Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cahil Tomruk žije v Hamburku ze dne na den. Když jednoho dne narazí autem do zdi a málem se přitom zabije, ocitne se na psychiatrické klinice a jeho lékař se snaží najít cestu z bludného kruhu pacientovy existence. A právě tady, na nemocniční chodbě, se Cahil seznámí s tureckou dívkou Sibel, která se pokusila o sebevraždu. Její rodina se řídí těmi nejortodoxnějšími představami o postavení ženy ve společnosti, ale Sibel zoufale touží po volnosti, kterou Evropanky považují za samozřejmost. Za jediné východisko považuje formální sňatek s mužem tureckého původu, a proto požádá Cahila o pomoc. Jenže vymknout se z rodinných pout není tak snadné, jak si dívka představuje, protože nikdo se nedokáže zcela vytrhnout z kořenů, z nichž vyrostl. A Sibel si v sobě nese nejen horoucí přání získat svobodu a překročit hranice národnosti a náboženství, ale také touhu po lásce. Režisér Fatih Akin, který má zažitou osobní zkušenost potomka tureckých rodičů, vyrůstajícího v Německu, tomuto trpkému milostnému příběhu vdechl výjimečnou autenticitu a věrohodnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem či Európanky považujú za samozrejmosť cpať do seba drogy a rozťahovať nohy pri každej príležitosti a kdekomu kto príde pod ruku. Myslím, že nad takou "voľnosťou" by predsa len ohrnuli nos aj tie Európanky (väčšina z nich určite). Proste Sibel mi tu prišla ako len taká nevycválaná kravka, ktorá trpela úchylkou dráždivého ovocia. Na druhú stranu ale nepozeralo sa na to zle, možno by tomu pomohli aj trošku odvážnejšie alebo drsnejšie scény. Chudák chlap, ale koniec koncov, v živote to tak chodí - v láske vždy trpí viac ten, kto miluje viac. Priemer. 60/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Jasné, že aj Sibel bola dobrá, ale Birol a jeho Cahil urobili pre mňa tento film skvelým. Dokázala by som sa na jeho utrpenie, beznádej, živočíšnosť, surovosť a lásku pozerať stále. On akoby to ani nehral, ale žil. Skvelé, fakt skvelé. Pol hviezdy nedám len kvôli koncu. Bol pre mňa strašne odbitý. Buď mal byť odporne sladko romantický, alebo pre mňa skôr ťaživý, že by mi srdce puklo. Takto to vyznelo strašne do stratena. Muzika výborná. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Řekla jsem si "Jej to je celkem drsné tenhle film." Jenže to bylo pořád nic, oproti tomu, co se dělo o pár minut později, a znovu a znovu... Pak jsem přestala počítat, kolikrát jsem si říkala, že drsnější to snad nebude, ale bylo...Graduje to teda hodně slušně celou dobu, a mě vždycky docházelo až u hudebních "meziher" jak moc. Mimochodem ty mezihry, nebo jak to nazvat jsou fajn, člení děj do pomyslných kapitol a daly mi trochu prostoru se zamyslet nad tím co se dělo...Mohlo by se to začlenit do víc filmů ;) Co se týče děje. Tak ano je originální, ano je zajímavý, ale že by mě nějak okouzlil to se říct nedá. Postavy jsou zahrané dobře, ale stejně jsem nebyla schopná jim občas rozumět, stejně tak jako pro mě naprosto nepochopitelným kulturním návykům, které, když se nad tím zamyslím, byly tou hlavní hnací sílou děje. Tím, bez čeho by se vlastně nedělo asi nic. Film je to určitě zajímavý. Asi mi jen úplně nesedlo téma a prostředí. Za mě to je nadprůměr, ale ne víc. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Áá, ďalší nemecký senzaštyk. Na Proti zdi som šla absolútne nedotknutá, a vďakabohu zato, čím menej vieš, tým viac prežiješ! Týmto ergo výstražné STOP!!! pred pokračovaním! (Jééé, a teraz čo? každý druhý sa teraz vys_al na môj koment a ja už nedokážem, aká som chytrá! :)))) ) Spolu s devočkou z Gran Torina, s Vicky a Cristionu z VCB je Sibel najzaujímavejšia ženská hrdinka posledných týždňov. V mojich očiach obdivuhodná mladá žena. Vie, čo chce, má guráž, je mladučká a pointa života je už leží pri nohách, krása, KRÁSA! Je niečo opovrhnutiahodné na úsilí nenechať si život pretiecť?__________ Fatih Akin mi daroval hustú spŕšku podnetov a krásu a osobne sa mimoriadne teším na jeho Na druhej strane. Elementárne častice ma nabúrali viac, ale, počkať..... o čo mi ide??!, to vôbec nie je podstatné. :) ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Byl to pohled do života jiné kultury, která se setkává s překážkami na obou dvou stranách.Snad nejhorši je u východních států lpění na přísných rodových tradicích, které se táhnou od starověku.Příběh Sibel , která se po pokusu o sebevraždu seznámi v blázinci s agresivním Turkem, který se snažil o totéž ,je rozhodně velmi zajímavý a dobře zahraný.Najdou se tam slabší chvilky, trošku mi nesedl poněkud hektický způsob života Sibel po jejím návratu do Istanbulu. Ale může být...Stojí určitě za shlédnutí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • V době, kdy film začal sbírat ceny na mezinárodních filmových festivalech, označil německý bulvární tisk (Bild, Kölner Express) hlavní herečku Sibel Kekilli za bývalou pornohvězdu. Sibel kontrovala během děkovné řeči na Bambi Awards (2004), kde tisk obvinila z "mediálního znásilnění". (džanik)
  • V úvodní scéně, kde se Cahit objevuje zcela opilý, to Birol Ünel nehraje, byl skutečně namol. Opil se během čekání na natáčení. (džanik)
  • Cem, bratr režiséra Fatiha Akina, hraje Sibelina bratra. (džanik)

Související novinky

Reklama

Reklama