Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Atmosféra dokonalá. Bruce Willis je skvelý herec a konieckoncov, Colin F. hrá ešte lepšie. Po dlhej dobe som zas videl nejaký skvelý vojnový film, ktorý som si náramne užil a občas som pozeral aj s otvorenými ústami a zatajeným dychom, ako všetko dopadne! Koniec ma skoro dohnal k slzám a to je čo povedať! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nečudujem sa, že sa z českého nakrúcania v poslednej chvíli vyvliekol do Farrellovej úlohy pôvodne obsadený Edward Norton. Taký strašný scenár! Nevravím ani tak o postavách a dialógoch, hoci ani tam to nie je žiadny med lízať. Hovorím o takmer až sci-fi deji. Zajatecký nemecký tábor, v ktorom Nemci urobia súdny proces, v ktorom americkí väzni svedčia proti Nemcom a Nemci sa k nim správajú ešte lepšie, ako Gregory Peck v Ako zabiť vtáčika. Wtf??? Toto naozaj niekto myslel vážne? To mi je teda ale romantizovanie Druhej svetovej vojny (a „života“ v zajateckých táboroch)! Scenár je natoľko hrozný, že je v konečnom dôsledku úplne fuk, že herci (Willis, Farrell, Hauser, Howard, Iures) sa snažia, že režisér vie robiť akčnú scénu (viď. dravý úvod ma potešil, ale samozrejme nečakajte akčný film) i miestami veľmi dobrú atmosféru. Obstojné remeslo, ale za vyložene hlúpy scenár  2*. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis tady má spíš takovou zápornější roli, ale zvládá to dobře a to i bez nějaký větší akce a dokonce i bez vtipných hlášek to neni špatný výkon, Colin farrell hraje hodně slušně a myslim že je v některých momentech lepší než Bruce Willis. Děj to sice nemá nic moc, ale nudit se u toho moc nebudete ()

imf 

všechny recenze uživatele

Další z Hoblitových filmů, kterým lze pramálo vytknout, ale na které se velmi snadno zapomíná. Bruce Willis v netradiční poloze, Colin Farrell rozebíhající se k velkým rolím, magický soundtrack a kopa českých tváří ve vedlejších rolí. Přesto si po pěti letech pamatuju jen hlášku mého kolegy-laika, kterou pregnantně zhodnotil celý snímek: "Všichni tam prostě byli až příliš čistý a měli tááákhle bílý zuby. Za války? Blbost!". :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdříve dobová sonda do rasové (ne)snášenlivosti v americké armádě (Černí muži umějí létat) a poté následuje epizodka ze seriálu Právo a pořádek z ausburgského zajateckého tábora, jehož velitel se evidentně hodně nudil, když vymýšlel zajatcům podobné aktivity.. Jména Farrell, Willis a Hoblit slibovala zajímavou podívanou, ale díky slabě napsanému příběhu nastal pravý opak. Zůstalo jen poučení, že ohledně cti a hrdinství se nemá kecat, nýbrž jednat - i za cenu, že si pak už chvalozpěvy a salutování se spoutanýma rukama za zády (!) od svých bratrů ve zbrani nevychutnáte.. Jo, jo, ať je Bruce na letícím šutru nebo v německém lágru, umí svý starý kosti položit na obětní oltář ze všech nejlíp.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Film se točil v bývalém vojenském prostoru Milovice. Jedna z prvních scén, kdy je na vlak, který přepravuje vězně, proveden nálet, se natáčela v externích prostorách cukrovaru ve vesnici Zvoleněves nedaleko Kladna. Materiál se poté zpracovával na pražském Barrandově. (M.B)
  • V knize je poručík Hart (Colin Farrell) navigátorem bombardéru B-25 sestřeleného a zajatého při náletu na Německo a není štábním důstojníkem  který je zajatý při bitvě v Ardénách, jak je zobrazeno ve filmu. (liebgott)
  • Ve skutečnosti by nebylo možné, aby dva zajaté letce strčili do tábora plného pěšáků. Letci od pěšáku měli ve skutečnosti oddělené tábory. (liebgott)

Reklama

Reklama