Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (590)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film dost podobnej Football Factory, ale jedna vec je odlisuje. Zatimco Factory mi prislo spis jak cerna komedie, tak tohle je podstivy drama. Jinak je to v podstate to samy, planujou se bitky, sem tam se porvou a z fotbalovejch zapasu tu vlasne skoro nic nevidime. Co se tyce hercu, tak Charlie Hunnam je v pohode typek, kterymu tu drsnost clovek veri. Naopak Elijah mi sem moc nesed, mozna to byl zamer, aby byl jako pest na oko, stejne jako amik mezi britskejma hooligans, ale krome par mist, kde byl skutecne drsnej, sem mu to proste neveril. Jinak kamera a hudba jsou fajn a celkove to reziserka zvladla moc dobre. Na 5* to sice neni, ale tech 105 minut jsem se dobre bavil a parkrat jsem byl i pres predvidatelnej pribeh napnutej a to se musi ocenit. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pro mě oproti originálnímu Hooligans (2004) je mi dílo Lexi Alexandrové filmově trochu bližší. Má lepší herecké obsazení, vztahy mezi postavami, více adrenalinu, emocí a velmi silný konec. Výborné sugestivní dílo. Film o světě, do kterého nemůže normální smrtelník nahlédnou. Tu to má přímo na podnose. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak chlapci v bomberách, s bielymi teniskami idú opäť mastiť countov z Millwall. Viete niekto, čo je Millwall? Nejaká druhá liga či čo...whatever. Po Football Factory je tu za krátku dobu ďalší film, v ktorom lietajú päsťovky (aj tehly) a všetci sa pýtajú prečo a aký to má zmysel. S odpoveďou akú mi ponúkli Hooligans som spokojný tak na 50%. Koniec koncou to nieje film, až tak úplne o bitkách. Snaha osloviť čo najširšie publikum je nanajvýš zreteľná. Máme tu sympatického amíka, zlého záporáka, milujúcu rodinu a nakoniec pár poučných fráz. Ale naštastie výborne pomixované, vizuálne príťažlivé a ta hudba... Nenudil som sa. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady filmu, ktere se snazi americkemu publiku priblizit neco, cemu nerozumi. Nezavisla produkce? Mozna ,ale "nezavisle" tento film rozhodne natoceny neni a ani zde vymodelovani rowdies, jenz jiste maji predlohy v realnem svete, nejsou zcela reprezentativnimi vzorky a nedokazi psotihnout tak komplexni a slozitou problematiku, jakymi fotbalovi radikani fanousci jsou. Tak rozsahle tema by si zalouzilo spise tak 3hodinovy dokument od BBC a ne Elijaha Wooda, ktery si uvedomi, ze "telo neni z porcelanu". A taktez nechapu komentare nekterych navstevniku tohoto webu, kteri odsuzuji udajne sladkobolny zaver. Ti si asi neuvedomuji, ze vetsina prumernych obyvatel potrebuje jasne a kratke ponauceni na konci, aby si mohla odnest to, co autori zamysleli. Pro ne prosim tolerujme tyto nutnosti, je nutne vyvest si z filmu nejake myslenky a zavery, ale ne kazdy tento "dar" ma... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, kde dejová linka síce nie je žiaden lumen - dosť jednoduché a s pre mňa málo lákavým námetom futbalového chuligánstva - ale bolo to aspoň divácky atraktívne spracované a zahrané. Najviac ma oslovila hudba a výkon Ch. Hunnama. Ďalší snímok čo som s týmto námetom videl - Okolo futbola (2013) - bola síce dráma s hlbším významom, ale zas to nebolo tak pekne spracované. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Fotbalový klub West Ham souhlasil se spoluprací na natáčení v domnění, že film bude pojednávat o jejich hře a kvalitních fanoušcích. Jakmile zjistili, čeho se týká doopravdy, od projektu odstoupili. (don corleone)
  • Elijah Wood (Matt Buckner) je fanouškem fotbalového klubu West Ham United FC. (Wade)
  • Během prvních tří dnů (9.-11. 9. 2005) promítání v USA vydělal snímek v sedmi kinech 48 760 dolarů. Celkové tržby v domovině byly jen 346 830 dolarů. (imro)

Reklama

Reklama