Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (283)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Pane Bože na nebesích a svatá Marie prostopášná!! Kostka 0 je pořádná vostuda. Uznejte, první díl byl něco mimořádného a co se týče atmosféry, byla jednou z nejlépe udělaných a prostě celkově to byl nářez. Jenže 0 asi chtěla začít od píky a nejenže se jí to vůbec nepodařilo, ale celkové vyznění a šokantnost byli podobného rázu jako když na poště musíte převzít balík. Když k tomu připočtu věci typu, tlusťoch hrábne na mrtvou ženskou a v mžiku se promění v obláček prachu, nemůže tenhle film dostat víc jak 2*. Nejhorší na tom všem je, že když jsem se na to díval, moji spoluhledící byli totálně v šoku a jeden dokonce odešel z toho důvodu, aby v noci nedostal únik moči. A já tam sedím, znudění tím vším a jediné co mě baví je, jak "moji diváci" ječí hrůzou a dáví se horkým čajem Pickwick. Tak už to prostě bejvá... 0=1* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je veľká škoda, že záver trilógie obstaral video film. To nevyčítam scenáristom, tí sa držali danej schémy a celkom pekne ju na konci prepojili, ale predovšetkým producentom, ktorí usúdili, že ako kino film by tretia časť takejto série v kinách finančne neuspela. Trpí tým vizuál, ktorý je stopercentne béčkový (hlavne scény z lesa a vojaci sú dosť mimo) a casting hlavného záporáka, ktorý má tendenciu zničiť celý film. Takže postupne klesajúca kvalita trilógie, tri hviezdy si ale O s odretými ušami zaslúži. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie na to ide trochu inak. Okrem ďalších chudákov v kocke sledujeme aj dvoch pozorovateľov, ktorý na nich dozerajú. Bohužiaľ to rúca predstavy o hi-tech zariadení špičkovo vybavenej armády alebo nejakej výskumnej organizácie. Ukazuje sa, že to je banda šupákov. Aspoň, že je tá dvojica pozorovateľov celkom sympatická a vtipná. Zato banda v kocke je úplne vygumovaná. To nie je nadávka, ale vymazali im pamäť, čo ničí možnosť nejakého hlbšieho budovania charakterov na čom by sa dala vystavať poriadna ponorka medi postavami ako v jednotke. Ale aspoň nie sú neznesiteľné ako v dvojke, kde ich mal divák chuť všetkých zabiť. Vizuálne kocka znova pôsobí temne a atmosféricky ako v jednotke, ale nie je tak skvele prepracovaná. Pasce tiež nie sú nejak extra výnimočné, ale aspoň sa držia pri zemi a nie je to také sci-fi ako v dvojke. Zato gore tromfne v hnusnosti aj jednotku a jednu scénu som už nevydržal a radšej trochu preskočil. Už na takéto scény nemám žalúdok. Dejové napojenie na prvý diel je zaujímavé. Celkovo to je priemer, ktorý sám o sebe neohromí, ale ak máte chuť sa dozvedieť niečo o zákulisí kocky, tak tento diel poskytne nejaké odpovede. Či budú uspokojivejšie ako vaša predstavivosť je otázne. Ale na Barbarashove pomery to je jeden z jeho lepších filmov. 5/10. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jednička je geniální, dvojka okopírovaná a trojka... trojka ukazuje kostku, akorát v naprosto jiném formátu. A ono se to povedlo! Je to napínavé, zajímavé, konec docela ušel. Nečekal jsem od toho nic víc a mnohé se tu vysvětlí (ale ne vše). Postavy mě moc sympatické nebyly, ale jo, našel se někdo, komu se dalo fandit. Smrti... brutální a klasické. Kostka 0 je určitě o dost lepší, než dvojka a myslím, že těch slabých pět hvězd tomu dám. Sice se nevysvětlí vše, ale to v jedničce taky ne a považuji ji za jeden z nejlepších hororů vůbec. Takže slabých pět hvězd, Kostka 0 je neskutečně příjemným překvapením a zakončením celé série. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

AAAAAAAAa jednička byla koulervoucí a geniální, dvojka byla horší ale aspoň zábavná no a nula je... SRAČKA. Jedna z největších sraček co jsem kdy viděl. Vůbec tam už neni napětí zbyla jen trapnost. Víte co se stane když se dostanete z Kostky do tý bílý místnosti? Ne? Spoutaj vás řetězy a tlustej chlápek co hraje šachy se vás zeptá jestli věříte v boha a pak vás usmaží. Tím demence tohoto filmu zdaleka nekončí, nastupují vytuněný vojáci se zelenejma očima a potetovanejma čelama, který necejtěj bolest skáčou pět metrů do vzduchu a slyšej vás na kilák daleko, ale netrefěj zdrhající ženskou s malou holčičkou a když už vás náhodou chytěj tak je stačí kopnout do koulí a jsou na 5 minut mimo!!!!! No a tu největší zrůdnost si necháme na konec. Potom totiž přijde chlápek s robotickym okem co kulhá, má debilní hlas a kecy a snaží se vypadat jako genius zla ála Gary Oldman. No takže tenhle týpek předvede nejhorší herecký výkon v dějinách kinematografie (ano viděl jsem Waterloo po česku a filmy Eda Wooda, ale za tímhle si stojím) přičemž vydává rozkazy týpkům s drápatejma rukavicema co pracujou na obrácenejch klávesnicích!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tenhle film je tak debilní, že je až zábavnej. Škoda kam se to po geniální jedničce zvrhlo. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)
  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)
  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)

Reklama

Reklama