Reklama

Reklama

Hněv duší

  • USA Dead Birds (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina zlodějů, kteří jsou na útěku po přepadení banky, najde útočiště v opuštěném domě. Zatím nemají tušení, jaké zlo zdánlivě pustý dům skrývá. Blíží se noc, venku zuří bouře, ale to není nic oproti tomu, co se začíná dít vevnitř. Probouzí se strašlivé zlo uvězněné ve stěnách domu. Členům skupiny se začínají postupně zjevovat obrazy zmrzačených těl, která jsou výjevem hrůzných činů, jež se zde odehrály. Strach ve skupině narůstá a její členové jsou na sobě závislí čím dál víc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Lupiči s penězi se skryjí v opuštěném velkém domě. Po prozkoumavání místností zjišťují že zdaleka vše není v pořádku:) Nejvíc to asi zjistil černošský bandita při nahlížení do stodoly. A mám pocit že černochovi role nejvíc sedla. Jeden z těch ex-vojáků vypadal jako DeCaprio. Nebylo to zas tak hrozné ale prostě mi to nějak celkově nesedělo. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Takzvané „lakačky“ nie sú v tomto filme ani náhodou originálne (že by zámerné vykrádanie ázijských „duchárskych hororov“?) a nie sú ani neočakávané, i keď sa ich človek nakoniec predsa len zľakne (teda, zľakne sa hlavne zvuku, nie obrazu). Na jednej strane je vidieť snaha režiséra o vytvorenie celkovej mrazivej atmosféry (čo sa mu aj z časti podarilo), no každý horor nového tisícročia, ktorý je založený hlavne na spomínaných „lakačkách“ mi príde tak trochu zbytočný. Hlavnou devízou filmu tak ostáva zasadenie príbehu do 19 storočia a následné prepojenie dvoch žánrov (horor – western). ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Poctivá duchařina, která stojí vyloženě na tiché, ale hutné atmosféře, kterou naruší sem tam jenom hlasitá lekačka. Velmi dobří jsou i herci, prostředí tvůrci vybrali taky skvěle, a líbí se mi i zařazení do westernu. Nicméně to nejpodstatnější = děj = ten hodně pokulhává. Snažil jsem se pospojovat si skutečnosti s minulostí a tím, co vidím, a nějak mi to nezapadalo. Mám určité teorie, ale žádná z nich není dotažená a nemyslím si, že by to byla chyba mojí hlavy. To spíš režisér začal příliš fantazírovat a nějak mu uniklo, že to musí být srozumitelný i pro běžného hororového fanouška. Celkově ale zklamaný nejsem, spíš ve mě převládá ten spokojenější pocit. 60% ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

No teda! Kdo by věřil tomu, že američané natočí horor, který není remakem starších nebo asijských filmů. A ještě k tomu docela solidní horor! Snímek má vše důležité, strašidelný opuštěný dům, kde se kdysi odehrálo strašlivé zlo, temnou noční bouřku, partičku lidí, co neradi drží pospolu a nejraději po jednom zkoumají tajemná zákoutí domu... A to ani nemluvím o hrůzných dětských strašidlech! Ano, žádné klišé nechybí, o to více je s podivem, že zde fungují! A to docela solidně. Atmosféra že by se dala krájet a sem tam i pěkná lekačka. Příběh je sice docela nuda, ale co no? Jediné co chybí, jsou nahé holky! :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pole kukuřice mě děsí od dob, kdy jsem si přečetl Kingovy Kukuřičné děti. Pak následovala jejich filmová ztvárnění a celá řada dalších horrorů si tu více či tu méně kukuřičnou kulisu vypůjčila. Když začal atmosféra slušně houstnout a gradovat, tak místo vyvrcholení se rozplizla do ztracena. Vše se do rychlého konce několikrát zopakovalo. Líbila se mi kamera a hudba, jež po většinu filmu byla nahrazena spíše rozličnými temnými pazvuky, vrzáním, hučením a sténáním. Očekávané lekačky nakonec příliš nevylekaly. Co nechápu - a nejedná se o první horror s takovou scénou - je, jak skupina přijede za světla k domu, spěchají ke schodům, střih, stoupají po schodech a je tma jak v pytli. Bleskové stmívání jsem zažil jen v srdci Norska, zde k němu určitě dojít nemohlo. Že se vybaví kopice filmů o domech člověk očekává, připomínka asijských horrorů typu Nenávist mě ale příliš nenadchla. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, kdy Joseph kouše do zlaté mince a říká, že je pravá, je improvizace ze strany Marka Boona. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama