Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (282)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval mezi 4 a 5 hvězdičkami...jak sami vidíte, zvolil jsem 5. Třetí díl Kostky se stylově vrací k 1. dílu (rozhodně správný krok). Mnohé se zde vysvětluje a taky se tu znovu objevuje agresivní negr (stejně jako v jedničce ;o) ). Krásné pasti, krásné "hebání" => KOSTKA jak má být. Stále se ovšem nedozvídáme, PROČ existuje KOSTKA (pardon, ale vysvětlení, že jde jen o zábavu nepovažuji za vysvětlení...) a PROČ si vybírají PRÁVĚ ti a ti lidi. BTW, aspoň víme, kdo byl (a jaké zaměstnání měl) retarďák v 1. dílu ;o) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už z podstaty jsem chtěl tenhle film vidět, protože mi měl trošičku ukázat svět mimo kostku, a taky že ukázal. Jenže mi zase neukázal to, co já po něm chtěl a opět jsem si na to sám odpověděl, že i kdyby mohl, stejnak by to neudělal, protože pak by to vyznělo hrozně divně. Takhle, jak se autoři s příběhem porvali do tohoto filmu si myslím udělali nejlíp jak mohli. Sice to není žádný zázrak, ale koukat se na to dá. Také se mi nelíbilo, jak se režisér snažil udělat co nejhnusnější smrti, a la Saw, jenže tenhle film o tom zabíjení vůbec není, celé se to zamotá a vzejde z toho klasická sci-fárna, která občas i dokáže pobavit, hlavně tedy díky hlavnímu nepříteli, který je tak děsný, až je dobrý a dodává filmu něco, co ho trošičku vyvyšuje. Rozhodně je lepší jak dvojka, protože ta byla čistě o zabíjení, tenhle film je zase čistě o příběhu a to je pro mě určitě zajímavější. Zlatá střední cesta, tři hvězdičky, nic převratného, nic revolučního, ale na zabavení to určitě stojí, a to letmé ale zásadní propojení s prvním dílem, za to to vidět určitě stojí. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak Cube Zero je mnohem lepší pokračování, než Hypercube. Vzhled místností je ze všech dílů nejtemnější, ději velice pomáhá pohled z "druhé strany" Kostky. Herci byli dostačující (až na pána s robotickým okem - ten měl nejspíš budit strach, ale nepovedlo se...). Docela potěší i závěr, který zde je (narozdíl od prvního dílu), a není debilní (narozdíl od druhého dílu). Takže po zhlédnutí sem docela spokojenej, celkový dojem trochu kazí vojáci se zelenýma očima. ()

cinefob 

všechny recenze uživatele

U tohoto typu filmů mi nikdy není jasné, zda jsou určité věci špatné, protože to tak autoři zamýšleli, nebo je to naprosto neúmyslné. Jinak jsem očekával, že to bude technicky vypiplanější než první díl a že to naopak bude ve srovnání s ním ztrácet na příběhové stránce, což se mi moc nepotvrdilo. Překvapení. (2,5*) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Kostka 0" má hned několik pozitiv... Konečně se objevuje pořádně sympatická postava (mladý přeběhlík). Konečně někoho napadlo zapracovat na hudbě a dát jí ty správné grády. A konečně vidíme KOSTKU nejen z pohledu umírajících subjektů, ale také z pohledu lidí "tam venku". Neuškodily ani scény mimo kostku, i když občas působily jako z jiného filmu... Hlavním negativem je posun v žánru. Z horroru se sci-fi prvky se nám stalo sci-fi s horrorovými prvky, což znamená, že se téměř úplně vytratilo nepříjemné mrazení v zádech. Navíc... Občas se někomu povede i nějaká hláška, která však působí - vzhledem k okolnostem - nereálně až nevkusně. A konec? Jen o ždibíček horší než v prvním díle.;-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)
  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)
  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)

Reklama

Reklama