Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příšerný "žánrový" konec úplně zbytečně bourá precizně budovanou stavbu dynamického akčního filmu s až překvapivě civilním hrdinou a velmi funkčními modernistickými vychytávkami v režiii a kameře. Moore trefil snesitelný tón, který přebije náborový podtext a dost pochybné bosenské kulisy. Daří se mu udržet španung a díky rychlému střihu a zmíněným moderním efektíkům i velký spád, který bohužel nakonec v závěru zcela rozmetá patetický hudební doprovod a celkově nechutné pojetí (pohledy jednotlivých aktérů jsou doslova tematizací všeho kýče, který lze do amerického válečného filmu nacpat). Nechci ale působit dojmem, že se film nelíbil, svému žánru dostál plně, pobavil, napnul a prošuměl. Holt kdo chce bosenský konflikt v intelektuální hloubce, nechť zkusí raději Zemi nikoho. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Namlsán recenzemi a ohlasy mnoha lidí jsem se na "Behind Enemy Lines" hodně těšil - nenáročná oddychovka, ve které jde jen o efektní akční scény, elektronický soundtrack, charizmatického hlavního hrdinu a zavilé záporáky - proč ne? Ale ouha, film skřípe na všech frontách, a to nechávám stranou megaporci patriotismu, které se nezbytně dočkáme. Snímku chybí jedna zásadní věc - takhle plytký příběh má mít strhující tempo, které vás přišpendlí ke gauči a nedá vám dýchat nebo nedejbože zapojovat vyšší mozková centra...Jenže "Za nepřátelskou linií" se šine kupředu pomalu, bez zápalu a upachtěná snaha o adrenalinovou akci tvůrcům nevychází. Stručně řečeno - je to nuda a nezmůže s tím nic ani sympatický Owen Wilson, který i tak zůstává ve stínu Vladimira Mashkova v roli nelítostného balkánského odstřelovače. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller. Owen Wilson z počátku působí jako nechtěná kopie Toma Cruise v Top gunu. To se nakonec ukazuje jako dobrý tah, jelikož ztrhaná tvář „správného amerického kluka“ je křečovitému úsměvu dobrým protikladem. Příjemně působí i scenérie východnímu Evropanu poměrně blízká. Sympaticky působí i dynamická kamera a střih. A ani ten Owen Wilson nehraje špatně (ač lépe působí jako mužský model). Jinak se jedná o konveční válečný thriller o boji jednoho vojáka za přežití na nepřátelském území. Nic moc tu nepřekvapí, ale kouká se na to docela hezky. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Náběh na áčkový válečný film spláchnutý do záchodu naprosto příšernou režií a nízkým budgetem. Nejhorší je, když vidíte, že tohle by na papíře mohlo s několika úpravami fungovat, ale pak si to pustíte a... Děs a bída. Nevěřil bych tomu, že to řeknu, ale zlaté zpomalovačky Zacka Snydera. Protože brikule, o které se tady pokoušel John Moore, dalece přesahují hranice mého chápání. Owen, který se zběsile kymácí na laně v závěrečné sekvenci, pak tu bizarní snahu o epičnost jen smutně podtrhuje. Takhle ne. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Tak takhle by měla vypadat válečná arkáda. Divoká akční jízda bez jediného hluchého místa. Není to sice takový béčko jako třeba Rambo III, ale realisti a váleční historici by rozhodně měli zůstat doma (však ona je stejně odradí už ta úvodní honička s raketami)! Záporák v teplákovce je přímo luxusní! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Rozbombardované Sarajevo bylo vytvořeno v přírodní rezervaci nedaleko Žiliny. Sochu znetvořeného anděla lze spatřit kousek od Košic v obci Háj, každoročně vyžaduje tato filmová rekvizita údržbu od specializované firmy. Díky jejímu umístění v obci došlo k nárůstu turistů. Její GPS souřadnice jsou N 48.6287066498 / E 20.8573669195. (Lucas87)
  • Do role Bazda tvůrci zvažovali obsazení Branka Tomovice. (KucC)
  • Jedná se o první film, ve kterém byla představena F/A-18E/F Super Hornet. (KucC)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama