Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

castor 

všechny recenze uživatele

Původní působivá atmosféra (a hudební složka) jakoby uspala scénáristy a uvrhla film do šedi průměru!! Bohužel.. Zajatci jsou Američané, takže se tady bude po americku dřít za odvahu, oběť i čest. Ta vojenská jim velí chovat se i v zajetí správně, ač tomu divák obtížněji věří. Za ostnatými ploty tvůrci vyprávějí tichou válku (skoro) právníka Harta, který dohání, co se v teple ochrany otce-senátora neučilo. A nebýt přepadení jeho vozu při rutinní misi, ani by se to rok před koncem války nenaučil. Proti němu nestojí jen němečtí strážci, ale i zaťatý šéf zajatecké samosprávy s tváří Bruce Willise, který v pravou chvíli přispěchá s nevratným gestem. Na bojovou vřavu zapomeňme. Párkrát něco bouchne, ale pak tu máme spíš poklidné soudní drama. Ve výsledku tak přichází film několika tváří, ta výrazně autentická z první poloviny mi sedla o mnoho víc. Neobsahuje všechny ty americké bláboly nebo upozorňování na nesnadné poměry v armádě, když je pilot tmavé pleti. Dobrácký a chápavý velitel koncentráku také „pobaví“. Provařené cesty po sto osmapadesáté. Herecky to bohužel není žádná sláva. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Scenarista uspesne absolvoval 7 tried ZS /sice mu to trvalo 14 rokov, ale to je momentalne vedlajsie ...../ , takze nejde zas o uplny scenaristicky vyplach, aj ked ten scenar je deravy ako emental. Gregory Hoblit uz potom z takeho retardovaneho scenara nedokazal vyzmykat viac. A to ani za podpory slusneho hereckeho ansamblu : Willis, Farell, Howard. 30 % ledva ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film mnohých žánrov a dejových liniek, čo je jeho hlavný problém. Aby to všetko dokopy fungovalo, tak by to chcelo buď pridať aspoň hodinu na stopáži alebo napísať geniálny scenár, ktorý by aj v skratkovitom podaní všetky línie adekvátne vystihol. Ale to sa nepodarilo. Najviac sa mi páčil akčný úvod s pôsobivou haváriou džípu a následným výbušným bombardovaním. Technická stránka filmu je zvládnutá špičkovo. Ešte celkom dobre funguje aj nasledujúca časť, keď sa hlavný hrdina dostane do zajateckého tábora a zoznamuje sa s jeho fungovaním. Lenže akonáhle sa rozbehne hlavný príbeh, tak to začne pôsobiť skôr otravne. Ako ďalšia protirasistická agitka, ktorá sa pretriasa v absurdnom súdnom procese v zajateckom tábore v ktorom svedčia aj bachári alebo hlavný veliteľ. Nakoniec film príde ešte s ďalším odhalením, ktoré zase trochu zmení žáner. Tú líniu mohli odhaliť skôr a viac ju zakomponovať do deja. Najviac ale film zlyháva v podaní hlavného posolstva ohľadom cti, ktorá má motivovať všetky ústredné postavy. Naivného a neskúseného Farrela, starého psa Willisa, ktorý toho už v živote dosť zažil, súdeného černocha Howarda a aj veliteľa tábora Iuresa. Žiadna z tých postáv nemala byť čiernobiela, ale nakoniec pôsobia ako jednorozmerné figúrky ktorým som nejaké váhanie v rozhodujúcich chvíľach neveril a obetovanie sa jednej z hlavných postáv vo finále vo mne nič nevyvolalo. Je to jeden z filmov, ktoré majú fantastický začiatok a postupne ich kvalita klesá až k fádnemu vyvrcholeniu. Škoda. Nuda to nie je ale ani dobrý film to nieje. Aspoň že ten Willis sa ešte celkom snažil hrať. 5/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neviem, prečo tento film zožal také negatívne reakcie a prečo tak brutálne prepadol. Podľa mňa to bolo zapríčinené zlou propagáciou. Dnes sa na filmy z druhej svetovej už moc nechodí, takže ich točenie predstavuje dosť veľké riziko. Od vyššieho hodnotenia ma odrádza fakt, že som na film pomerne rýchlo zabudol a že nezanechal vo mne žiaden pocit katarzie, o ktorý sa na konci pokúšal. Slušná komercia s výraznými hercami, ktorá vynikne viac v kine, ako v televízii. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno jsem podle nadšení svý kamarádky z tohohle filmu čekala víc. Mnohem víc. Čekala jsem víc i od jmen jako je Colin Farrell nebo Bruce Willis i od režiséra mé oblíbené a atmosfericky téměř dokonalé Frekvence. Přitom začátek nevypadal špatně, vůbec ne. Jenom po příjezdu do tábora se to všechno jaksi zvrtlo. Německej plukovník se chvílemi tvářil jako největší spojenec Amíků a místo toho, aby je trestal za porušení zákazů, společně s americkým plukovníkem McNamarou popíjel ve svém stanu. Za chvíli zase dovolil, aby si nepřátelé uvnitř tábora zorganizovali soud, kterému nejen přihlížel, ale i sám svědčil a radil nadporučíku Hartovi s jeho případem. Syn amerického senátora Hart (Farrell), který nikdy nebyl na bitevním poli, pro změnu pomáhal černochům aklimatizovat se v novém prostředí, bránil nebojácně jejich práva a odmítal obětovat jednoho vojáka z řady, aby pomohl celkovému vítězství ve válce. A nesmíme zapomenout na nezlomného a ušlechtilého hrdinu McNamaru (Willis), který nesnášel jakékoliv lži a zradu a který se v průběhu děje postupně měnil v hajzla McNamaru, aby se v posledních pěti minutách stal mužem, jehož sláva se dotkne hvězd... Nevadí mi zrovna nijak typicky americké vlastenectví, ale co je moc, to je moc... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Film se točil v bývalém vojenském prostoru Milovice. Jedna z prvních scén, kdy je na vlak, který přepravuje vězně, proveden nálet, se natáčela v externích prostorách cukrovaru ve vesnici Zvoleněves nedaleko Kladna. Materiál se poté zpracovával na pražském Barrandově. (M.B)
  • Scény s Jonathananem Brandisem byly vystřiženy. Herec z toho byl velmi rozrušen a mohl to byl jeden z důvodů jeho sebevraždy. (Kaufman)

Reklama

Reklama