Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Přidávám se ke Galadriel - nechápu, že má tahle parádní parodie tak mizerný hodnocení..já se bavila už od první chvíle až do konce. Taky jsem měla totální záchvat smíchu u scénky zabodávání dřevěnýho kůlu do srdce, anebo polykání všeho hmyzu při konverzaci s doktorem u čajíčku nemělo chybu (samotný doktor se svojí opakovanou terapií klystýru byl dokonalej):-D Možná jsem si tenhle film tak užila, protože si nijak nepotrpim a ani neberu vážně tématiku upírů, a tak mi tohle skvěle sedlo;-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Herec Leslie Nielsen zomrel v roku 2010, vo veku osemdesiat štyri rokov. Mal za sebou dlhú a úspešnú hereckú karieru. Ja si ho budem pamätať predovšetkým ako výborného komika so snehovo bielymi vlasmi. Bol kráľom filmovej paródie. Stačí spomenúť sériu "Bláznivá strela" alebo snímky "Utopenec na úteku", "2001: Vesmírna prda" a v neposlednom rade i "Drakuloviny". Tie sú hodne podarenou komediálnou variáciou na román Brama Stokera "Dracula". Leslie Nielson v nej stvárnil krvilačného grófa z Transilvánie. *** ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

"Máme šťastie. Je to imbecil." Zabavná paródia plná skvelých hercov. Leslie Nielsen ako gróf Dracula rozhodne ťahá film z podpriemeru, ale musím uznať, že film obsahuje plno dobrých nápadov, ktoré fungujú aj pri opätovnom pozretí. Vzhľadom na dĺžku filmu prakticky nie je čas na nudu. A ak to porovnám s ostatnými filmami tohto žánru, ktoré si "uťahujú" z iných diel, ide presne o ten prípad, ktorý ma pobavil, ale neurazil. /60%/ ()

Spectre 

všechny recenze uživatele

Takže ešte raz: videl som totiž nedávno prvý krát film s Klausom Kinskím (a aj som čítal knihu, vôbec celé som si to zrekapitoloval, vrátane ostatných filmov s Lugosim, Leem a pod.), takže mením moje hodnotenie u draculovských filmov. Pôvodne som písal, že za paródiu hviezdička... ono dosť som sa mýlil. Pozrite si pred týmto Draculu s Lugosim z r. 1931 a Nielsen zaručene pobaví. ("Children of the night. What mess they make."). Na svoje si prídu aj priaznivci ostatných adaptácií. Jednoducho treba mať čerstvo v hlave ostatné filmy, inak to človek nevychytá. Jediná otázka však ostáva o tom, komu je film vlastne určený. Tvrdí priaznivci, ktorí budú napríklad ospevovať onen film s Kinskím (1979), ktorý je napr. podľa mňa veľmi blbo poskladaný a miestami aj trápny odvar pôvodného nemého Nosferatu, určite zavrhnú akýkoľvek pokus o paródiu. Naopak, bežný divák väčšinou nepozná všetky filmy o Draculovi, resp. si z nich nepamätá konkrétne dialógy a scény - v tom prípade táto paródia nebude mať efekt. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Na parodii je tenhle film nesmírně nevtipný a tupý, některé gagy připomínají vtipy v novácké Country estrádě. Dokonce i samotný příběh moc nefunguje, alespoň od té chvíle, kdy hrabě zhypnotizuje nebohého muže... Než se příběh rozjel, tak se zdálo, že příběh tam bude - dokonce jsem si myslel, že budu umírat v záchvatech smíchu, ale jak už jsem výše naznačil nic z toho se nekonalo. Dobrá nemůžu o filmu říct, že bych ani jednou nevybuchl smíchy, ale na druhou stranu to mohlo být mnohem lepší. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)
  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)

Reklama

Reklama