Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hm, no synopsia Dead Calm a jej tuctový plagát toho príliš nesľubovali, o to viac je potešujúci výsledok. Scenár sa po počiatočnom očakávanom zvrate nevyžíva v stokrát omielanom klišé a pripraví ešte niekoľko scén, ktoré by ste v komerčnom filme rozhodne nečakali. Napätie vydrží až do konca a vám bolo jasné, ak ste film videli v roku 1989, že z ústrednej trojky môže niečo byť a nebude okolo nich "smrteľné ticho". ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Sam Neill, Nicole Kidman a Billy Zane prichádzajú, aby nás poriadne vystrašili. Ak si myslíte, že je nemožné, aby bol film odohrávajúci sa celý na mori v malej jachte s troma hercami napínavý a zaujímavý, tak vyskúšajte toto. Presne tak! Hitchcockovská atmosféra prichádza po 20-tich minútach a končí 10 sekúnd pred koncom filmu. Ultralacný nezávislý thriller sa stal jedným z mojich najobľúbenejších hororov rovnajúci sa pocitu z Kocky či z filmu Tí druhí. Ale pozor! Kvalita DVD je úbohá, a film je kvôli cenzúre o 3 minúty kratší. Radím vám zohnať si originál z telky, netu či archívu. V opačnom prípade si jednu hviezdičku uberte. ()

Reklama

adams89 

všechny recenze uživatele

Nenáričný průměrný thriller se Samem Neillem a tehdy ještě neznámou Nicole Kidman v hlavní roli. Příběh je takový tuctový a již mnohokrát viděný, protože thrillerů na moři je víc než dost, navíc se dá i lehce dopředu odhadnout, tudíž plný klišé. Ústřední dvojice herců mě příliš nepřesvědčila, ale záporák v podání úsměvavého Billyho Zanea, to už bylo jiné kafe. No já nevím, záporák je možná pro něj trochu odvážné pojmenování, působil totiž docela sympaticky a nevinně. Film na jedno, možná dvě podívání, víc však rozhodně nečekejte.60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tady je jasný příklad toho, že k natočení dobrého filmu stačí tři pořádní herci, dvě lodě a hlavně dobrý scénář. Osobně si myslím, že je to nemuselo ani moc stát, leda tak nejvíce utratili za honoráře, ale určitě se jim to vyplatilo. Děj je jednoduchý, stručný a hlavně se v něm pořád něco děje, takže se nenudíte. Hudební doprovod se přesně hodí k tomu, aby stupňoval atmosféru a nutil vás prožívat s hlavními aktéry jejich osudy. Prožít jeden výkend na jachtě uprostřed moře s Nicole Kidman, by byl určitě super :D. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Billy Zane jako psychopat rozhodně nezklamal a Sam s Nicole hrají to svoje. Lokalita otevřeného moře také zafungovala na výbornou a vidina jediné lodi široko daleko jen atmosféru umocňuje. Proto je mi záhadou tak nízké hodnocení tohoto díla. Buďto zde přítomní měli v dětsví až moc sugestivní zážitek z Čelistí nebo trpí mořskou nemocí :-) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Zdrojový román Charlesa Williamsa "Dead Calm" bol čiastočne inšpirovaný skutočnými vraždami rodiny na palube plachetnice pri pobreží Floridy v roku 1961. Prípad sa týkal vyznamenaného veterinára z druhej svetovej vojny menom Julian Harvey. (Arsenal83)
  • Oproti filmu kniha obsahuje niekoľko ďalších hlavných postáv (vrátane Hughieho (Billy Zane) manželky a pozostalých, ktorých John nájde na Orfeovi) a predstavuje Hughieho ako asexuála. Zachádza tiež do ďalších podrobností o tom, čo spôsobilo Hughieho psychické zrútenie. (Arsenal83)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama