Reklama

Reklama

Vyzvednutí Titaniku

  • Česko Tajemství Titaniku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komunikace Spojených států se Sovětským svazem je vzhledem k trvající studené válce složitá a nerost, který USA pro svůj nový obranný systém nutně potřebují, se těží jen a pouze v SSSR. Zjištění, že byl roku 1912 převážen na Titaniku, poněkud kalí skutečnost, že slavná dopravní loď kotví několik kilometrů pod mořskou hladinou. A protože s nápadem dostat monumentální plavidlo zpět nahoru nepřijdou jen Američané, stává se komplikovaná operace ke všemu otázkou času. Adaptace i u nás populární knihy Clivea Cusslera nabízí dobrodružný sci-fi příběh, který dalece předcházel objevu, že na dvě části rozlomený Titanic by těžko někdo vyzvedl stejně, jako se o to pokoušejí hrdinové snímku. Ve filmu s atraktivním námětem si navíc zahráli výborní herci jako Jason Robards (Tenkrát na Západě, Všichni prezidentovi muži) nebo Alec Guinness (Lawrence z Arábie, Hvězdné války). (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov môjho detstva. Samozrejme, že pri tomto mojom hodnotení pôsobí aj nostalgia. Dostala ma hlavne legendárna scéna vynorenia sa titulnej lode podmaľovaná úžasnou hudbou Johna Barryho. Kolosálny prepadák - myslím si, že nezaslúžene - má však to kúzlo béčkovej zábavy s áčkovým rozpočtom. To, že sa nemohlo stať, čo sa vo filme deje odpúšťam vzhľadom na rok uvedenia filmu. Nikto netušil v akom je Titanic stave. Geniálny príklad ´´guilty pleasure´´. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Koukatelný snímek. Příběh, ač není zrovna z těch každodenních, je celkem zajímavý a ta příchuť studené války mu celkem padne. Rozhodně se nejedná o žádný velkofilm, ale myslím si, že zazlívat snímku jeho podání Titanicu je zbytečné a nekorektní. Vynoření samotné lodi asi není nejvěrohodnější, scéna to je ale hezká. To samé se dá říci o podmořských záběrech obecně a potěšila mě i rolička Aleca Guinnesse. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Naivní ve všech směrech. Špionážní téma a la studená válka a Titanic už samo o sobě není ideální spojení a přidá-li se k tomu nevědomost s velkým N, pak vznikne nepovedená sci-fi. Je pochopitelné, že v době vzniku filmu nebylo o vraku legendární lodi ani vidu, ani slechu, ale není možné připustit takové zhovadilosti typu, že vrak by na dně po x desítkách let zůstal téměř neporušený a nezrezavělý, se zachovalým dřevěným vybavením, napnutými stožáry a div ne pozlaceným nápisem. Totálním výsměchem je slavná scéna vynoření Titanicu a jeho pompézní doplutí do New Yorku. Těžko říct, jakou měl film odezvu u diváků a zejména pak u v té době stále žijících přeživších pasažérů. A jaké pak bylo zklamání všech, když o šest let později poznal celý svět pravdu o Titanicu zásluhou týmu dr. Ballarda. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Film s dobrým úmyslem, ale vyšla z toho všeho nemastná neslaná kaše. Na pozadí snahy o vítězství v politických kruzích stejně jako úmyslu o získání materiálu pro novou bombu, se rozehrává blesková akce, která nejen že má zachránit uvězněné námořníky v ponorce, ale hlavně vyzvednout loď - mega Loď. Že se to podaří, to je jasné snad hned každému, ale je škoda, že každý obrázek na Titanic je pak provázen řadou zcela zbytečných scén a řečí. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, ani nevím co si mám o tomto filmu myslet. Chápu, že se natáčel v době, kdy se o Titanicu vědělo pramálo informací, tudíž vyzvednutí celé lodi bych ještě toleroval, ale není mi dost dobře jasné, který duševně nemocný jedinec vymyslel ten děj, který by se dal hravě srovnat s nějakým fantasy filmem. Ale myslím, že i kdyby v té době byla známá fakta a natáčecí štáb by se jimi řídil, stejně bych nešel s hodnocením výše, protože tento patos vnímám jako veskrze špatný film, který mne uráží. Nezaznamenal jsem žádnou úctu k Titanicu, což je pro mě největší kámen úrazu a ten příběh vymyslel někdo, komu by návštěva u špičkového psychiatra jenom prospěla. Omlouvám se společnosti White Star Line, Williamu Jamesi Pirriemu, Thomasu a Bruceu Ismayovým, Thomasu Andrewsovi i Edwardu J. Smithovi i dělníkům z Harland & Wolff a největší omluva patří skutečnému Titanicu, který mi doufám odpustí, že jsem projekcí tohoto filmu zneuctil jeho památku. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Model Titaniku stál $350 000. Nakonec se zjistilo, že je moc velký, takže musela být vytvořena nová vodní nádrž. Náklady se vyhouply na $6 milionů. (Petr23)
  • Film je adaptáciou románu Clivea Cusslera “Raise the Titanic!“ z roku 1976, tretej knihy z jeho dlhoročnej románovej série o morskom archeológovi Dirkovi Pittovi. (Petike)

Reklama

Reklama