Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Herec Leslie Nielsen zomrel v roku 2010, vo veku osemdesiat štyri rokov. Mal za sebou dlhú a úspešnú hereckú karieru. Ja si ho budem pamätať predovšetkým ako výborného komika so snehovo bielymi vlasmi. Bol kráľom filmovej paródie. Stačí spomenúť sériu "Bláznivá strela" alebo snímky "Utopenec na úteku", "2001: Vesmírna prda" a v neposlednom rade i "Drakuloviny". Tie sú hodne podarenou komediálnou variáciou na román Brama Stokera "Dracula". Leslie Nielson v nej stvárnil krvilačného grófa z Transilvánie. *** ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co se na této povedené parodii tolika lidem nelíbí. Leslie Nielsen jasně paroduje Belu Lugosiho a že mu to jde znamenitě, už jen ten přízvuk, pohledy. Peter MacNicol je dokonalý, šílený Renfield, navíc podobný Dwightu Fryeovi a Mel Brooks, taktéž skvělý Van Helsing. Je tedy jasné, že je to parodie především na Draculu z roku 1931 a já se u ni výborně bavil. She's Nosferatu! She's Italian? 70% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Do práce, pán dozorca!“ Čím viac divák spomína na predchádzajúce paródie s Lesliem Nielsenom, tým viac je z DRAKULOVÍN smutnejší. Režisér Brooks v minulosti zaujal paródiami MLADÝ FRANKENSTEIN a OHNIVÉ SEDLÁ, ale na jeho novšie filmy sa nedá pozerať. A že sú DRAKULOVINY lepšie, ako strašný, o dva roky starší BLÁZNIVÝ PRÍBEH ROBINA HOODA, to skutočne nie je plus. Vyzerá to strašne lacno, ako najlacnejšia TV inscenácia, čo je divné, lebo rozpočet bol slušných 3O miliónov. Stokerovo literárne dielo podnietilo vznik desiatok filmov, od hororov cez porno a blaxploitation až po komédie, ale na toto sa skutočne nedá pozerať.  Hlavne je to nevtipné, čo je pri komédii "trocha" problém, nemyslíte? Snímka vznikla zrejme ako odpoveď na Coppolovu ultimátnu verziu z r. 1992, totálne pohorela (celosvetová tržba neuveriteľných 682 TISÍC dolárov!) a Brooks odvtedy už nič nenatočil. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z nejpodceňovanějších komedií, co jsem zatím měl možnost vidět. Jediné, co bych akorát této komedii vytknul, je místy vyskytující se tlačení na pilu v duchu moderní zábavy, ovšem to není nijak časté, zbytek jsou více či méně kvalitní gagy pod taktovkou Leslie Nielsena, který Draculu, resp. jeho oživlý obraz Belu Lugosiho ztvárnil neodolatelně (ve stejném duchu se dá mluvit o jeho českém hlasu, který mu propůjčil Vladimír Brabec), stejně jako Mel Brooks svého Helsinga. "Od této chvíle jste svým pánem. Jste svobodný! A teď už jdeme. - "Ano, můj pane." ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Snad nejlepší parodie, jakou jsem viděl. Málem mě to odrovnalo, brutální vtipy, úžasnej Nielsen a další herci taky dobrý, hlavně Brooks a jeho Van Helsing. Všem těm, kteří tu naříkají, že se ani jednou nezasmáli bych doporučil podívat se nejdřív na původního Drákulu z roku 1931 s Belou Lugosim a potom si pustit tenhle film v originále, protože Nielsen paroduje Lugosiho naprosto nepřekonatlně a jeho zvláštní způsob řeči napodobuje téměř dokonale. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)
  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (ČSFD)

Reklama

Reklama