundersona, kterou ztvárnil Peter Holden, je pojmenovaná po jeho dědečkovi, vojenském veteránovi, který bojoval ve 2. světové válce v bitvě o Bulge. (ČSFD)
  • Většina, ne-li všichni z herců zobrazující vojáky ve filmu jsou členy církve Ježíše Krista svatých posledních dní. Výjimkou je Alexander Polinsky (Gould), který je scientologem. (ČSFD)

Reklama

Reklama