Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Azazel je jeden z padlých andělů, které Bůh zbavil podoby a oni se za to mstí na lidech. Protože nemá vlastní tělo, žije v tělesných schránkách jiných lidí i zvířat, do nichž může vstoupit jediným letmým dotykem. Mluví všemi jazyky a je skutečným, téměř absolutním zlem. Nezničitelným, nepřemožitelným, nelítostným a bezcharakterním. Přesvědčit se o tom může filadelfský policejní detektiv John Hobbes, který sice chytil obávaného sériového vraha Edgara Reese a předal ho porotě, která ho poslala do plynové komory, jenže tím to pro něj neskončilo. Právě naopak. Objevují se další mrtvoly, stejný modus operandi a taky hádanka, kterou mu těsně před smrtí položil Reese. Zpočátku nevěřící a skeptický detektiv se přesvědčí, že si s ním krutě pohrává pomstychtivý démon, a s hrůzou si uvědomí, že se na něj nejen snaží svést podezření z dalších vražd, ale navíc se zřejmě velmi dobře baví jeho pozvolným ničením a deptáním. Detektiv se však nevzdává, a dokonce se zdá, že objevil způsob, jak ho porazit a zničit. Pomoci by mu mohla Gretta Milano, dcera policisty, který před třiceti lety spáchal sebevraždu, poté co byl obviněn z řady zločinů. S její pomocí se dostane k několika starobylým textům, které popisují, jaké má Azazel schopnosti a slabé stránky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Nyní vám povím příběh, jak jsem skoro umřel!“ Tak zhruba těmito slovy začíná tento mysteriózní thriller, který zprvu vypadá spíše jako temnější detektivka. Hned na začátku se seznámíme s hlavním hrdinou detektivem Hobbesem, který si vymění několik posledních „láskyplných slov“ s odsouzencem. Již podivné vrahovo chování a především mluva vydá první varovné signály, že něco zvláštního musí vyset ve vzduchu. Přiznám se, že úvodní melodie od Rolling Stone a vrahův taneček ve mně vyvolali příjemné uvolnění, protože jsem očekával něco ve stylu znovuzrození jako k tomu došlo ve známé Dětské hře. Podivné chování kolemjdoucích a jejich letmé dotyky tomu všemu napovídali, přesto jsem si nebyl ještě pořádně jistý co mě čeká. Před spuštěním filmu jsem si totiž nesháněl žádné informace o filmu. Atmosféra sama o sobě nabízí docela potemnělou stránku pohledu na celou věc a čas od času to scénář skouší i na naše city. Možná to přece jenom chtělo ještě více přitvrdit a ořezaná stopáž by taky nebyla na škodu. Těch 123.minut bylo dle mého názoru až zbytečně moc a některé pasáže jsou zbytečně natahovány. Ale jinak jsem byl docela spokojený především s hereckými výkony. Především pak Denzel ukázal, že je pán herec a film se mohl opírat hlavně o něj. Donald Sutherland byl rovněž skvělý, ale nedostal zde zas až tolik prostoru. Myslím si, že to byla celkem škoda, protože Goodman spíš jen sekundoval. Mírným zklamáním se pro mě stalo zakončení celého filmu. Očekával jsem potom všem přece jenom trochu něco jiného. I tak však musím tvůrcům vystřihnout pochvalu za netuctovou koncovku, jelikož happyendy moc nemusím. Fallen se tak v klidu zařadil v mé sbírce mezi kousky, které si kdykoliv pustím znovu. Chtělo to jen vychytat všechny mouchy, ale tak nikdo není dokonalý. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Námět připomíná epizodu ze Supernatural, atmosféra zase ty temnější díly Akt X. Čekal jsem temnou krimi a dostal jsou spíše fantasy s dost béčkovým scénářem. Zpracování je ale dost na úrovni, temná atmosféra je fajn a Denzel Washington ve své klasické roli dobráckého poldy možná neohromí, ale za to určitě potěší. ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

Tak minimálně jedna hvězda je čistě za mého těžkého oblíbence Denzela. Scény na babu, kdy za pár vteřin bubák vyměnil x tělesných schránek, byly vcelku originální a zajímavé. Stějně tak celá myšlenka pomstychtivého nebožtíka. V podstatě to bylo solidní krimi, ale bubák tomu dodal úplně jinou dimenzi s klady a zápory provázejícími fantasmagorie. Bylo to spíš pozemsky vychcané a zákeřné, než nadpozemsky strašidelné. Z námětu se ale dalo vytřískat více a konec se zbytečně více soustředil na Azazela, než na osobní tragédii Washingtonovi postavy. A to je škoda. Proto jenom tři. 60% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Oh boy, moje vášeň pro filmy, které začínají koncem, je zde ještě umocněna faktem, že Anděl smrti je jeden z mála filmů, které oprávněně (a rozkošnicky!) beze zbytku využívají figuru voiceoverového vypravěče. Elias stráví ve filmu asi šest minut, ale i tak je velice půvabný. Kdybych já byla tisíce let starý padlý anděl chodící po Zemi, rovněž si budu slastně pobrukovat Stouny (na moji obranu: pokoušela jsem se napsat Stoney a potom Stony, ale to dle mého názoru vypadalo nepatřičně). Byla jsem trochu otrávena, když ze záběru na plačící pochybující ženu v kostele film přejde na Coca Colu padající z automatu. Je to větší připomínka zla než když si Azazel pobrukuje. Osobně bych tam nepotřebovala tolik subjektivních pohledů démona, ale dramaturgicky je to dokonalé do posledního záběru. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Denzel to charizma má a každý film s ním je netrpělivě očekáván. Těšil jsem se tedy i na Fallen, mysteriózní drama není nikdy k zahození. Ještě k tomu, když se kolem potuluje padlý anděl, kterého je těžké vystopovat, natož zabít. Něco šlo udělat lépe, rád bych se víc bál a víc hádal. Zde jsme dostali všechno na podnose a s tušením, jak vše dopadne...a že to tak i dopadlo. Ale napětí nechybělo a o nudě nemůže být řeč. 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Během přípravy natáčení režisér navštívil muže, který dokáže mluvit syrijsko-aramejsky, aby mu pomohl s dialogovou scénou v tomto jazyce, která ve filmu proběhne. Muž byl ale velmi nábožensky založený a odmítl vyslovit nadávky, které postava mluvící touto řečí ve filmu pronáší. Produkce potom musela najít dalšího člověka, který tuto řeč ovládá, aby doplnil chybějící sprosté repliky. (Morien)
  • Scéna, kdy se propadne strop ve sklepě chaty, který zrovna Hobbes prohledává, nebyla ve scénáři ani v hrubém střihu filmu. Původně měl Hobbes najít knihu a odejít. Během jedné z testovacích projekcí ale během této scény odešel ze sálu jeden divák na toaletu a zavřel za sebou dveře s hlasitým prásknutím, což vylekalo všechny přítomné. Produkce filmu tak získala nápad, že by se v tomto místě filmu mohla objevit náhlá "lekací scéna" pro posílení atmosféry napětí. (Morien)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Philadelphia, New Jersey a Los Angeles. (Terva)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama