Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (172)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Erotický film, který nejen, že rozpaluje herce ve filmu, ale i vás. A to takovým způsobem, že by jste si chtěli všechno zkusit, tak jako oni. Některé scénky jsou fakticky povedené ("chlapská" debata v restauraci, telefon a mnoo dalších). Na začátku jsem měl pocit, že to bude nějak moc debilní film, ale to se včas otočilo. Ale je to o trošinku lepší než jeho vlastní lolita (která mě vůbec nenadchla a byl to trapný pokus vyrovnat se Stanleymu Kubrickovi ;-)) I když je pravda, že v jednu chvíli jsem si připadal jako ve filmu Eyes Wide Shut, ale tohe bylo natočený dříve. Stejně mám ten pocit. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

9 ½ týdne jsem poprvé viděl před víc jak čtvrtstoletím (tý brďo, to to letí - tfuj tfuj na kukačkové hodiny), rok poté, co jsem přišel o panictví a tudíž jsem se měl stále ještě hodně co učit :-) Takže ty erotické hrátky s jídlem ,s medíkem, mlíkem, feferonkami a jinými laskominami při snídani – to byla fakt chuťovka! Ale je mi jasné, že dnes už ten film pro mladé lidi asi nemá ty správný koule (sic!) Dnes stačí kliknout na myšku ;-) a hned k vám do ložnice z chlívserverů lezou rozcapené „slečny“ a flegmaticky (nebo za velmi špatně hraného vzrušení) provádí samohanu s okurkami obřích rozměrů, popřípadě s ředkvičkami na provázku, o další zelenině raději ani nemluvě... Dnes už se leckomu může zdát 9 ½ odsouzený do (erotického) propadliště dějin, ale já si myslím, že mu to nehrozí. Například pro mě má tento film své jedinečné kouzlo stále. Třeba ty špica muzikální hrátky s potravinami při snídani... Aha, to už jsem vlastně říkal :-) ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Poněkud rozvláčné a chvílemi občas nudné milostné drama. Plytkost děje je vynahrazena různými erotickými hrami, které jsou sice občas zajímavé, ale že bych je musel sledovat dvě hodiny v kuse, to teda ne. Trochu to zachraňují herci - krásná Kim Basinger, zmítající se mezi touhou po klasickém vztahu nebo nových neprobádaných experimentech a Mickey Rourke, který se na roli poněkud výstředního pracháče hodil. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla už před dávnými lety, ale nepamatovala jsem si, jaký je to příšerný kýč. Každý záběr je jak z reklamy, podhledy, záběry proti světlu, NY dekorativně v pozadí, zcela nesmyslná milostná scéna v dešti na schodech, zbytečně přehnaný kontrast mezi supermoderním bytem Johna a nesmyslně rustikálním interiérem (s tekoucí konvičkou) Elizabeth. Na druhé straně příběh je dobrý, nemohu se zbavit pocitu, jaký by to byl vynikající film, kdyby se jej chopil nějaký jiný řežisér. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě 4* díky nádhernému páru, který mi k sobě ohromně pasoval....Ta vášeň, touha, chtíč, který jsem mezi nimi cítila...to je to, co jsem u jiného filmu zatím nezažila. Zároveň si tím pár prochází mnoha situacemi, které nejsou jednoduché a jsem ráda za daný závěr :) První polovina filmu je hodně o něčem, co si všichni představujeme, ale není to tam ukázáno - za což tvůrci tleskám - až teprve později vidíte tělo, pot a sex jako takový. Myslím si, že plno filmů si odsud vzalo inspiraci, ale originál je jen jeden ;) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • V některých sexuálních scénách byly za Elizabeth použity dablérky. (HellFire)
  • Hovorí sa, že Kim Basinger (Elizabeth) neznášala svojho hereckého partnera, lebo smrdel cigaretami a alkoholom. (Raccoon.city)
  • Elizabeth nosí bílé nebo barevné oblečení, když je s Johnem, nosí černé nebo šedé. (HellFire)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama