Reklama

Reklama

Hněv duší

  • USA Dead Birds (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina zlodějů, kteří jsou na útěku po přepadení banky, najde útočiště v opuštěném domě. Zatím nemají tušení, jaké zlo zdánlivě pustý dům skrývá. Blíží se noc, venku zuří bouře, ale to není nic oproti tomu, co se začíná dít vevnitř. Probouzí se strašlivé zlo uvězněné ve stěnách domu. Členům skupiny se začínají postupně zjevovat obrazy zmrzačených těl, která jsou výjevem hrůzných činů, jež se zde odehrály. Strach ve skupině narůstá a její členové jsou na sobě závislí čím dál víc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Raven0 

všechny recenze uživatele

No teda! Kdo by věřil tomu, že američané natočí horor, který není remakem starších nebo asijských filmů. A ještě k tomu docela solidní horor! Snímek má vše důležité, strašidelný opuštěný dům, kde se kdysi odehrálo strašlivé zlo, temnou noční bouřku, partičku lidí, co neradi drží pospolu a nejraději po jednom zkoumají tajemná zákoutí domu... A to ani nemluvím o hrůzných dětských strašidlech! Ano, žádné klišé nechybí, o to více je s podivem, že zde fungují! A to docela solidně. Atmosféra že by se dala krájet a sem tam i pěkná lekačka. Příběh je sice docela nuda, ale co no? Jediné co chybí, jsou nahé holky! :-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Celej film jsem se neubránil pocitu, že z tohohle by mohl být poměrně dobrý duchařský film o domu ve kterém straší. Několikrát na mě vykouklo něco jako budování dobré atmosféry (sice až nechutně pomalé budování, ale taky to mělo něco do sebe), které však po chvíli utnula nějaká kravina. Chvíli dobrému úseku ve scénáři podkopává nohy režisér, jindy zase dobrým režisérským postupům podkopává nohy scénář. A i některé herecké výkony a postavy mě mile překvapily (černoch a ta ženská). Jenže ten film skoro nic nechtěl ukázat, všechno se děje tak nějak mimo záběr kamery a nebo zrovna v místech kde kamera už dávno není. Těch pár lepších scén (dvě? tři? jsou v celkovém dojmu z filmu žalostně málo). Odhalující flashback byl parádní. Krvavý přepad banky taky ušel. Jak rád bych tomu filmu dal 3 hvězdičky, ale prostě nemůžu. Asi si budu muset počkat na remake :-). ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Skupina lidí, jejichž osudy ve filmu sledujeme, na začátku vykrade banku a drasticky vyvraždí všechny přítomné. Nejde tudíž o sympatické bandity ve stylu Butche Cassidyho a Sundance Kida, nýbrž o prachobyčejné vrahy, kterým pravděpodobně fandit nebudete (ačkoliv jsou nám později prezentovaní jako parta obyčejných lidí v tísni). Nakonec se dozvíte, že si tím tvůrci patrně chtěli ospravedlnit ---SPOILER--- smrt jich všech, aby snad nedejbože nemuseli zabíjet kladné postavy. ---KONEC SPOILERU--- Zbytek nezaujme prakticky ničím. Kamera je sice šikovná a občas se snaží vykřesat trochu napětí, avšak snaží se marně, jelikož s vyjímkou hudby už se nikdo jiný o totéž nepokouší. Všechny postavy mají halucinace, některé se občas ztrácejí a znovu objevují, některé se jenom ztrácejí. Spolu s nimi vidíme duchy kdysi zabitých, kteří sem tam dělají okatě digitální ksichty. Ke konci se objeví i něco málo šťavňatého gore, jehož smysl mi trochu unikl a vůbec nejzajímavější jsou zvláštní monstra, která však vidíme pouze pár sekund na začátku a na konci. Pointa se nedá označit za překvapující, byť jí na základě ničeho očekávat nemůžete. Prostě tam je a má štěstí, že není úplně pitomá. Přítomnost Marka Boona Juniora a Michaela Shannona potěšila. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Horor z westernového prostředí, jsem ještě neviděl i když ten western je tady zastoupenej jen tim, že jsou používány starý zbraně a že jezděj na koních jinak se to moc nevymyká od ostatních hororů, ale i tak se mi to líbilo. Hlavním kladem filmu je výborná atosmféra podbarvená dobrou hudbou a skvěle udělaný lekací scény, hlavně ze začátku je tam pár opravdu skvělejch lekaček, jenže bohužel s přibližujícím se koncem se i zhoršuje kvalita filmu a závěr už neni vůbec hororovej, ale jinak je celej film skvělě zpracovanej a ten kdo se rád leká by to měl určitě vidět ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zhruba první polovina filmu je nezáživná a nevýrazná, stávající se pouze ze scén, kdy hlavní postavy chodí s lucernami po baráku, z jednoho pokoje do druhého. Poté se konečně začne utvářet nějaký děj, který se ovšem skýtá jen z docela působivých, hrůzných výjevů a klasických, žánrových lekaček. Ani záhada onoho tajemného domu není nijak zajímavá. Vše uzavírá stejně nezajímavý konec. Jen další průměrný horor z nekonečné řady. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Přepadení banky ze začátku filmu bylo natáčeno až ve dvou posledních dnech. (TomikZlesa)
  • Scéna, kdy Joseph kouše do zlaté mince a říká, že je pravá, je improvizace ze strany Marka Boona. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno