Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

imf 

všechny recenze uživatele

Další z Hoblitových filmů, kterým lze pramálo vytknout, ale na které se velmi snadno zapomíná. Bruce Willis v netradiční poloze, Colin Farrell rozebíhající se k velkým rolím, magický soundtrack a kopa českých tváří ve vedlejších rolí. Přesto si po pěti letech pamatuju jen hlášku mého kolegy-laika, kterou pregnantně zhodnotil celý snímek: "Všichni tam prostě byli až příliš čistý a měli tááákhle bílý zuby. Za války? Blbost!". :) ()

Květula 

všechny recenze uživatele

Válečným filmům nefandím a bez mučení přiznávám, že Hartovu válku jsem si pustila z čistě ženského důvodu: chtěla jsem se kouknout na pěkný chlapy:) Tento film ale může nabídnout mnohem víc než Bruceovy ostře řezané rysy a Colinovy hluboké hnědé oči. Příběh je zajímavý a celkem originální, chybí klasické rozdělení Američani - hodní, Němci - oškliví a možná budete mít občas problém rozhodnout se, zda je vám sympatičtější plukovník americký nebo německý. Trošku mě ale zklamal závěr. Je sice bezesporu vznešený a dojemný a nechybělo mnoho, abych sahala po kapesníku, ale kdyby Bruce pro jednou přenechal roli největšího hrdiny někomu jinému, bylo by to lepší. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, další film z prostředí války, což mě moc nebere. Ale tohle bylo vlastně trochu jiné. Nebylo to o tom boji, ale spíše o pocitech, o lidech, a to se mi líbilo mnohem více! Za druhé: oba, jak Bruce, tak Colin, mě překvapili. Na Colina mám jistou averzi od doby, co se objevil jako Alexandr Veliký. Jeho teploušský zjev a blonďaté vlasy mě fakt neohromily, ale tady to bylo o něčem úplně jiném a mnohem, mnohem lepší! Taky Bruce nehrál svou úplně typickou postavu. Příběh určitě zaujme. Celkově je to fajn a povedený film. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Atmosféra dokonalá. Bruce Willis je skvelý herec a konieckoncov, Colin F. hrá ešte lepšie. Po dlhej dobe som zas videl nejaký skvelý vojnový film, ktorý som si náramne užil a občas som pozeral aj s otvorenými ústami a zatajeným dychom, ako všetko dopadne! Koniec ma skoro dohnal k slzám a to je čo povedať! ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Povedeny zimni kousek z WWII, kdy prvni pulka zacina klasicky valecne a druha se preklopi do zivota ve Stalagu a "soudniho" procesu. Cele to tak pusobi spravne multifunkcne, zima byla skutecne autenticka a k tomu Bruce Willis. Skoda, ze to cele infikovala tradicni CZ produkce a herecky sbor, diky cemuz to automaticky ztraci kvalitu a body v hodnoceni. 6/10 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Pieseň, ktorá hrá v rozhlase počas vstupu zajatcov do tábora, je hymna nacistického Nemecka. (Danny88)
  • Ve skutečnosti by nebylo možné, aby dva zajaté letce strčili do tábora plného pěšáků. Letci od pěšáku měli ve skutečnosti oddělené tábory. (liebgott)
  • Útěk vězňů zde proběhne během divadelního představení, také jako ve filmu Útěk z Colditzu (1955). (Winster)

Reklama

Reklama