Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Madison 

všechny recenze uživatele

70%. Chvíľami príjemne napínavý a mrazivý, chvíľami nechcene smiešny (koniec) a zábavný, čo o stupeň zráža jeho depresívnu atmosféru, nesúcu sa celým filmom. Rada sa vyžívam v mysli psychicky nevyrovnaných vrahov, a preto mi tieto psychologické thrilery vždy urobia radosť - aj keď, mainstreamy 90. rokov - Mlčanie jahniat a Sedem už v tomto žánri nikdy nič neprekoná. Obzvlášť musím podotknúť, že zatiaľ čo v Sedem bol hlavný záporák (Kevin Spacey) charizmatickou, dokonale premyslenou a prehnitou postavou, ktorá nad svojimi protivníkmi nekompromisne zvíťazila, v Zberateľovi kostí vrah zďaleka nebol tak cynický, chytrý a inteligentný. Avšak, nenudila som sa, a preto nižšie s hodnotením nejdem. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Sběratel kostí se může označit buď jako kvalitní nebo jako naprosto otřesná kriminálka, záleží jen na tom, jaký divák příběh právě sleduje. Někoho může vytáčet, že film nedává absolutně žádnou možnost, jak uhodnout kdo je vrah, stopy a chování postav k němu totiž rozhodně nevedou, a tak se po čase podezřelými stanou jen postavy s jistou nesympatičností v chování, samozřejmě milně, ale tady se musím pozastavit a pochválit režiséra za vcelku slušný krok v samotném závěru nebudu se zde o něm nijak rozepisovat, neboť nechci spoilerovat. Jiný divák se zase zaměří na dramatičnost příběhu a bude se sjednocovat s hlavní hrdinkou a netrpělivě očekávat, s jakou nechutností šílený vrah vyrukuje, samozřejmě tento divák nebude film brát z toho detektivního hlediska, ale spíše jako obyčejný thriller, ve kterém se Amelia Donaghyová nechává "nutit" ochrnutým detektivem do věcí, které by jinak neudělala. Ovšem i tato rovina má chyby, aby se totiž stala nadprůměrnou, musela by obsahovat mnohem větší sondy do duší postav, což se ovšem nekoná, proto je sjednocení variantou, do které není nijak snadné se pustit. Z celkového hlediska snímek překvapuje zejména poněkud sterilním hereckým výkonem Denzela Washingtona, Angelina Jolie nijak nevystupuje ze svého standardu, nehraje velice slušně, ale na druhou stranu ani nijak špatně. O ostatních postavách - snad kromě perfektní ošetřovatelky - se snad ani nemá cenu zmiňovat, neboť jim v podstatě není věnován žádný větší prostor... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $73miliónovTržby USA $66,518,655Tržby Celosvetovo $151,493,655║ na thriller dosť slušné čísla _Režisérsky štýl Phillipa Noyce my vždy sedel a pri tomto prípade tomu nie je ináč. Kriminálny príbeh s dávkou tajomna je tak prešpikovaní, že s nášho pohľadu pozorovateľa treba ostražito striehnuť a lámať si hlavu nad podstrčenými dôkazmi spolu s dvojicou pátracích detektívov v podaní Denzel Washington a Angelina Jolie. Gradácia deja trvá až do konca a vyvrcholenie snímky len môže nakoniec uspokojiť chúťky po poriadnom thrillery aký dosť citeľne po filme Sedem na trhu chýbal. Zberateľa kostí som našťastie videl v kine a o to pocit z filmu je umocnenejší, bol to zážitok, dosť hustý na atmosféru. /videl v kine: 95%/ ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Po přečtení knihy „Sběratel kostí" od Jefferyho Deavera jsem byl natěšenej na tento film, kde se poprvé setkáváme s forenzním expertem Lincolnem Rhymem. Dozvíme se, jak se mu stala jeho nehoda kvůli které je upoután na lůžko a tím začíná první napínavé dobrodružství tohoto kriminalisty se kterým se můžeme setkat v dalších čtrnácti knihách, které doposud napsal tento plodný autor. Když se dívám na tento film, tak se tvůrci celkem drží dějové linie, která je velice napínavá a málokdo odhadne překvapivé rozuzlení, ale bohužel, když si čtete knihu, tak vám v hlavě funguje představivost na sto procent a vytváříte si v hlavě takovej ten svůj vlastní film, jak by asi mohl vypadat. Ale jelikož je v knize hlavní postava Lincolna Rhymea bílá jako čerstvě napadenej sníh, tak se vám váš vnitřní film rozpadne hned na začátku filmu. To je něco jakoby hrály v komedii Bohové musejí být šílení místo místních křováků nějací bělošstí herci. Je to prostě bijící do očí. Samozřejmě jen pro ty, kdo tu knihu četli a měli tu vlastní obrazovou představivost. Takže hned v úvodu tohoto snímku mi to zkazilo moje vnitřní hodnocení tohoto filmu. V knize se postava, kterou hraje Angelina Jolie jmenuje Amélie Sachsová, ale ve filmu se jmenuje Amélie Donaghyová a další změny bych mohl popisovat, ale nechci bejt hnidopich. Takže podle mého vnitřního pocitu je kniha napsaná na 100% a tento film musím shodit z původních 90% na 70%. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Kdybych se stal hercem a ne vymývačem kladenských veřejných záchodků (to byl vtip, na Kladně chodíme do křoví), určitě by pro mě byla Denzelova postava rolí snů. Proválet se celou dobu pod duchnou a předstírat nemohoucnost, klidně zahraju jak z partesu ve všech dílech Mladých a neklidných jediného starého a klidného, jen by mě museli v každém pětistém díle otočit na pravý bok. Proto je veliká škoda, že Denzel působil v tomhle filmu zádumčivě, protože vzhledem ke snaze o přesvědčivý výron nemohl sáhnout Andělíně na pysky, ale já mu nevěřil ani jediný zlomený obratel. Naopak potěšilo, že se občas zastavil Al Bunda, i když Denzel nové lodičky nijak nutně nepotřeboval. Jinak je to celkem vkusná a vynalézavá krimoška, kde snad jen toho sadistického psychopata měl hrát někdo úplně jiný, démoničtější, vyšinutější, aby vrah nepůsobil tak komicky. Například Leslie Nielsen. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Paulie Sellitto (Ed O'Neill) nosí hodinky značky TAG Heuer Kirium Quartz a Richard Thompson (Leland Orser) nosí Casio DB-34. (dyfur)
  • Když Amelia (Angelina Jolie) skočí do vody, aby zachránila starce a dívku, tak herečka ve skutečnosti skákala do vyhřívaného bazénu, do kterého bylo přidáno rostlinné barvivo, aby voda vypadala jako mořská. (PußyMagnet)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 73 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama