Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (590)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hooligans je taková milá pohádka o Frodovi bez koulí, který se nechal vyhnat z Harvardu, a proto šel hledat štěstí do Londýna. Náhoda je svině, tak se dostane do domácnosti, která vévodila, a stále vévodí, nejtvrdšímu fanouškovskému jádru West Ham United. Film je to velmi jednoduchý, ale je doslova nacpán dramatickými situacemi, takže o nudě by se zde mluvit určitě nedalo. Bitky jsou svižné a pěkně natočeny. Zejména pak ta úplně poslední je naprostou delikatesou. Nic víc se zde neděje, ale ono to kupodivu docela stačí. Ovšem v případě, že naprosto opomenu, že jsem Frodovi nevěřil vůbec nic, tak mohu ty 3* klidně dát. P.S. Film na mě působil tak, že Hooligans jsou vlastně super frajeři a zasloužili by si celosvětový obdiv za jejich přínos fotbalu i obecnému blahu nejenom anglickému obyvatelstvu. SPOILER Jedna smrt na konci jako symbol popření úžasnosti Hooligans mi přišla trošku málo. KONEC SPOILERU Takže film beru jako čistou zábavu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Autoři vsadili na aktuálnost a zasadili příběh do prostředí hooligans. Jinak je to již tisíckrát omleté klišé o hodném klukovi, který se dostane mezi drsné hochy. Dialogy jsou nepřesvědčivé, stejně jako herecký výkon Eliaha Wooda. On je Frodo, on dokáže skvěle zahrát různé vocásky a nemrcouchy ("Věčný svit neposkvrněné mysli"), ale není ostrý hoch a vůbec ne výtržník. Srovnávat tenhle film s "Proč?" je mimo mísu. 40%. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Člověk by si řekl, že si z tohodle filmu nic neodnese. Proto jsem se o něj nezajímal a několikrát jsem vynechal jeho shlédnutí. Jenže opak je pravdou. A je to také milé překvapení. Režie filmu je skvělá a herci realističtí. Ve filmu je několikrát explicitní násilí a kamerově tak natočené, že se v jednu chvíli snaží něčemu vyhnout a v další zobrazit naprosto vše. Původně jsem si říkal, že to bude jen o tom násilí, ale příběh je stavěnej jinak a tím si mě získal. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na Hooligans je nejzajímavější námět, který využívá atraktivního divácky vděčného prostředí agresivních fotbalových fanoušků a emocemi nabitý svět fotbalových stadionů k rozehrání svého příběhu. Kladem a pro většinu fanoušků nejpřitažlivějším faktorem je velmi slušné natočení brutálních rvaček. Film si v tomhle ohledu opravdu udržuje tempo a napětí. Na druhé straně existují filmy, které dokážou určité téma analyzovat, a naopak filmy, které na určitém tématu parazitují, a Hooligans bohužel patří k té druhé skupině. Celá ta dojemná historka o bratrské lásce a obětavém vztahu mladých fanoušků ke svému klubu je na motiv hooligans jenom povrchně naroubovaná a realita tohoto fenoménu je úplně jiná. Ten, kdo se chce o fenoménu hooligans dovědět skutečnost, měl by se podívat na britský dokument Klamu, abych nebyl klamán, kde investigativní britský novinář inkognito pronikne do jednoho z klubů a dlouhodobě se v tomto prostředí pohybuje. Hooligans představují nefalšovanou a velmi temnou kriminální strukturu, kde o fotbal vůbec nejde, respektive jen jako o záminku k násilí. Film o hooligans by mohl obsahovat sociální rozbor frustrace chudých výrostků a nezaměstnaných přistěhovalců z předměstí, mohl by rozehrát přitažlivou kriminální zápletku a mnoho dalšího, ale tady jde o nefalšovaný kýč, který je lživý ve své podstatě. Elijah Wood je sice dobrý herec, ale typově se do role mladého násilníka nehodí a především ani na moment jsem mu nevěřil proměnu z kultivovaného intelektuála, který končí elitní americkou univerzitu, v příslušníka klubu rváčů, který je obklopený výrostky se základním vzděláním a vybavených IQ houpacího koně. Kdyby šlo o 16-letého puberťáka, dokázal bych jeho metamorfóze věřit, ale tady šlo o umělý konstrukt. Celkový dojem: 40 % ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som videl film Nicka Lovea "The Football Factory", tak ma silne oslovil svojou autentickosťou. Preto som sa ani nejak moc neponáhľal si pozrieť "Green Street Hooligans". Teraz som sa ku nemu konečne dostal a sklamaniu som sa nevyhol. Celé je to určené snáď len Američanom (ktorí o futbale nemajú ani šajnu) alebo konzumnému divákovi, ktorý medzi hooligans nikdy nepatril. Až mi je ľúto, že tá partia holobriadkov spoločne s hobitom E.Woodom sa vydáva za najtvrdšiu Firmu môjho najobľúbenejšieho anglického klubu West Ham United. Klipové nasnímanie bitiek vyznieva smiešne teenagersky. Vrcholom tejto frašky je melodramatický koniec, kde sa z amerického študentíka stáva tvrdý chlapák. Oi, kamaráti, je to blbosť. ** ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Elijah Wood (Matt Buckner) je fanouškem fotbalového klubu West Ham United FC. (Wade)
  • V roku, v ktorom sa odohráva dej filmu hral West Ham United druhú najvyššiu ligovú súťaž a nie Premier League. (ShortyIC)

Reklama

Reklama