Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

lareinna 

všechny recenze uživatele

Kurtizána v 16. storočí mala vyššie postavenie v spoločnosti v princípe vďaka mužom, ktorí vládli, dovolili jej vzdelávať sa, čítať, mať viac slobody a pohybovať sa tam, kde ich manželky nemohli. Takúto zaujímavú politiku vedia vymyslieť len muži :-) pre mužov. Ale tieto ženy „chodili po tenkom ľade“. Ako povedala Veronica Franco svojej priateľke ...„Moje klec je možná větší než ta tvoje, ale je to klec...“ Zaujímavý film, ktorý rozpráva o živote mladej Veroniky a o živote v Benátkach pred cca 450 rokmi. Aby získala postavenie, viac peňazí a muža, do ktorého bola zamilovaná, ale odmietol si ju vziať kvôli venu, počúvla radu matky a stala sa kurtizánou. Podarilo sa jej to, ale smrť k nej mala bližšie práve preto, kým sa stala. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobové Benátky 16. století a jejich atmosféra je zde krásně ztvárněna. Spolu s příběhem, který sice působí romanticky až běda. I tak ale ve správnou chvíli umí udeřit dobrým momentem, který musí ocenit i chlapská populace. Třeba to, že Catherine McCormack je fakt super kost, umí hrát a navíc jsem o ní snad nikdy neslyšel. Už to si myslím za povšimnutí rozhodně stojí. ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná krása je pro mě úplně náhodou nalezený poklad, který se mi nesmazatelně zapsal do srdce. Celý příběh nás jemně a elegantně provádí Benátkami v 16. století a sleduje osud beznadějně zamilované Veroniky Francové, která se kvůli povrchnosti a bezcitnosti tehdejšího světa rozhodne jít cestou kurtizány. Film pravdivě popisuje tehdejší poměry ve společnosti, postavení žen, strach lidí za morové epidemie a také krutost Svaté Inkvizice, jež krvavou cestou chrání křesťanství, které hlásá lásku, pokoru a odpuštění. Tenhle film je tak působivý nejen díky síle příběhu, ale na půvabu mu přidává také přirozenost a odzbrojující úsměv Catherine McCormack... a samozřejmě i Rufus Sewell, který byl vždycky mým oblíbencem. Myslím, že po shlédnutí tohoto filmu nejedna žena zatouží být kurtizánou... :) 100% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Možno divný, ale predsa len jednoduchý Benátsky svet 16. storočia. Nekomplikované réžia a napriek všetkému pútavý príbeh, kde nič nie je úplne biele alebo čierne. Fantastická, prekrásna a neodolateľná Catherine McCormack, ktorej veľmi dobre asistuje R. Sewell. Niektoré časti („problémy“) príbehu sú aj dnes (veľmi) aktuálne. Osobné hodnotenie: 90% (*****) ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Kdo libuje si ve verších, do Benátek ať zamíří, zde celý večer prohýří a s pannou krásnou tak, až přechází mu zrak do lože pak zamíří. Zde vrtochy a slunce smutku dává vale a co zde není věru malé toť rozkoš jen. Však nemohu si pomoci a cukru mnoho nesnesu tak Benátkám a Kateřině dám tři hvězdy v korpusu... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Bolognetti (David Gant), ktorý súdi Veronicu (Catherine McCormack) hral podobnú úlohu vo filme Statočné srdce (1995), kde súdil Williama Wallacea (Mel Gibson). Catherine McCormack hrala v tomto filme Gibsonovú manželku. (MikaelSVK)
  • Alternatívny názov filmu vo Veľkej Británii The Honest Courtesan pochádza z výrazu „cortigiana onesta“, ktorý označoval kurtizánu, ktorá, hoci sex mohol alebo nemusel byť súčasťou jej povinností, bola platená hlavne za to, aby bola spoločníčkou za intelektuálnu stimuláciu a/alebo jej básnický či hudobný talent. (Arsenal83)
  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama