Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako na houpačce. Některé pasáže mi přijdou i po opakovaném zhlédnutí geniální a herecké obsazení včetně Brookse nemá chybu, ale pořád se nejde zbavit pocitu, že z dané látky šlo vysát mnohem, mnohem více šťavnatější krve. Ale to je celý Brooks, má komediální talent od Boha, ale často jakoby si po něm šlapal a stavěl se zbytečně do pozice pouhého lascivního nesoudného provokatéra. Pořád ale vtipnější a vkusnější než nepochopitelně zkultovnělá Ohnivá sedla... ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

hodnocení vystihl skvěle! _Gemini_ .. jenže já jsem odvážnější a tak dávám plný počet ***** , protože jsem se opravdu královsky bavil a bez mučení .. a rád .. a hrdě .. přiznávám, že už poněkolikáté … Mel Brooks je podle mě nedoceněný génius .. tedy zde na stránkách csfd určitě .. doma je na tom naštěstí podstatně lépe, je to legenda .. a spousta známých a skvělých herců si považuje za velikou čest, že s ním mohli někdy v minulosti spolupracovat … ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nech už hrá kdekoľvek, nech hrá kohokoľvek, Leslie Nielsen je jednoducho Leslie Nielsen. Lacné vtípky váľajú celý film na hranicu stupidity, ale komu to prekáža? Vám snáď áno? Mne nie! Nečakajte prvotriednu, britskú komédiu. Nečakajte skrátka nič. A ak sa nebudete zamýšlať nad každým, sebamenším nedostatkom, ručím vám za kvalitnú zábavu. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hodnocení (zvlášť u těch, s kterými se jinak obvykle shoduji) mě tu lehce překvapuje...není to dokonalé dílo, ani dokonalá parodie, ale velmi zábavný film, který naprosto přesně imituje jak Coppolova Drákulu, tak i onu černobílou perlu z roku 1931 s famózním Belou Lugosim. Některé scény vytahuje za uši, jiné přepracovává, jinde parduje celý žánr. Stylem humoru je zde Brooks velmi blízko Mladému Frankensteinovi, čili není to taková řacha jako Spaceballs, ale pořád výborný. Pár hloupých fórků a opakující se kulisy se hravě schovají jen za Harkera vrážejícího kůl do Lucyina srdce :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem ohromen, Van Helsingu. Vy znáte naši staromoldavštinu?" Tak v té trochu tápu a stejně tak mi není úplně jasné, proč tato parodie není vtipná. Patrně to bude má vina, neboť jsem nikdy pořádně nenastudoval životopis pravého Draculy, takže když falešný Dracula paroduje skutečného Draculu, tak mi určitě unikají nějaké souvislosti. Anebo je to jenom debilní film, k čemuž se samozřejmě přikláním, aby nebyla odhalena mezera v mém vzdělání a někdo mi do ní nevrazil dřevěný kolík. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)
  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)
  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)

Reklama

Reklama