Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Perfektně vyvedený (ne)válečný snímek, na němž se mi obzvlášť líbilo postihnutí napětí mezi "barevnými" a bělochy a nastínění tísnivé atmosféry zajateckého tábora. Co se zpracování soudního procesu týče, taky nemám moc co vytknout. Dějovou linku šlo odhadnout jen stěží, akorát ten odporně patetický konec si mohli tvůrci odpustit. Velký taťka Američan Bruce Willis mě vážně nedostal. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak se zase s Brucem Willisem podíváme do války. Tentokrát do Druhé světové. Což je prakticky jedno, o jakou válku se jedná, protože nacisti se tu místy chovají jako kamarádi a "zajatecký" tábor je lepší polepšovna. Celý film (až na prvních 15 minut) se odehrává v zajateckém táboře, kde je Thomas Hart (Colin Farrell) uvězněn. Film spíše než na válku si hraje na krimi. V sázce jsou životy lidí a samotný Willis se stane válečným hrdinou. Proč to? Ať se snažím sebevíc, tak film jsem si neužil. Nebylo tam napětí a nelogické chování postav naopak až moc. Nesympatické charaktery jen dotváří atmosféru průměrného filmu. (60 %) ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slabé. Brilantné herecké obsadenie, fajn výprava, kostýmy a dobová atmosféra sa vydarili, ale dve hodiny vojenských dohadov a súdov je moc. Možno to ani nie je moc, ale nie je to tak zaujímavé ako by mohlo, inak námet nie je zlý. Škoda. Mimochodom hlavne nečkajte, že Bruce Willis hraje hlavnú rolu, inak budete mierne sklamaný a pôjdete s hodnotením ešte nižšie ako ja. 65% - 3* ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parádní válečný snímek ze zajateckého tábora s překvapivě nevýrazným Colinem Farellem totálně zastíněným mnohem zajímavější postavou Bruce Willise. Namísto akce však dostáváme atmosférické drama ze zajateckého tábora kde se neválčí zbraněmi, nýbrž vůlemi. Kdo nakonec zvítězí je asi předem jasné, ale i přesto umí film budovat napětí. Patosu se nevyhneme, typicky americkému konci taky ne, ale i tak rozhodně stojí Hartova válka za zhlédnutí. Btw, docela mě překvapilo, kolik na filmu vlastně spolupracovalo Čechů. ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

Ano, Hartova válka působí až moc americky a tudíž nereálně, přesto má svoje nezpochybnitelné kvality. Přesněji řečeno: poutavý (bohužel však lehce kostrbatý) příběh, skvělého Colina Farrella, jemuž je těsně v patách Bruce Willis a depresivně působící prostředí, které pro film poskytla naše česká zemička. 70% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Ve skutečnosti by nebylo možné, aby dva zajaté letce strčili do tábora plného pěšáků. Letci od pěšáku měli ve skutečnosti oddělené tábory. (liebgott)
  • Viadukt, po kterém na začátku filmu jede vlak, se nachází v Novině na Liberecku. (Flancer)
  • Ve filmu jsou vidět tři Československé parní lokomotivy: 354.7152 s přezdívkou „Sedma“, „423.094“ s přezdívkou „Velký Bejček“, 464.102 s přezdívkou „Ušatá“. (Pepes749)

Reklama

Reklama