Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický příběh jedné z nejznámějších kurtizán Veronicy Franco, jíž jednu dobu ležely u nohou celé Benátky. Celkem působivý obraz renesanční republiky na sklonku 16.století, kdy vládly volné mravy, církev se nebrala příliš vážně a umění kvetlo ve všech směrech. Nicméně i tady číhali náboženští fanatici na svou příležitost a dokázali jí využít. Catherine McCormack byla jedinečně nádherná a celý film jí jednoznačně patřil. Rufus Sewell mě pak překvapil v kladně roli, na což jsem si zpočátku nemohl vůbec zvyknout, ale nakonec si to jakž takž sedlo. Nicméně pokaždé, když se objevil, čekal jsem od něj nějakou sviňárnu. Vesměs nemám co vytknout, až na závěr přelíčení před inkvizičním tribunálem - tento kýčovitý konec mi celkový výborný dojem zkazil. 85% ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Dosť nudné, podobných filmov sme videli už veľa, to by nevadilo, ale tento skoro ničím nezaujme.Pravda iba ak tým ako sa z toho Rufus Sewell snaží urobiť film, ktorý si zapamätáme, a to sa mu teda darí. Okrem neho ako svetlého hereckého bodu, nás zaujme naozaj krásna Catherine a možno zaujímavá poézia. Troška by som film skrátila, lebo od tej veľkej lásky, ktorá je nám preukazovaná, prechádzame k toľkým udalostiam, že pomaly sa človek prebúdza z opojenia, ktoré cítime pri romanťákoch. Celkovo to nebolo zlé, ale od filmov podobného formátu, kde nie je všetko iba o tom, kto je aký pekný, ale aj o tom, ako sa ľudia dvoria(dvorili, kedysi), očakávam viac. Viac romantiky som cítila aj pri slečne Marplovej( a to je už, čo povedať). No, hudba a hlavní hrdinovia sú výborní, tak je to asi na takých 55% ()

Reklama

lareinna 

všechny recenze uživatele

Kurtizána v 16. storočí mala vyššie postavenie v spoločnosti v princípe vďaka mužom, ktorí vládli, dovolili jej vzdelávať sa, čítať, mať viac slobody a pohybovať sa tam, kde ich manželky nemohli. Takúto zaujímavú politiku vedia vymyslieť len muži :-) pre mužov. Ale tieto ženy „chodili po tenkom ľade“. Ako povedala Veronica Franco svojej priateľke ...„Moje klec je možná větší než ta tvoje, ale je to klec...“ Zaujímavý film, ktorý rozpráva o živote mladej Veroniky a o živote v Benátkach pred cca 450 rokmi. Aby získala postavenie, viac peňazí a muža, do ktorého bola zamilovaná, ale odmietol si ju vziať kvôli venu, počúvla radu matky a stala sa kurtizánou. Podarilo sa jej to, ale smrť k nej mala bližšie práve preto, kým sa stala. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Hezká romantická komedie zasazená do prostředí historických Benátek... No, dobře, (spoiler) >Její daňové prohlášení z roku 1585 dokazuje, že žila v části města, kde dožívalo mnoho opuštěných prostitutek. Zemřela ve 45 letech. Na její smrti se podepsalo špatné zdraví, ale také mnohé obtíže, nebezpečí a ztráty.< prostě nezní tak dobře jako >Veronica Franco used her home as a sanctuary for victims of the Inquisition. She and Marco Venier remained lovers for the rest of their lives.< (konec spoileru) Ale kdo by se na něco takovýho koukal kvůli čemukoli společnýmu s realitou, že? A Rufus Sewell v roli poblouzněného mladíka stojí za to :D A Naomi Watts ta role vyloženě sedí... Ale nevim nevim, žít v šestnáctym století, asi bych byla spíš jeptiška než kurtizána. ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tento film o lehké dívce, která okouzlila a nalákala do svého lože snad všechny mocné muže Benátek mě nijak nezasáhl, nijak se mě nedotkl. Konec, kdy se za Veroniku, souzenou pro čarodejnictví, postaví celá tato mužská část Benátek mi připadá značně nadsazený. Plus ode mě dostává snad jen docela příjemná historická atmosféra starých Benátek a oduševnělý půvab Jacqueline Bisset, která v tomto ohledu překonala svou filmovou dceru. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Bolognetti (David Gant), ktorý súdi Veronicu (Catherine McCormack) hral podobnú úlohu vo filme Statočné srdce (1995), kde súdil Williama Wallacea (Mel Gibson). Catherine McCormack hrala v tomto filme Gibsonovú manželku. (MikaelSVK)
  • Catherine McCormack a David Gant se setkali již při natáčení filmu Statečné srdce (1995). David Gant měl v obou filmech dokonce podobnou roli soudce. (Mayandra)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno