Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

rozbris 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuto filmu se vůbec ale vůbec nehodí takové hodnocení, film ikdyž válečný nám ukázal válku z velmi zajimavého úhlu, že všichni jsme lidé, akorát jak to bylo řečeno ve filmu máme jiné uniformy a to samé platí v životě. Velmi mě tento válečný film dostal, veliké hrdinství prokázali, aby zachránili většinu. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Snímeček, který se svezl na trendu válečných filmů ve stylu Zachraňte vojína Ryana a Bratrstvo neohrožených. Potíž je ovšem v tom, že každá samostatná epizoda Bratrstva je ve výsledku kvalitativně i myšlenkově úplně někde jinde. Představitelům téhle putující partičky se ani nedaří upoutat pozornost natolik, aby k nim divák dostatečně přilnul a v jejich těžkých válečných trampotách za nepřátelskou linií soucítil. Nostalgické dialogy, které mezi sebou ve volnějších momentech vedou, a ve kterých vzpomínají na svou domovinu, působí notně křečovitě a nuceně. Bohužel, režisér se zřejmě snažil i o jakýsi duchovní přesah, který se pokouší uplatnit v osobě nábožensky založeného vojáka Deaca. Když se tedy postavy odhodlají k hlubokým rozhovorům o Bohu a jejich kázání podbarvuje protivná militaristická hudba televizního charakteru, toužebně očekáváte německou ofenzívu. Filmu se nevyhla ani sprška logických lapsů a víceméně úsměvných náhod, které vzhledem k vysoce průměrnému profilu celého snímku beru jako vítané zpestření a důvod k pousmání. Kdyby tedy nebylo zbytečně patriotistické a rádoby duchovní tendence a místo toho se tvůrci snažili pojmout donekonečna omýlané téma Druhé větové války jiným způsobem, či se jen pokusili o nepatrné posunutí žánrových hranic, dopadl by výsledek nepochybně lépe. A přitom začátek vypadal tak slibně. Schade. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

FIlm, který vypráví příběh hrstky amerikých vojáků, kterým se podaří dostat ze spárů Němců a snaží se dostat zpět na spojenecké území. Celkem příjemné herecké výkony od neznámých herců. To že se jedná o nízkorozpočtocý film bude každému jasné po prvních deseti minutách. Bohužel mi chybělo trochu více akce, ale zase atmosféra je obvzláště v první půlce slušná..... ()

lucinka.md 

všechny recenze uživatele

Nechápu nízké hodnocení tohoto filmu, mně se líbil a moc... Ano, hodně se v něm mluví a přemýšlí, ale copak každý válečný film musí být krvavá lázeň, kde lítají vzduchem utrhané končetiny? Je to příběh o kamarádství, o soudržnosti lidí, jejichž osudy se protnuly za neuvěřitelných okolností.. A také o tom, jak strašně absurdní každá válka je. Vojáci na obou stranách mají své příběhy, každý má svou duši, své přání a sny. V normálním životě by spolu třeba mohli být i kamarádi, ale ve válce se musí zabíjet jen proto, že každý nosí jinou uniformu....? Kolik lidských životů, o kterých už se nikdy nikdo nedozví, asi vyhaslo podobně jako životy těch ubohých kluků v Ardenách? ,,Kdyby nebylo války, končil bych teď medicínu a sádroval nohu klukovi,co si ji zlomil, když spadnul z kola. Zato teď vytahuju střepinu ze střev sedmnáctiletému bláznovi, co lhal o svém věku, aby mohl sloužit vlasti..." ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Je to film o četě amerických vojáků, kteří se dostali do obklíčeni a zabloudili v Ardenském lese. Mráz, sníh, zima, bez jídla. A to už několikátý den. Mluví mezi sebou, aby zahnali únavu, hlad, spánek a také strach. Ano... strach. Vždyť jsou to mladí chlapci a chtějí žít a přežít tohleto peklo 2.světové války. Že je tam málo německých vojáků ? Já jsem je cítila za každým keřem, za každým nepřehledným lesním úsekem !!! Aby válečný film splnil svou úlohu, tak tam přece nemusí stále strašit Němci ! Byli to taktéž vojáci (ikdyž na nepřátelské straně), i jim bylo zima i oni měli hlad a strach. Ne všichni byli zfanatizováni Hitlerem. To je ukázka scénky ve filmu, kdy Američanům pomůže mladý německý voják, aby nepadli do pasti. Abych pochopila o co scénaristům šlo, tak k tomu nepotřebuji žádná střílející strašidla v německých uniformách. Mě se film velmi líbil, je pravdou že zkušenější režisér by z něj možná udělal HIT. Navíc je to příběh dle skutečné události. Dávám tedy 4* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Když si skupina bere zbraně od Skopčáků, aby se mohli probojovat na americké území, Gould (Alexander Polinsky) si bere samonabíjecí pušku M1 Garand. Nesmysl je to, že se jedná o americkou zbraň. (Gordy34)

Reklama

Reklama