Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (590)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Predstavte si futbalový zápas, kde hrajú proti sebe dve silné mužstvá, zato plné primitívnych idiotov. Začnú hrať, postupne zápas prerastá v šarvátky a bitky so zlomenými nohami, neskôr si začnú hráči strielať aj vlastné góly a nechýba ani jeden mŕtvy na ihrisku. Hráči nie sú schopní sa riadiť pokynmi trénerov. Rozhodca je žena, ktorá sa snaží tento zápas dopískať až do konca, aj keď s mnohými žltými a červenými kartami. Aj takýto zápas ale môže byť zábavný, aj keď som vošiel na nesprávny štadión. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Já sám si občas zajdu akorát zafandit na hokej (člověk si zařve, zajásá, zanadává), ale o těch zvěrstvech, které provádějí fanoušci fotbalových klubů v Anglii, se mně může naštěstí jen zdát (ikdyž vlastně proč hledat až v GB, když v naší "slavné" gambrinus lize jsou ostravští či sparťanští "hooligans", že ;-) ). No, snímek mě hodně rychle vtáhl do děje, jasně mi nabídl postavu Američana Matta, kterému jsem hned začal fandit a pak stačilo pár vypjatých scén, rvaček a tenhle film mě začal bavit. V reálu je to samozřejmě ještě o něčem jiném (ne že bych to chtěl někdy zažít na vlastní kůži), ale Hooligans vypráví celkem autenticky o problému přehnaného fanouškovství, kdy už ani o samotný sport nejde (jen o to se ožrat a namlátit si) a vyjma trochu přehnaného a zbytečně natahovaného konce (střihl bych to za scénou, kdy Matt odváží sestru z místa bitky), mohlo to být i hodnocení nejvyšší. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pro mě oproti originálnímu Hooligans (2004) je mi dílo Lexi Alexandrové filmově trochu bližší. Má lepší herecké obsazení, vztahy mezi postavami, více adrenalinu, emocí a velmi silný konec. Výborné sugestivní dílo. Film o světě, do kterého nemůže normální smrtelník nahlédnou. Tu to má přímo na podnose. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zbytečně jsem film odkládal a i jako nefanouška fotbalu se mi film líbil. Charlie Hunham v rozkvětu jeho kariéry a Elijah Wood už známý jako Frodo je fajn volba (Drsňák/looser). Film je zábavný, drsný, napínavý. Rozhodně zhlédnutí nelituji. Příběh****, Akce****, Humor***, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 8/10. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jakožto fotbalového fanouška, mají tyhle filmy zvláštní náboj. Už film Football Factory se mi líbil, ale tohle bylo snad ještě lepší. Bitky jsou tady fakt výborný a klipovitá scéna ze zápasu byla taky výborná, i když se to někomu nelíbí, jen je škoda, že těch fotbalových prostřihů tam moc neni, vlastně je tam jenom jeden a to hned ze začátku. To bylo i u Football Factory a myslim si že přidáním dobře zpracovaných momentů ze zápasů(rozhodně né nějaký nahraný trapárny od režiséra) by oboum filmům jen prospělo a dodalo jim ještě lepší fotbalovou atmosféru, tohle pak už vypadalo jen jako hromadný bitky kvůli osobním důvodům hlavních postav a fotbalový prostředí se dost vytratilo. Co se týče Elijaha Wooda, tak mě docela překvapil, v bitkách se snaží a i když nafláká několika bouchačům, tak to v tý vřavě nevypadá nereálně a po herecký stránce to zvládnul taky skvěle. A ostatní herci byli vybraný taky výborně a mezi opravdový rowdies perfektně zapadli, ale stejně sem se pořád nemohl rozhodnout mezi 4* a 5*, nakonec jsem se díky fakt drsný bitce na konci filmu, při který napozadí hraje pomalá písnička a celý to vizní jako velký finále filmu, rozhodl pro 5*, protože takovýhle zakončení bylo dokonalý. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Většina anglických Hooligans nosí oblečení značky Stone Island, která se proslavila právě díky fotbalovým vyvrhelům. Kořeny značky ovšem pocházejí z Itálie. (outcashed)
  • Fotbalová hymna, která ve filmu zazní, se jmenuje "I'm Forever Blowing Bubbles". Původně byla nazpívána v roce 1918 pro film a divadlo. Její historie se začala psát koncem 20. let, kdy oblékal dres West Hamu United Billy J. Murray, kterému se přezdívalo "Bubbles", neboli "Bublina". Tehdejší ředitel klubu Bill Cornelius začal původně z recese zpívat tuto píseň po vyhraných zápasech "Kladivářů". Píseň následně převzali i fanoušci United. Skutečné jsou i všechny chorály, které ve filmu zazní. (Wade)
  • Ve filmu bojují Green Street Elite (West Ham) s "firmami" ostatních klubů, a to Yid Army (Tottenham Hotspur), Zulu (Birmingham City), Red Army (Manchester United) a Bushwackers (Millwall). (Sufferer)

Reklama

Reklama