Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Člověk by si řekl, že si z tohodle filmu nic neodnese. Proto jsem se o něj nezajímal a několikrát jsem vynechal jeho shlédnutí. Jenže opak je pravdou. A je to také milé překvapení. Režie filmu je skvělá a herci realističtí. Ve filmu je několikrát explicitní násilí a kamerově tak natočené, že se v jednu chvíli snaží něčemu vyhnout a v další zobrazit naprosto vše. Původně jsem si říkal, že to bude jen o tom násilí, ale příběh je stavěnej jinak a tím si mě získal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Já si říkám, proč má Sauron v alternativním konci Pána prstenů propíchnuté oko tyčkou od vlajky West Hamu.. Vděčné testosteronové téma, ostrovní feeling, reálně natočené bitky, nereálné motivace některých postav a divný konec, jenž vyšumí do ztracena jak pretty bubbles in the air. Je jasné, že vyjmenovat základní jedenáctku svého mužstva i s čísly, to by bylo pro některé vyznavače "třetího poločasu" tápání, ale co chtít po nevybouřených chlapcích, co mají fotbal záminkou.. A teď si představte, že by do hospody sloužící jako základna nejradikálnějších hooligans Millwallu vkráčel fanoušek našeho pražského velkoklubu a zařval z plných plic: „Sparta!“ Já si myslím, že by mu koupili pivo a povykládali si o filmech Z.Snydera.. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Lexi Alexander, Dougie Brimson, Josh Shelov .. Fotbal fanoušky potřebuje. Bez nich by nebyl! Ovšem hooligans, zejména ti angličtí, nejsou zrovna tím pravým ořechovým a po mnoho let jsou problémem všech fotbalových států a také se neustále těší zájmu novinářů a filmařů. Příběh jako celek je jednoduchý, uvěřitelný, vztahy postav v uzavřeném okruhu fandů jsou přesvědčivé a nebýt toho poučně/smutného konce neměl bych moc výhrad. Elijah Wood roli zvládl, celkem zapadá, jeho vztek je uvěřitelný i přesto, že u někoho může jeho postava budit rozpaky. Slušný, velmi sugestivní nízkorozpočtový pokus. 65%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu jsem líp pochopil. Nejsou to jen vyděděnci z rozvrácených rodin, které žene k agresi frustrace. Jsou mezi nimi i vzdělanci a učitelé. Někdo leze mezi laviny do hor, někdo skáče na gumě z mostu, někdo se chodí rvát na fotbal. Že přitom občas někdo zhebne, je jen dobře - protože je to adrenalin. Film má zejména skvělý závěr, bez něhož by byl nejmíň o jedno patro nižší. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Přesně tak to dopadá, když to mírumilovný a obětavý Frodo Pytlík vezme přes Mordor velkou oklikou a dostane se mezi partu fotbalových nadšenců a chuligánů, kteří z něj rázem udělají drsného násilníka:) Myslím, že kdyby vzal celou tuhle partu drsných hošanů s sebou, tak i samotný temný pán Sauron by vzal nohy na ramena a jeho "oko" by se raději začalo upírat jiným směrem:) Elijaha mám ráda, ale stále si nejsem jista jeho hereckými schopnostmi. Stačí pohled do těch jeho krásných, velkých, modrých očí a já nevím, jestli vlastně umí hrát, nebo je to všechno jen "behind blue eyes.":) Každopádně tato role mu sedla a excelentně mu "přihrávali" jeho noví londýnští kámoši. Z těch nejvíce vynikal leader gangu, Charlie Hunnam, ten je prostě borec:) Také mě zaujal Leo Gregory a můj oblíbený Marc Warren, o němž jsem však očekávala, že by se parádně hodil do role nějakého toho výtržníka. Tím v podstatě i byl, ale již neaktivním a usedlým:) Kromě všech těch zápasů, jak fotbalových, tak těch mezi konkurenční bandou, jsou Hooligans také především o přátelství a soudržnosti. V jedné ze závěrečných scén, kdy to Pete schytá, jsem měla na krajíčku. Nakonec, i Elijahovi bylo dopřáno zadostiučinění, když si počkal na svého "kámoše" z koleje, Van Holdena:) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Ve skutečnosti se v době, kdy se film odehrává, kluby West Ham a Millwall v FA Cupu nepotkaly. Mohly se ale potkat v ligovém utkání, protože tehdy oba celky hrály druhou nejvyšší soutěž v Anglii. (FCBLFC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno