Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Osmdesátky byly sci-fi a hororu zaslíbené. Jen v roce 1986-89 na diváky vyjukli Vetřelci, Predátor, Moucha, Sliz, RoboCop, Highlander, ohromila nás Propast, pobavil druhý Návrat do budoucnosti a Ghostbusters, Číslo pět žije... . Záměrně píšu nás, protože jsem zažil éru videopůjčoven, které se na tom počátečním/porevolučním hladu po západních filmech, pěkně napakovaly. Jako dnes vidím sekci Sci-fi, fantasy a hororu, jde byly vyskládány obaly od videokazet. Mezi výše jmenovanými nemohli Critters I-III chybět. Vedle nich byli z nějakého důvodu i Gremlins... . Dvě kazety a jedna zdarma k tomu. Čirá nostalgie. Ani nevím proč, ale Crittersáky jsem od té doby neviděl, takže jsem příjemně překvapený, jak dobře funguje scénář. Skvěle vybalancovaná komedie, sci-fi, horor ... výsledkem je rodinná podívaná...všichni si přijdou na své. Béčkově působí jen lovci a závěr. Jinak je to překvapivě nepitomé a místy zábavné. Je to hlavně díky nadhledu, který dnes podobným filmům chybí. Drobné mrkance na Krotitele duchů...trička s kuželkami, nebo E.T. ....plyšák, fandy žánru potěší. PS: Sympatický patnáctiletý klučina se nakonec neztratil a dokonce má pěknou roli v The Orville, takže se symbolicky podíval i tam, odkud Critters pochází. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Když má člověk chuť na nějakou osmdesátkovou "klasiku", Critters nebudou nikdy špatná volba. Hororových pasáží by sice člověk ocenil drobátko více, ale na druhou stranu průvodní děj rámuje masožravé chlupáče do celkem humorných intencí a hlavní postavy také nejsou vůbec otravné, ba naopak, rodinka působi soudržně a sympaticky... Atmosféra je z dnešního pohledu spíče nostalgická, než hrůzostrašná, Critters jsou ryzí béčko, které má spoustu much a momentů, z nichž mohlo být vytěženo víc, ale i tak jako odreagovačka dokáže sloužit... 6/10 ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Čekal jsem typickou béčkovou hororovou komedii, u které se pobavím. Čekal jsem oddechovou zábavnou jízdu ve stylu Chvění. Jenže nic z toho jsem nedostal. Zajímavý nápad, který dle mého názoru nebyl tak úplně využit. Humoru k zasmání tu mnoho nebylo. Z postav mimozemských lovců v našem světě se dalo vytřískat tolik vtipných situací, jenže scénáristé si s tím vůbec neporadili. Aspoň že hlavní postavy byly sympatické. V komentářích spousta uživatelů píše, jací jsou Critters hláškaři. No nevím, možná to ostatní berou všeobecně za celou sérii, ale vždyť v tomto filmu byly jen 3 krátké scény, kde něco "řekli" (je ale pravda, že to byly nejzábavnější momenty, stejně jako jejich "němé" scény - petarda, záchod,...). Napínavá atmosféra se chvílemi našla, ale v závěru už film sklouzával k nechtěné hlouposti... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vesmírná nenažranost v podobě chlupatých koulí dorazila do amerického zapadákova. V patách jim jsou dva lovci odměn, kteří se dokážou objevit vždy v pravou chvíli. Critters jsou skvělou hororovou komedií. Oba filmové žánry se krásně propojují a doplňují. Když jde do tuhého, vstoupí do děje něco vtipného. Nenudila jsem se ani na malou chvíli a bavila jsem se až do samotného závěru. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Problém Critters, invazivních příšerek z vesmíru, tkví v tom, že nejsou originální. Jsou len lacinou náhradou, nebo lépe řečeno, odpovědí na Gremlins, kteří tady byli před nimi. A pokud bych pominul jejich neoriginálnost, pak ani jejich filmová série neobstojí jako dobrý a krvavý horor. Film se neustále pohybuje na hranici parodie až sebeparodie, ale to je maximum, čeho je schopen. Stephen Herek ani nepatří vysloveně k hororovým specialistům a na filmu je to znát. Tlačení do komedie mu ještě relativně vychází, ale když má přijít ke každé scéně nějaká finální pointa, tak se film rozteče a je z něj břečka. Nemluvě o nějakém naturalistickém pojetí, které je takřka nulové. Critters nejsou moc sympatičtí a jejich vzhled je předurčuje ke krvavému řádění. Výsledkem je ale zklamání, kdy to jako horor postrádá typické prvky pro daný žánr nepostradatelné, a jako komedii si můžu pustit Gremlins, kteří jsou sice o dva roky starší, ale jsou na mnohem lepší technické úrovni. Critters se dočkali ještě dalších třech pokračování vesměs stejně nevalné kvality jako je tenhle první film s nimi. 40% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku filmu zazní úryvek písně „Power of the Night“ fiktivního zpěváka Johnnyho Steelea (Terrence Mann). (noelcoward73)
  • Okrem spomínaných 2 ľudí si vyčíňanie malých žravých príšer odniesla už len krava a zopár sliepok. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama