Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Součástí boje proti světovému terorismu je elitní letka vojenského námořnictva vybavená experimentálním typem stíhačky F-37 Talon. Existují zatím jen tři a pilotují je vzdělaný filozof Henry Purcell, sebejistý rebel Ben Gannon a veselá kráska Kara Wadeová. Kapitán Cummings jim oznámí, že jejich letku doplní čtvrtý člen - Edi, prototyp bezpilotního letadla řízeného umělou inteligencí. Je vybaven příjemným hlasem, schopností učit se a aktualizovat vlastní programy a od lidských kolegů se má naučit bojovým manévrům. Kolem Ediho se okamžitě rozhoří spor. Během prvního nasazení se však Edi projeví jako velmi platný člen letky, když bleskově vyhodnotí cíle a vypočítá optimální způsob zásahu. Na zpáteční cestě je však zasažen bleskem, který způsobí změny v neuronové síti a odstartuje proces zrození Ediho ega. Při misi, kde by mohlo být cíle dosaženo bez civilních obětí, se Edi odmítne podřídit. Je rozhodnuto letoun zničit, Edi se však hodlá bránit všemi prostředky, ale chce také zahájit dvacet let starý válečný plán, který by se mohl stát impulsem k rozpoutání válečného pekla. Zabije Henryho a těžce poškodí stroj Kary, která se zřítí na území Severní Koreje. Jediný, kdo teď může Ediho zastavit, je Ben. Jenže je také jediný, kdo může zachránit Karu dřív, než padne do rukou nepřítele. Jak se rozhodne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný bullshit, že to není ani snad možné. Režisér Rob Cohen, ten režisér, který natočil celkem působivé cool snímky, jenž mně velice bavili, tak o Stealthu to samé říci nemohu. Cohen se snažil natočit další cool film, jenže se mu to ošklivě vymstilo a podle mého názoru natočil kravinu. V čem je probém? Jednoznačně v dementním scénáři. Akce je slušně natočena. Některé záběry jsou super, hlavně záběry v Thajsku jsou krásné a to mi připomíná, že to byla naprosto zbytečná pasáž s dementními dialogy. Sám sebe se ptám proč v tomhle hrál oscarový herec Jamie Foxx? To že tam hral nevýrazný Josh Lucas se dá pochopit, ale proč ten Foxx? Asi velký honořář. Jessice Biel, ach, ta je neuvěřitelně sexy a v námořnických hadrech jí to velmi sluší. Potěšil mně hlas Wentwortha Millera a i když byl upravený, tak jsem ho samozřejmně poznal. Celkově nejlepší práci na filmu udělali BT a Bob Badami, protože jejich hudba byla vážně dobrá. Pokud jste tento film neviděli o nic nepřijdete a pokud možno se mu obkloukem vyhněte!!! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No teda, když už já si říkám u akčního filmu, jaká je to sračka, tak to musí být pořádná blbost. Kromě toho, že příběh je snad extrakt všech možných i nemožených klišé, Stealth myšlenkově zamznul někde v tom nejhorším z 80. let, amíci jsou v tu v podstatě světoví policajti, kteří neváhají během jednoho filmu útočit postupně na Barmu, Tadžekistán (150 tisíc mrtvých dle filmu!!!), Ruské stíhačky a nakonec i na KLDR. Tak z tohohle mě bylo úpřimě na blití. A akce? Akce je k smíchu. Neustálé souboje stíhaček jsou nudné a kazí je mizerné digitální triky a finální akce, kdy se dostaneme k pozemním bojům se utápí v desítkách "monumentálních" výbuchů. Není moc filmů, kdy si řeknu, že vše je tak přehnané, až je to debilní, ale Stealth bez problémů těmto filmům kraluje. Odpad nedám jen, protože před pár lety bych z toho možná slintal (ale spíše ne). ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack BT: 1. Stealth Main Title ,2. War Machine ,3. EDI’s Arrival ,4. The Pilots’ Theme ,5. The Joy of Flight ,6. EDI’s New Data ,7. The Vertical Drop ,8. Hellava 1st Mission ,9. Lightning Strike ,10. Thailand ,11. Love Theme ,12. I’ll Tell You Back at the Boat ,13. Quantum Computer ,14. EDI is the Whole Idea ,15. Flight to Tajikistan ,16. Tin Man Will Prosecute ,17. Attack at Tajikistan ,18. Henry’s Death ,19. The Aftermath ,20. Kara’s Ejection ,21. Camel Hump ,22. Korean Waterhole ,23. Saving EDI ,24. EDI Feels Sorry ,25. Cummings’ Suicide ,26. DMZ ,27. Death of Col YunE ,28. EDI’s Sacrifice , ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Sotva průměrnej film. Je na něm vidět, že stál spostu peněz, trikový scény jsou na velmi slušné úrovni, akční scény většinou docela ujdou, některý výbuchy se fakt povedly, ale závěr je trapnej a celkově to působí trochu hloupě. Koukat se na to dá, film mě neurazil, nezkazil mě náladu ale ani sem se nějak dobře nebavil. Prostě ticho po pěšině. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

I sci-fi z prostředí bližší či vzdálenější budoucnosti musí mít nějakou důstojnost a nesnažit se opít diváka rohlíkem, u kterého s každým kousnutím uvidíte dobrých padesát bílých hvězdiček. I Knight Rider byl jenom stroj a svoje limity si dobře uvědomoval, a Eddieho si budeme navždy pamatovat z Pobřežní hlídky, takže smůla. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • O napsání písní k filmu byla požádána rocková kapela Incubus. (ČSFD)
  • Samopal, který Lt. Kara Wade (Jessica Biel) používá po přistání v Severní Koreji, je Heckler & Koch MP7. (ČSFD)
  • K explozi letiště na Aljašce bylo použito 500 galonů benzínu. Agentura NASA o tom byla informována v předstihu. (ČSFD)

Související novinky

Rob Cohen jde za mříže

Rob Cohen jde za mříže

28.09.2006

Jestli si teď myslíte, že ho tam poslali producenti jeho posledního filmu Stealth, na kterém prodělali téměř šedesát milionů dolarů, tak jste na omylu. Pravda je totiž někde úplně jinde tento rodák… (více)

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (více)

Reklama

Reklama