Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Babe: Galantní prasátko, který si vysloužil celkem sedm nominací na Cenu Akademie včetně nominace na nejlepší film, je inspirativní příběh o nesmělém yorkšírském selátku, které nemá své místo na zemi do té doby, než jej farmář Hogget (James Cromwell) vyhraje na trhu. Babe zjišťuje, že může být vším, co si jen přeje, klidně i vítězem v soutěži ovčáckých psů. Malé hrdinské prasátko, s velkou pomocí svých nových přátel na dvorku, uhání vstříc velké výzvě v úsměvné rodinné komedii, kterou si zamilujete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (181)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) A jednoho krásného dne se zamyslelo, vzbouřilo, vyhnalo svoje pány pryč a na bránu přidělalo ceduli Farma zvířat. A kdybych se měla nějak sofistikovaněji vyjádřit k tomu, proč mám s tímhle filmem problém, protože někdo mi vyčítal, že nemůžu přece strhávat filmy pro děti "jenom proto, že jsou pro děti", tak se vyjádřím: Koukám, že tenhle film je adaptace knížky a to je přesně moje pointa. Myslím si, že takovouhle látku by si měly děti číst. Proč ji přežvýkávat do zplošťující a nijaké filmové podoby, která neobsahuje žádnou přidanou hodnotu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velice rodinné ... nicméně nepředpokládám, že přestanete jíst vepřové. V každém případě uvidíte OPRAVDOVÁ zvířátka, jen tu a tam (pro větší efekt) drobně digitálně vylepšená ... v příběhu, který vám přiblíží všechna úskalí jejich nelehkého údělu, vyplývajícího ze soužití s člověkem. Vyprávění je sice trochu kostrbaté a v několika málo okamžicích i maličko skličující, ale na druhou stranu má všechny atributy toho správného pohádkového dobrodružství. Škoda, že se galantní prasátko ve finále neobejde bez pomoci, když nedokáže okouzlit svým šarmem i cizí ovce. Já vím, že nenásilné ponaučení spočívá (kromě jiného) právě v mezidruhovém přátelství bez předsudků, ve vzájemné podpoře a výpomoci, ale možná to šlo zařídit i jinak. Přesto nade mnou zvířátka dle očekávání hravě zvítězila ... vidím to na přesvědčivé 4* ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Prasátko Babe jsem v době jeho vzniku přehlédl a nepomohlo mu tehdy ani oscarové vítězství v kategorii zvláštních efektů. Viděl jsem jej až nyní, jako dospělý a za sebe musím říci, že se mi vcelku líbilo. Je to taková naivní dětská pohádka, které se může líbit dětem i dospělým. I když z pohledu dítěte je zde několik zvláštních scén, které mohou působit až hororově. S velmi malými dětmi bych se tomu raději vyhnul. To ovšem nic nemění na tom, že jde o dobrý rodinný snímek. Navíc docela inspiroval a po něm se urodilo mnoho další prasátek, ale žádné z nich už kvality hraného originálu nedosahuje. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Babe je sice hlavně pro děti, ale určitě jej ocení i dospělí toužící po milém zvířecím pohlazení. Není se tu určitě za co stydět. I na mě příběh malého roztomilého vepříka působí skoro stejně jako v dětství a dokonce si vychutnám i původní dabing, který se snad za celých dvacet let nezměnil. Hlavně je to natočeno natolik poutavým způsobem, že se jen málokdo nedokáže vcítit do situací úsměvných (kokrhající kačer) i smutných (Babe se dovídá o svém skutečném "poslání"). Počítám, že rodiny s dětmi si klidně mohou přihodit ještě jednu hvězdičku navíc. A jestli je film infantilní? Nejvíce infantilní jsou zpívající myšky, které se objeví vždy tak na tři sekundy, ale jinak existují určitě jiné daleko infantilnější filmy... ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Je to v podstate len taká nevinná blbotinka pre najmenších, nikdy však veľmi neurazila intelekt ani postarších (snáď nevravím len za seba) a v rámci trikových efektov, i keď pôsobia značne jednoducho, sú naozaj skvele zvládnuté a až také ľahké na natočenie to určite nebolo, takže uznávam Babe hlavne z tejto strany. Bravčové som však kvôli nemu jesť neprestal. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Ke konci roku 2010 je Babe (1995) stále jediným filmem s ratingem G (filmy s tímto ratingem nemají žádná věková omezení), jež byl nominován na Oskara za nejlepší film. (HellFire)
  • Mistrovství ovčáckých psů se koná v Kingsmith Fairground. Film je založen na knize Dicka King-Smithe. Elektromechanik, který jde na výstaviště se jmenuje Dick. (HappySmile)
  • Když byla Jamesovi Cromwellovi nabídnuta role farmáře Arthura Hoggetta, prolistoval scénář, aby se podíval, kolik replik bude ve filmu mít. Zdálo se mu, že jich není moc, tak se rozhodl, že roli vezme a bude to pro něj pěkný oddechový film. Co si ale neuvědomil bylo, že na obrazovce strávil více času, než v kterémkoli svém předchozím filmu. (HappySmile)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Renée producentkou

Renée producentkou

21.03.2006

Tak se zdá, že držitelka Oscara za výkon v Návratu do Cold Mountain a někdejší idol kulatějších třicítek ze dvou filmů o Bridget Jonesové, má v plánu rozběhnout také kariéru producentky. Pracovně… (více)

Reklama

Reklama