Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

tron 

všechny recenze uživatele

„Do práce, pán dozorca!“ Čím viac divák spomína na predchádzajúce paródie s Lesliem Nielsenom, tým viac je z DRAKULOVÍN smutnejší. Režisér Brooks v minulosti zaujal paródiami MLADÝ FRANKENSTEIN a OHNIVÉ SEDLÁ, ale na jeho novšie filmy sa nedá pozerať. A že sú DRAKULOVINY lepšie, ako strašný, o dva roky starší BLÁZNIVÝ PRÍBEH ROBINA HOODA, to skutočne nie je plus. Vyzerá to strašne lacno, ako najlacnejšia TV inscenácia, čo je divné, lebo rozpočet bol slušných 3O miliónov. Stokerovo literárne dielo podnietilo vznik desiatok filmov, od hororov cez porno a blaxploitation až po komédie, ale na toto sa skutočne nedá pozerať.  Hlavne je to nevtipné, čo je pri komédii "trocha" problém, nemyslíte? Snímka vznikla zrejme ako odpoveď na Coppolovu ultimátnu verziu z r. 1992, totálne pohorela (celosvetová tržba neuveriteľných 682 TISÍC dolárov!) a Brooks odvtedy už nič nenatočil. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks točil vždy parodie trochu jiné,než ostatní.Nejsou to ty typické třeskuté nářezy(viz.Bláznivé střely,Žhavé výstřely),naštěstí ale ani parodie/trapárny(viz.posledních pár filmečků Leslieho Nielsena).Člověk prostě vždy brzy pozná,.že ten film je z Brooksovi dílny.A buď jeho filmy máte rádi,a nebo jednoduše ne.Mě jsou bohužel tak nějak lhostejné.A tak mi nijak připadá i ten jeho humor-lhostejný.Ušklíbnu se,ale vzápětí zapomenu. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Och bože, ten film je vážně strašně vtipný. Místy jsem se prohýbal smíchy. A současně si ve vztahu k filmovému žánru parodie uvědomil 3 věci: 1) správná parodie v ideálním případě překoná originál 2) a usvědčí ho z toho, že je sračka 3) a současně ve vás probudí chuť ho znovu vidět. Přesně toto se povedlo tomuto filmu ve vztahu ke mně. Při sledování jsem si uvědomil, že tato parodie je lepší než originál (na mysli mám verzi z roku 1931, která je po mém soudu vážně příšerná), že geniálně zesměšňuje originál tím, že za něj zodpovídá otázky, které mohl vyvolávat (za všechny třeba budiž uveden fór s uklouznutím po po netopýřím exkrementu), a že ve mně paradoxně probudila chuť vidět znovu originál (který po mém soudu vážně za nic nestojí - znovu opakuji, že mám na mysli verzi z roku 1931, která je podle mě spolehlivě tou verzí, která je zde parodována). Leslie Nielsen je, och bože, tak výborný! Ten chlapík je jako americká verze Přemka Podlahy, kterého si nemůžete nezamilovat. a smějete se, jen ho vidíte, aniž ještě stačil něco udělat - rozený komediální talent! Pokud vás náhodou u původní předlohy napadla stejně znepokojivá myšlenka jako mě - co když je to celé, při té nula celá nula nula nula jedna pravděpodobnosti náhodou proboha pravda - a měli jste kvůli tomu těžké spaní, pak vám díky této báječné komedii zcela jistě spadl kámen ze srdce. Žádní upíři nejsou, je jen Leslie Nielsen, který si z toho všeho dělá prdel. Och bože, zase bude možné v noci klidně spát. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zaráží mě nízké hodnocení a negativní komentáře. Ano, Mel Brooks má osobité pojetí svých filmů a humoru, ale nevěřím, že se někdo nesmál, když zabíjeli kolíkem spící upírku do srdce, případně při úvodní pitvě. To mi neříkejte. Já osobně mám tuhle parodii rád a nevidím v ní takové zlo jako ostatní. 80% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z nejpodceňovanějších komedií, co jsem zatím měl možnost vidět. Jediné, co bych akorát této komedii vytknul, je místy vyskytující se tlačení na pilu v duchu moderní zábavy, ovšem to není nijak časté, zbytek jsou více či méně kvalitní gagy pod taktovkou Leslie Nielsena, který Draculu, resp. jeho oživlý obraz Belu Lugosiho ztvárnil neodolatelně (ve stejném duchu se dá mluvit o jeho českém hlasu, který mu propůjčil Vladimír Brabec), stejně jako Mel Brooks svého Helsinga. "Od této chvíle jste svým pánem. Jste svobodný! A teď už jdeme. - "Ano, můj pane." ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (ČSFD)
  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)

Reklama

Reklama