Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Billy Zane jako psychopat rozhodně nezklamal a Sam s Nicole hrají to svoje. Lokalita otevřeného moře také zafungovala na výbornou a vidina jediné lodi široko daleko jen atmosféru umocňuje. Proto je mi záhadou tak nízké hodnocení tohoto díla. Buďto zde přítomní měli v dětsví až moc sugestivní zážitek z Čelistí nebo trpí mořskou nemocí :-) ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

I když se nejedná o nic extra, mám tenhle film ráda. I když je to plné blbostí (tak ho už konečně pifni, kruci) a divných dialogů, i když nesnáším tyhle konce typu - záporák je živej, mrtvej, živej, mrtvej - a i když je chování psychopata zcela neodůvodněno.....mám tohle ráda. Hlavně kvůli nehybné a těžké atmosféře, prosycené osamělostí a bezmocností. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Naprosto po právu Dead Calm vykopl naprostou většinu zúčastněných, od režiséra přes scénáristu až po herce, do hollywoodské první ligy. Film totiž nabízí zdaleka více než indikuje uondaná anotace. Jmenovitě ve třech bodech: 1) Billy Zane zde nehraje obvyklého trendy cool filmového psychouše, ale opravdového narcistního psychopata, o jehož pozadí (příběhovém hehe hoho) se navíc prakticky nic moc nedozvíme. Působí nepříjemně povědomě, jako zkoksovanej markeťák, co čtyři hodiny vypráví, jak jednou napíše knížku, která změní celý svět a nelze se ho zbavit. 2) Protagonisti jsou inteligentní a schopní. Nepanikaří a jdokáží se neustále přizpůsobovat nastalým situacím, a to jak muž, tak žena, kde nikdo nečeká na ničí záchranu, ale aktivně každý sám budují plán ke zbavení se nechtěného pasažéra. 3) Nejen díky přítomnosti Sama Neila mi loď Orfeus v něčem připomínala Horizont události. Zmáčené, temné podpalubí s hromadou mrtvol, kde na pozadí hraje nepříjemné amatérské video naznačující události předcházející smrti posádky je sice jemným, ale právě v tom výborně fungujícím náznakem, že za příběhem, který sledujeme se skrývá jakási trhlina k absolutnímu šílenství. A film nám ji neumožní osahat, pouze pocítit. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý thriller s Nicole Kidman, Samem Neillem a Billy Zanem. Musím říct, že jsem čekal průměr, ale film mě mile překvapil, protože nabídnul vskutku napínavou podívanou, a taky báječného šílence - Billa Zanea. Zaujalo mě, že zde nebyla žádná velká předehra, a hned se šlo na věc, a za slabší půlhodinku už začal nervy drásající boj o život jak Johna tak i jeho ženy Rae, kterou unese ztroskotanec Hugie. Nicole Kidman tak jak ji neznáte, ale přesto velice, velice pěkná :) ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný thriller. Netradiční prostředí tomu dodávalo i trochu klaustrofobických stavů. Zápletka sice není nic světoborného. Zdálo se mi, že Ray mohla Hugieho kdykoliv čímkoliv praštit a bylo po problému, ale když to muselo být takové, proč ne. N. Kidman jako mladičká a opravdu krásná dívka. Díky B. Zaneovi za její absolutní odhalení :). Film mi trochu pokazil už hodně zbytečně přehnaný závěr, ale asi to bývalo moderní. Kvalitní hudba! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Na začiatku výroby, v máji 1987, mal Neill 39 rokov a Kidman iba 19. V rozhovore v roku 2021 Sam Neill vyjadril určité znepokojenie nad skutočnosťou, že bol dvakrát starší ako Nicole Kidman a pritom hrali pár. (Arsenal83)
  • Aby získala Nicole Kidman roli ve filmu Úplné bezvětří, naučila se sama herečka ovládat pětadvacetimetrovou plachetnici. (Pumiiix)
  • Denník The New York Times film označil za jeden z 1000 najlepších filmov, aké boli kedy natočené. (Arsenal83)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama