Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Colina Farrella i Bruce Willise. A ani zde nezklamali. Válečné filmy mne zajímají. Co vyloženě nesnáším je tahle zatracená hudba a "velkozáběry", kterých bylo ve filmu požehnaně. Takže zůstávám někde uprostřed. Děj je také docela průměrný, ale fakt je, že jedna z nejdůležitějších věcí pro vojáka jsou dobré boty. To je stará a svatá pravda!. PS: Po zhlédnutí červen ˇ´22 musím, prostě musím přidat hvězdičku. Ten fillm si to nízké ohhodnocení vůbec nezasloužíl. Byly tam dost silné okamžiky a všechno mělo větší smysl, než ktarý jsem vnímla v době kometáře. Všechno hodnocení filnů jsou tak sublejktivní a navíc násobeny dobou... Takže neni taky jen tak nahodile ohodnotit film, náhodně, podle zrovna nálady.... Ale lidi na o pak koukaj a třeba se tím i řídí. A přitoom to tu píšeme a hodnotíme my, my obyčejní hltači filmů :-) , který něčemu z toho vždy ale rozumějí.... ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Mě se film velmi líbil. Ukazoval na rozdíly zajatců. Jak zacházeli Němci s Rusy a jak s Američany. Germanská rasa k sobě má blíže, anebo už Němci předpokládali a priori, že teda ty Amíky budou velmi brzo potřebovat, neboť válku měli "pros..nou" (Pardon !) A Rusů se báli jako čert kříže. Věděli proč. Za ta svinstva a zvěrstva, která v Rusku napáchali na bezbranných lidech. Když film vidíte jenom jednou, tak vám unikne spoustu věcí z dialogu. Musíte znát dobře válečné dějiny, abyste filmu uvěřili a hlavně, abyste si vychutnali skvělé dialogy mezi Colinem Farrellem a německým plukovníkem velitelem tábora. Báječný film i bez střílení a bojových akcí. A závěr ? To víte, že jej nechtěl odstřelit ! Plukovník plukovníka ! Ale pohrozil tím ve vzteku a ztratil by před vojskem tvář kdyby to pak neudělal. To jsou, bohužel, zákony války. Schválně nepíšu kdo koho, abych úplně nevyzradila pointu tohoto filmu. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Nevýrazné, vyšumivší drama. Scénárista si očividně s tím nedal práci a mnoho věcí vyznívá do prázdna. A celkově se mi zdá film dosti nereálný a nepřesvědčivý. O 2. světové válce jsem leccost viděl a přečetl a jsem přesvědčen o tom, že v zajateckých táborech všechno probíhalo jinak. I příběh se mi zdá nevírazný a pořádně se vyrýsuje až ke konci. Bruce Willis, kterého mám taky jako herce rád, mě tu moc nezaujal. Dvě hvězdičky dávám za zdařilý herecký výkon Colina Farella a Českou krajinu. ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Má-li někdo výhrady k zde zpodobněným podmínkám v německém zajateckém táboře, nemá proč, protože Němci se ke svým protivníkům na západní frontě chovali poměrně gentlemansky, stejně jako spojenci vůči nim. Nejprve jsem se domníval, že hlavním filmovým záměrem je pokračovat v tendenci amerických filmů o diskriminaci a následné emancipaci barevných, tentokrát dokonce ve vojenském prostředí, což bylo samo o sobě nedokonale a zjednodušeně provedeno, avšak co následovalo dokázalo překonat dokonce i tento ohraný prvek mnohých filmů. Na co asi tak američtí vojáci v zajetí myslili? A jak se zachovali ve vypjatějších okamžicích? No, jak! Předháněli se v tom, kdo se nechá dobrovolně obětovat za záchranu svých kamarádů, čekal jsem už jen, jak se nakonec německý velitel tábora zastřelí sám! Fuj! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdříve dobová sonda do rasové (ne)snášenlivosti v americké armádě (Černí muži umějí létat) a poté následuje epizodka ze seriálu Právo a pořádek z ausburgského zajateckého tábora, jehož velitel se evidentně hodně nudil, když vymýšlel zajatcům podobné aktivity.. Jména Farrell, Willis a Hoblit slibovala zajímavou podívanou, ale díky slabě napsanému příběhu nastal pravý opak. Zůstalo jen poučení, že ohledně cti a hrdinství se nemá kecat, nýbrž jednat - i za cenu, že si pak už chvalozpěvy a salutování se spoutanýma rukama za zády (!) od svých bratrů ve zbrani nevychutnáte.. Jo, jo, ať je Bruce na letícím šutru nebo v německém lágru, umí svý starý kosti položit na obětní oltář ze všech nejlíp.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Pieseň, ktorá hrá v rozhlase počas vstupu zajatcov do tábora, je hymna nacistického Nemecka. (Danny88)
  • Útěk vězňů zde proběhne během divadelního představení, také jako ve filmu Útěk z Colditzu (1955). (Winster)
  • Scény s Jonathananem Brandisem byly vystřiženy. Herec z toho byl velmi rozrušen a mohl to byl jeden z důvodů jeho sebevraždy. (Kaufman)

Reklama

Reklama