Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Komorní thriller s dobrým nápadem - psychopat uprostřed oceánu (tudíž není úniku ani dosahu pomoci) a manželé v podobě dobře hrajících Sama Neilla a Nicole Kidman bojující o holý život. Phillipu Noyceovi se povedlo z minima vystavět poměrně slušnou atmosféru, které však pro větší účinek chybí stabilnější míra napětí. Billy Zane se do role hodí, místy má však sklony až k téměř sebeparodujícícmu přehrávání. Další kaňkou je podivné vyvrcholení souboje. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Nehybné nebe. Velebené ticho a klid. Počasí jako malované naruší nalodivší, na příď z podpalubí, zpod temných řas vetřelec, jenž bouří vody, přivodí mořské nemoci, ale ona se po celou dobu drží záchranného kruhu tak, že ani sebevětší vlna, tlak nespláchne její ohnivou hřívu, jedinou kudrlinku. Mrakomor nepoloží, i když v jedné slabé chvíli, lvici - květinku. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hm, no synopsia Dead Calm a jej tuctový plagát toho príliš nesľubovali, o to viac je potešujúci výsledok. Scenár sa po počiatočnom očakávanom zvrate nevyžíva v stokrát omielanom klišé a pripraví ešte niekoľko scén, ktoré by ste v komerčnom filme rozhodne nečakali. Napätie vydrží až do konca a vám bolo jasné, ak ste film videli v roku 1989, že z ústrednej trojky môže niečo byť a nebude okolo nich "smrteľné ticho". ()

HareS 

všechny recenze uživatele

Evidentný dôkaz, aký napínavý a nervóznou atmosférou disponujúci, až minimalistický film sa dá stvoriť s nízkym rozpočtom a talentom vtedy ešte v domovine režírujúceho Phillipa Noycea, ktorý sa neskôr vydal do služieb Hollywoodu, aby sa znepokojujúcej atmosfére Úplného bezvetria už nepriblížil. Film dodržiava čarovnú formulku jednoty miesta, pomaly sa stupňujúce napätie je čoraz intenzívnejšie a skľučujúce pocity vrejúce v divákovi sú tak ešte omnoho tiesnivejšie. Skvelo napomáha aj skutočnosť, že film je prakticky priestorom len pre troch hercov. Zaujímavosťou a takým malým paradoxom je, že svoju hereckú kariéru tu rozbiehala Nicole Kidman, zatiaľ čo Austrálska nová vlna, predstavovaná práve aj Úplným bezvetrím, ako jednou z jej posledných lastovičiek z konca 80. rokov, dohasínala (aby bola na počiatku 90. rokov nahradená tzv. Post New Wave). 75% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tady je jasný příklad toho, že k natočení dobrého filmu stačí tři pořádní herci, dvě lodě a hlavně dobrý scénář. Osobně si myslím, že je to nemuselo ani moc stát, leda tak nejvíce utratili za honoráře, ale určitě se jim to vyplatilo. Děj je jednoduchý, stručný a hlavně se v něm pořád něco děje, takže se nenudíte. Hudební doprovod se přesně hodí k tomu, aby stupňoval atmosféru a nutil vás prožívat s hlavními aktéry jejich osudy. Prožít jeden výkend na jachtě uprostřed moře s Nicole Kidman, by byl určitě super :D. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Aby získala Nicole Kidman roli ve filmu Úplné bezvětří, naučila se sama herečka ovládat pětadvacetimetrovou plachetnici. (Pumiiix)
  • Pôvodne bola vo filme scéna, kde postavu Sama Neilla mučí na lodi žralok. Táto scéna bola z finálneho filmu vypustená. (Arsenal83)
  • Sam Neill se seznámil se svou ženou (Noriko Watanabe) při natáčení tohoto filmu. (Chatterer)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama