Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zakřiknutá a zároveň mírně střelená Yeong-ju pracuje jako státní úřednice. Jelikož v místě jejího pracoviště se nevyskytuje jediná osoba, jež by ovládala současný světový jazyk (což při časté konfrontaci s cizinci občas působí drobné problémy), je její nadřízený nucen při poradní svačině roztočit prázdnou láhev a určit tak, kdo se povinně zapíše do kurzů angličtiny, na námitky dotyčného nehledě. Yeong-ju, na niž volba padne, námitky skutečně má, bohužel pro ni neexistuje cesta, jak se školnímu drilu vyhnout. Útěchou pro ni může být, že tvrdé studium anglického „r“ do jisté míry vynahrazuje pohledný frajírkovitý spolužák Moon-su, do něhož se Yeong-ju na první pohled zamiluje. Nelehká cesta za Moon-suovým sukničkářským srdcem může začít. (kiddo)

(více)

Recenze (68)

wipeout 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia, ktorá mi znovu dokázala navrátiť nádej, že sa dajú natáčať v súčastnosti aj super komédie bez fekalít a obscénností, aj keď česť žánru poväčšine zachraňujú len Kórejské komédie ale aspoň niečo. Jediné čo mi možno vadilo bol nie až tak príliš vydarený prechod do čistej romantiky ku koncu. Vôbec by mi nevadilo keby k tomuto prechodu ani endošlo ale no Kórejský štandard bol dodržaný. Okrem toho nemám čo vytkýňať a prajem vám príjemnú zábavu. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Opět jedna bezkonkurenční záležitost. Pro mě rozhodně kandidát na nejlepší happy end za posledních pár let. Reálný příběh s fakt šiblou úřednicí a roztomilým Elvisem. V USA by to vyřešili po svém. Holka by v polovině filmu odhodila brýle, rozpustila vlasy a hoch by se zamiloval. Jenže to už by ho nechtěla. No ale co, na konci by se připlazil a ona by mu odpustila. Naštěstí jsou korejské filmy o něčem hlubším. 99%. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Tuhle obrýlenou státní úřednici si musí zamilovat každý. Je nepřehlédnutelná. V práci, v hospodě, na hodině a jak umí překládat.. „Mám tajemství. Jaké? Jsem prostě tak přitažlivá!“ I když trochu mě překvapuje, že angličtinu chce pokořit kvůli někomu, jako je Elvis „Když se kouknu na tebe.Tak nemyslím na ženy.To je tak příjemný. Myslím jenom na studium angličtiny.“ Přitom o něm nemá valné mínění ani jeho matka „Jak se můžeš tak hloupě otáčet za každou sukní? Tvůj otec měl aspoň vkus. Našel si mě.“. Báječná komedie se spoustou neuvěřitelných hlášek „Umění války stojí na tom, že poznání nepřítele přináší vítězství. Věk? O trochu mladší, než já. Vsadím se, že je po plastice. Ale angličtina... nezávodím! Když jsem poznala nepřítele, ztratila jsem chuť bojovat.“ A mně nezbývá než tuhle vtipnou romantiku všem doporučit, nudit se rozhodně nebudete! A ty skvělé hodiny angličtiny, ty jsou jako ze života : -). ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jak už je u Korejců obvyklé, docela jednoduchý námět je natáhnut na neskutečně dlouhou stopáž, čímž u mě spolehlivě snižuje svou atraktivitu. Přitom to téma není nezajímavé: státní úřednice je vybrána, aby se naučila mluvit anglicky. Na intenzivních kurzech potká Elvise a zamiluje se do něj. V cestě ke společnému štěstí a perfektní znalosti angličtiny ale stojí mnoho (křečovitě vytvořených) překážek. Vy ale víte, že to dobře dopadne:) ()

kareen

všechny recenze uživatele

Tentokrát bez hodnocení, protože se přiznám, že jsem to po půl hodině vypnula. Děj je docela nápaditý, hlavně ty animované vložky, ale nemůžu se přenést přes to, že se tam všechny dospělé osoby chovají naprosto infantilně. U hlavní hrdinky, která vypadá tak na čtrnáct je to ještě celkem roztomilé, u jejího mužského protějšku spíš trapné. Tomu odpovídají i herecké výkony, všichni těžce přehrávají a to mi zkrátka nedovolí užít si samotný příběh. Třeba je to jen tou jejich mentalitou, která je mi cizí, ale já to nechápu a nechápu ani tak vysoké hodnocení. Jedno však vím jistě, do vod korejské romantické komedie už asi jen tak nezabrousím. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama