Reklama

Reklama

Batman - Série 1

(série)
USA, (1992–1993), 22 h (Minutáž: 22 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks), Jerry Robinson (komiks) (více)

Hrají:

Kevin Conroy, Efrem Zimbalist Jr., Robert Costanzo, Mark Hamill, Loren Lester, Richard Moll, Brock Peters, Ingrid Oliu, Adrienne Barbeau, Lloyd Bochner, Jeff Bennett, Paul Williams, John Vernon (více)
(další profese)

Epizody(60)

Zajímavosti (24)

Harley Quinn - L.O.D.R.S.V.P (2020) (epizoda) (S01E08)

  • Když se Lex Luthor chystá oznámit nového člena Legie, Ivy se snaží rozptýlit Harley nabídkou, že spolu vytvoří skupinu. Řekne: „Bude to jako Harley & Ivy,“ což je název epizody Harley and Ivy (1993) ze seriálu Batman (od r. 1992). (KGBelik)

Arleen Sorkin

  • Byla přímou inspirací pro Bruce Timma a Paula Diniho k vytvoření postavy Harley Quinn, když viděli její komediální scénku v seriálu Tak jde čas (od r. 1965). Harley Quinn se tedy nezrodila v komiksech, nýbrž v seriálu Batman (od r. 1992), konkrétně v epizodě Joker’s Favor (1992), a mělo se jednat o jednorázovku pro jednu epizodu. Ovšem stala se velice oblíbenou neodmyslitelnou součástí Jokera. V průběhu let dabovala Harley ještě mnohokrát, kdy naposledy jsme ji mohli slyšet ještě ve hře „Batman Arkham Asylum“, než ji vystřídala Tara Strong. (ScarFace_V8)

Sebevražedný oddíl (2016)

  • Postava Harley Quinn (Margot Robbie) se poprvé objevila v animovaném seriálu Batman (od r. 1992) v epizodě Joker's Favor. Do hlavní komiksové kontinuity však byla zařazena až v roce 1999 v komiksovém sešitě "Batman: Harley Quinn". Krátká scéna z filmu, ve které Harley tančí s Jokerem (Jared Leto), je identická s obálkou tohoto čísla. (TwoFace)

Reklama

Reklama