Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Wally 

všechny recenze uživatele

G. Byrne a P. Arquette jsou v tomto filmu k sežrání a i když je to již nějaká doba, co jsem na tento film koukal, pamatuji si, že jsem byl z tohoto filmu unešený. Tento film má náboj a napětí, že by se dalo krájet...do toho skvělá hudba, která tento film posouvá zase o kousek výš. Podařený kousek.... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celá koncepce stigmat jakožto jevu mi nikdy nepřišla moc důvěryhodná, prostě je to blbost a nevěřim tomu. Tím pádem celá koncepce Stigmat filmu je tím pádem pro mě v prdeli. Ale abych nestahoval kalhoty daleko před mrdem, tak musim řict, že se mi docela zamlouvalo to, že některy sekvence byly natočeny spíš jak posedlost démonem nebo vymítání ďábla. Ale ono ježíš nebo ďábel, dyť je to jedna a ta stejná pakáž. Postavy byly plytké jak talíř, často se chovali uplně nesmyslně. Taky jsem třeba nepochopil, proč chtěla toho kněze ošukat. Rány se hojily pozoruhodně rychle, skoro jak rychlé šípy. Rozuzlení taky nevehnalo do mejch žil život, ale spíš únavu. Co z toho všeho nakonec plyne? Jako vždy - církev je zlo a lidi, co věřej, idioti. Patricia Arquette byla pro mě dycky béčková herečka, což se tady opět potvrdilo. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Devádesátkový kousek, který se dá tak nějak z větší míry předvídat, tudíž v podstatě čekáte jen jestli bude moment překvapení. Je to velice čistokrevně průměrný kousek, protože jeho, v té době nejspíš velice avant-gardní, způsoby střihu a kamery jsou dneska spíš rušivým elementem, který byl tomu příběhu převážně vadou na kráse. Patricia se mi tam ale hodila skvěle, prostředí bylo svým způsobem taky zajímavé, akorát ty "vize" a nejrůznější záchvaty a hororové momenty byly zkrátka moc old-school. Ještě že se tvůrci posnažili ke konci tlačit na pilu a nechyběla tudíž ani hororovější akce. Jako dohnaný rest slušné. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Horor, ktorý sa mi pomerne dlho vyhýbal ma trochu sklamal. P. Arquetteová je sympatická herečka(kdeže sa podela?) a hlavne ona a Byrne držia film nad vodou. Škoda, že scény jej utrpenia, krvavých rán a údery bičom boli sprevádzané dosť nevkusným mixom blikajúceho svetla, hudby a rýchlého strihu. Dosť to kazí dojem. Ako horor nevystraší, skôr som to odsledoval s chladom a utvrdením sa v tom, že ak niekto chcel týmto dosiahnuť aby sa človek nad možnými podobnými osudmi zamyslel, nebodaj im uveril, tak to veľmi nevyšlo. To by chcelo podstatne reálnejší prístup. Kto uveril tomu čo videl, by si zaslúžil sto úderov bičom a dva klince do zápästia...50%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $50,046,268Tržby Celosvetovo $89,446,268║ Neskutočné sklamanie, príbeh tak prázdny ako sa len dá, chýba tomu dokonca aj napätie, príslušná temnota, je to fakt až amatérsky odbité na režisérskom poste, tých pár vizuálne podmanivých scén to nezachráni, omnoho pôsobivejší je akčný Koniec dní kde je opäť zúčastnení Gabriel Byrne ale na opačnej strane barikád a v omnoho lepšom podaní. /35%/ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Uvažovalo se o názvu St. Frances of Pittsburgh (Svatá Františka z Pittsburghu). (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno