Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlotte, mladá skotská žena, která studovala ve Francii, žije během II. světové války v Londýně. Tady se zamiluje do Juliena, pilota britského královského letectva. Protože umí dobře francouzsky, je Charlotte zverbována britskou rozvědkou jako kurýr mezi Anglií a francouzským hnutím odporu. Kdykoliv se vydá za nepřátelskou linii, stává se z její mise i mise čistě osobní - na vlastní pěst pátrá po svém Julienovi, kterého sestřelili někde nad Francií. Charlotte se dostává na seznam gestapa a je tak v permanentním nebezpečí. Na své misi poznává všechny hrůzy války... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kam až oko dohlédne lány levandule, smířené dávno s tím, že nějak bylo, je a bude… Estrogenní záležitost z okupované Francie, která přes pomalý rozjezd nabírá neokázalými prostředky na potřebné síle a osudové naléhavosti. A kdo nebude vlákán dokonalou C.Blanchett do Šarlotiny pavučinky, ten může směle obdivovat architektonickou krásu viaduktů Skotska, či francouzských kamenných mostů a venkovských zídek.. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Mozaika udalostí vytvára príbeh, ktorý sa stať nemusel, ale mohol. V napätej atmosfére hrá prvé husle božsky krásna a herecky ako obvykle výborná Cate Blanchett a s nádhernou charizmou starého muža jej sekunduje Michael Gambon. Billyho Crudupa schválne dávam až na tretie miesto, pretože jeho Julien je síce dobrý, ale predsa mu chýba tá iskra, ktorú predviedli jeho hereckí kolegovia. Slušný vojnový film, opäť trochu z iného uhlu pohľadu, ktorý by však bez hereckého obsadenia hlavných postáv stratil ďalší bod. Takto slabšie 4*. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsme museli povinně se školou. A musím říct, že toho rozhodně nelituji. Silný a zajímavý příběh, slušné herecké obsazení (Cate Blanchett mě opravdu překvapila). Proč nehodnotím plným počtem? Protože Angličané (to jako odkoukali od Američanů?) si prostě nemohli odpustit happy-end, proto jen 4*. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Název zní tak trochu jako luxusní francouzský parfém, ale tady o ten vůbec nejde. Má jen prostý a výstižný název, který nám občas napoví daleko víc. Je to dojemná romance o lásce v období 2. světové války. Mladá žena ztratila svou milovanou lásku, zbavila se své indentity, pod velkým tlakem se rozhodla pro dráhu špionky a vydávala se na území tehdejší okupované Francie. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Když vidím ve výprodeji DVD s obalem přeplácnutým vznášející se hlavou Cate Blanchett, které navíc stojí deset korun, v jeho nákupu mi nic nezabrání. Ani to, že se jedná o romanťárnu. Film je to ale hlavně dramatický a docela povedený. Nejvíc mu asi škodí, že není francouzská část namluvená francouzsky. Jeho druhým problémem je trošku hloupější scénář, který je ale aspoň trochu neobvyklý. Trochu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Cate Blanchett počas nakrúcania zistila, že čaká svoje prvé dieťa, syna Dashiella. (Ninfa)
  • Film je inspirován skutečným příběhem nedávno zesnulé Novozélanďanky Nancy Wakeové, přezdívané "Bílá myš", která za druhé světové války působila jako špionka a členka francouzského protinacistického odboje. (Camulator)

Reklama

Reklama