Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (574)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Dost vtipná horrorová minimalistická talkshow. Rodinka si na pozadí postupného ubývání členů vyříkává tajemství, jede autem, a venku je to všechno nějaké divné. Je to ujeté, film s gustem cituje poctivé horrorové postupy, a přes všechny ty vtipné (bez ironie) dialogy atmosféra houstne a houstne. Někdy mě humor v horroru štve, tady nikoli. Dobré herecké obsazení, špičkoví béčkoví herci byli přesně to pravé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Příště vezmu glóbus, kdyby se ti zachtělo jet k matce přes severní pól." Před lety jsem nijak zvlášť unesen nebyl. Po opětovném zhlédnutí zůstanu u tří hvězd. Místy dobrá atmosféra, nejlepší jsou záběry z ptačí perspektivy, kdy si světla auta prořezávají tmu nekonečným lesem. Film jsem si sice téměř nepamatoval, ale nejsem si jistý, zda jsem pointu odhadl tak brzy, nebo mi utkvěla v paměti. Každopádně podobných snímků není zcela málo a u mě zatím boduje nejlépe Karneval duší. Herecky jsou jasně nejlepší Lin Shayeová (která se zřejmě pro horrory narodila) a Ray Wise. Místy lehce komediální. Vedle slušné kamery je výborná hudba. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vydarený mysteriózny horor. Od začiatku do konca drží v napätí a zaujímavá dejová linka je zahalená do príjemnej tajomnej atmosféry s pár peknými hororovými scénkami. Skrátka ide o dobrý nápad prevedený do dobrého scenára. Zvláštne, pretože aj keď človek na pointu príde vlastne už na začiatku, stále to funguje a koniec aj napriek tomu príjemne prekvapí. Na záver sa to síce trocha zamotá, ale tak je to ešte zaujímavejšie. Odporúčam pozerať až do úplného konca, až po koniec záverečných titulkov, pretože sa z toho stane celkom zaujímavý mindfuck. 80/100 ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Jestli to přežuju, tak si koupím cd toho Marilyna Bronsona"..... POMO neví, proč mají někteří tvůrci potřebu "tlačit do hororů humor", ale kdyby ho například do tohoto "netlačili", byl by to možná jen další tuctový horůrek a to by byla velká škoda, protože právě černohumorné lavírování bylo TO příjemně šimravé. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zase po dlouhý době dobrej horor, kde mi některý scény fakt dávaly docela zabrat a s přibývajícím časem se atmosféra ještě mocně hutnila a ke konci už jsem byl docela hodně napnutej, jenže bohužel se film trochu pomaleji rozjíždí a konec je takovej divnej, i když to dává všechno smysl, tak mi tam něco chybělo. Výkony herců, na to že jsou dosti neznámý tak byly super a hudba skvěle podbarvovala a vyráběla výbornou atmosféru, škoda jen toho konce jinak bych dal 5* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)
  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)

Reklama

Reklama