Reklama

Reklama

Neobvyklý kriminální příběh, který všechny konvence staví na hlavu. Tři kamarádi už mají dost nudy a obyčejného života na předměstí. Lákají je peníze a život kriminálníků. Tito nešikovní a hádaví zlodějíčci se však vůbec nedají srovnat s místním kmotrem (James Caan Mickovy modré oči), který je dovede k největší akci jejich kariéry. V jedné z hlavních rolí uvidíte skvělého Owena Wilsona (Jsem agent, Taková zvláštní rodinka), který je také spoluautorem scénáře. Film Grázlové se s debutujícím Lukem Wilsonem (Pravá blondýnka, Charlieho andílci) a Bobem Musgravem stal kultovním komediálním hitem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

At' si kdo chce opěvuje tento kultovní film až do nebes, já nedokážu překousnout tu celkovou nevtipnost na to, že to měla být komedie. To bud' já se neumím bavit, nebo humor tvůrců tohoto snímku je velice suchý. Navíc mi tu vyloženě nesedli herci a charaktery postav, které ztvárnili, mi přišly poměrně nevýrazné. Můj dojem po skončení byl asi takový, že jsem právě zhlédl něčí zaprášené, málo výrazné dílo a jediné významnější plus byly smysluplné dialogy (což je sice u klubáckých filmů samozřejmost) a taky fakt, že se ve snímku objeví song "7 and 7 Is" skupiny "Love", který považuju za jednu z nejlepších písní, které kdy vznikly na této planetě. 50% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Mrzí ma, že som nepochopila, o čo vlastne v tomto filme šlo a tak som po jeho skončení premýšľala, aký mám vlastne z neho dojem. Rozhodne ma neuspokojil, pretože sa v podstate nikam nevyvíjal a k ničomu nesmeroval. Ale s bratmi Wilsonovcami a chutnučkou Inez (Lumi Cavazos) sa na to aspoň pekne pozeralo. Typická Andersonovská atmosféra aj absurdita. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bottle Rocket je prvým celovečerným filmom Wesa Andersona a aj napriek tomu sa môže pochváliť typickým Andersonovským humorom. Prešpikovanými dialógmy a hlavne určitej celistvosti. Bottle Rocket je samotný veľký film, na ktorý nás navnadil kraťas s rovnakým názvom. Všetko čo malo byť využité, bolo využité na maximum a ja som sa naozaj pobavil. Či už to bola téma lásky, alebo priateľstva, alebo rodiny, čo sú tri témy, ktoré Anderson používa v každom jednom svojom filme a vždy inak, nenájdete ani jednu zbytočnú scénu a ani jednu hlúpu scénu. Na americký film netradičné, dokonca by sa dalo povedať, že balancujúce na poli nezávislosti, aj keď asi nie v takej miere aká je pre nezávislý film typická. Každopádne je to film, ktorý natočila parta priateľov a ktorý vystrelil prekvapivo dobre. Fanastický Owen a Luke, ktorý si nahrávajú na slovné smeče a ktorý sú zohraná dvojka a hlavne sú po čertoch sympatický. 4* ako obvykle - len z princípu:) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh o dôležitosti priateľstva s originálnou zápletkou predstavuje trojicu kamarátov, ktorí sa nešikovne zaplietli do sveta zločinu, ale nestratili pritom svoje sny. V priebehu akcie každý z troch kamarátov dosiahne to, po čom túžili, ale stane sa to spôsobom, aký rozhodne neočakávali. Snímka svojho času komerčne neuspela, ale vďaka pozornosti kritiky a vyzdvihnutiu filmu Martinom Scorsesom neupadol režisér Wes Anderson do zabudnutia a teraz patrí medzi najsledovanejšie a najosobitejšie osobnosti americkej kinematografie. Wes Anderson už týmto dielikom naznačil, kam že sa to bude vyvíjať jeho režisérsky štýl a možno povedať, že sa mu v tomto tvorivom úsilí skvele darí. Pretože tie jeho filmy, hoci sa to možno nezdá, sú aj napriek svojej bizarnosti vlastne tak nejako zo života. A to je dobre. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

I když mám tvorbu Wese Andersona v lásce, k jeho celovečernímu debutu jsem se dostal až ve stádiu, kdy jsem všechny jeho časově novější snímky viděl nejméně 2x. Po první projekci ne mě Bottle Rocket působil dost rozpačitě, ostatně jako téměř všechno, co Wes natočil. Oproti jiným jeho počinům ale nemám pocit, že bych se k tomuto snímku časem vrátil. O špatný film se rozhodně nejedná a režisérův rukopis je taky patrný, ale hodně upozaděný. Jako fanoušek jeho pozdější tvorby se zkrátka nemůžu při sledování zbavit dojmu, že sleduji něco, do čeho vtiskl Wes Anderson svůj talent jen napůl. Právě proto ty sympatické 3*. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (15)

  • Počas skúšobného premietania zaznamenal film do tej doby najhoršie hodnotenie v histórii štúdia Columbia Pictures. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama