Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Volá ti policie !!" - "Nemám čas !!" - "Prý je to důležité.." - "Řekni jim, že jsem si šel zaběhat.." ;) Naprosto nevypočitatelný režisér, Australan, Phillip Noyce dle mého, a především dle předlohy Jeffreyho Deavera, stvořil výborný thriller, zdejším znaleckým výkřikům navzdory, s parádním hereckým obsazením, nádherná Angelina Jolie i Denzel Washington, který to měl o poznání těžší, ční nad všemi ostatními, byť třeba Ed O´Neill, tentokrát bez závazků, kterého bych si v podobné roli moc rád užil znovu, aspoň ještě jednou naposled, opravdu příjemně překvapil.. Největší slabinu snímku lze hledat v tom finálním rozuzlení a lá deus ex machina, které by mohlo naznačovat nějaké hádky ve střižně..;) Navíc ani Leland Orser jako Richard Thompson, který si mimochodem zahrál i v té vzpomínané Sedmičce, nesahá Kevinu Spaceymu ani po kotníky..;) Nicméně, nemyslím si však, že by bylo skutečně nezbytné snímek s Fincherovým naprosto bezchybným Seven srovnávat, protože v podobném duelu by těžko uspěl i kterýkoliv jiný žánrově podobný kousek.. [ Dabing 4/10 ] ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $73miliónovTržby USA $66,518,655Tržby Celosvetovo $151,493,655║ na thriller dosť slušné čísla _Režisérsky štýl Phillipa Noyce my vždy sedel a pri tomto prípade tomu nie je ináč. Kriminálny príbeh s dávkou tajomna je tak prešpikovaní, že s nášho pohľadu pozorovateľa treba ostražito striehnuť a lámať si hlavu nad podstrčenými dôkazmi spolu s dvojicou pátracích detektívov v podaní Denzel Washington a Angelina Jolie. Gradácia deja trvá až do konca a vyvrcholenie snímky len môže nakoniec uspokojiť chúťky po poriadnom thrillery aký dosť citeľne po filme Sedem na trhu chýbal. Zberateľa kostí som našťastie videl v kine a o to pocit z filmu je umocnenejší, bol to zážitok, dosť hustý na atmosféru. /videl v kine: 95%/ ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Po přečtení knihy „Sběratel kostí" od Jefferyho Deavera jsem byl natěšenej na tento film, kde se poprvé setkáváme s forenzním expertem Lincolnem Rhymem. Dozvíme se, jak se mu stala jeho nehoda kvůli které je upoután na lůžko a tím začíná první napínavé dobrodružství tohoto kriminalisty se kterým se můžeme setkat v dalších čtrnácti knihách, které doposud napsal tento plodný autor. Když se dívám na tento film, tak se tvůrci celkem drží dějové linie, která je velice napínavá a málokdo odhadne překvapivé rozuzlení, ale bohužel, když si čtete knihu, tak vám v hlavě funguje představivost na sto procent a vytváříte si v hlavě takovej ten svůj vlastní film, jak by asi mohl vypadat. Ale jelikož je v knize hlavní postava Lincolna Rhymea bílá jako čerstvě napadenej sníh, tak se vám váš vnitřní film rozpadne hned na začátku filmu. To je něco jakoby hrály v komedii Bohové musejí být šílení místo místních křováků nějací bělošstí herci. Je to prostě bijící do očí. Samozřejmě jen pro ty, kdo tu knihu četli a měli tu vlastní obrazovou představivost. Takže hned v úvodu tohoto snímku mi to zkazilo moje vnitřní hodnocení tohoto filmu. V knize se postava, kterou hraje Angelina Jolie jmenuje Amélie Sachsová, ale ve filmu se jmenuje Amélie Donaghyová a další změny bych mohl popisovat, ale nechci bejt hnidopich. Takže podle mého vnitřního pocitu je kniha napsaná na 100% a tento film musím shodit z původních 90% na 70%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Poměrně rozporuplný film. Na jednu stranu tu máme hodně sympatické postavy, ovšem samotná krimi zápletka není vystavěna úplně nejpoutavěji a film se příliš táhne na to, aby dokázal plně zaujmout. Vrah je navíc prakticky neodhadnutelný a divák během vyšetřování nemá šanci tvořit si teorie dopředu, což je škoda. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Nechutně rasistický film, kde ty dobré, kladné, inteligentní a humorem obdařené postavy hrají černoši a hispánci, a záporáky, hlupáky a neschopná ucha hrají běloši. Bělošské nevycválané policejní ucho vzhlíží k černošské legendě metodologie policejních výzkumů (jednu (z mnoha) černochových knih četl běloch dokonce dvanáctkrát!). Nahnědlá mladá policajtka s velkým talentem je od počátku do konce hlavní a úspěšnou hnací silou vyšetřování, oproti neschopnému bělošskému nadřízenému, který ji neustále ponižuje, protože na víc nemá - jako polda je totálně nemožný. A jak na začátku zjistíme, vrah má modré oči - černoch to tedy asi nebude, spíš tedy... běloch! Když se k tomu přidá nákyp amerického patosu, kterým je celý film průběžně prokydán, je za všechno tohle nutno hvězdu ubrat. Koncepce vražd byla sice zajímavá, celkem mysteriózní, ani z rozuzlení jsem nebyl zklamaný, párkrát jsem se fakt i bál, ale místy se to táhlo, třeba při tom emocionálním rozboru Angelininy nevole uřezat zápěstí. Ale budiž, u krys se už zprofesionalizovala. Pohledy na NY z výšky jsem si taky užíval, byť to byla jen doplňková ilustrativní část filmu. Celkově dobrý thriller, bohužel nejvíc pokažený tím, co jsem zmínil v první části komentáře. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 73 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Angelina Jolie (Amelia Donaghy) přiznala, že pro film natáčela i nahé scény, ale režisér Phillip Noyce je nakonec nechal vystřihnout, protože odváděly pozornost od příběhu. (PußyMagnet)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)

Reklama

Reklama