Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli se to dá zaškatulkovat jako klasická romantika, když je to taková dávačka. Ale v Benátkách měli asi dávačky očividně rádi a dávačky jsou oblíbené i dnes. Akorát by mě zajímalo, jak to tenkrát dělaly, aby neměly děcka nebo syfla. Film krásně dobově zpracovanej a i přes ty nepostradatelná témata jako láska, to má zajímavý děj a docela mě to bavilo. No je to hlavně díky Catherine McCormack v hlavní roli. Zdálo se mi to, nebo mi připadala, že je skutečná dcera Jacqueline Bisset? Ta podoba je neskutečná - a obě krásné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepšie prevedených filmov o kurvách, pardon, slušných prostitútkach tzv. kurtizánach. Skvelá historická atmosféra Benátok, výborní herci a hlavne Sewell je na takéto roly ako stvorený. Film je postavený na historickej postave, ale je to samozrejme veľká fikcia. Z Catherine McCormack sme však našťastie uvideli viac ako v Statočnom srdci. Je zaujímavé, že v minulosti boli najmúdrejšími ženami práve prostitútky, dnes už na múdru šľapku len tak nenatrafíte, hlavne v showbiznise. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Farebné Benátky a luxusné prostitútky, ktoré zapľnujú rozkošou chute veľavážených benátskych šlachticov. Síce to nenudí, ale na druhej strane mi to ani neprišlo niečim extra zaujímavé. Možno s výnimkou záverečného inkvizičného súdu, ktorý to ťaha vyššie z priemeru - a pomohlo by, ak to nekončil happyendom. Štastne žily, až kým nepomreli, medzitým zo svojich ženských potomkov isto-iste stihli urobiť ďalšie a ďalšie kurtizány. Pritom spracovanie je fajn a ani herecky to nie je zlé, páčili sa mi hlavne Oliver Platt a netradične necudná Bissetová. Škoda, že sa tvorcovia nezhmohli na epickú bitku s Osmanmi a riešili to krátkym dejovým skokom či na prenikavejšiu sondu do vtedajšej politiky. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neočakával som, že ma táto romantizujúca životopisná dráma zaujme a nebol som prekvapený. Filmy tohto druhu som spravidla pretrpel bez toho, aby som si na druhý deň spomenul o čom boli. Nadchýnať sa krásou predstaviteľky, koloritom Benátok a pokrytectvom, ktoré kráča naprieč dejinami sa mi nepodarilo, takže prajem všetkým obdivovateľom tohto filmu, aby ich dojem nebol ničím skalený. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Sice příchuď limonády, ale obsahově zajímavý film. Kurtizány byly vlastně takovými průkopnicemi emancipace. Bylo to jediné povolání, které zaručovalo ženě finanční nezávislost a hlavně vzdělání. Zdá se, že na tom byly mnohem lép, než současné prostituky. Ostatně i ve společnosti zaujímaly vážené postavení. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)
  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno