Reklama

Reklama

Belle epoque

  • Španělsko Belle époque (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Roku 1932 v malej dedine v Španielsku. Mladý dezertér Juanito nemá kde ostať a trápi ho samota. Prichýli ho farmár Manolo. Stanú sa z nich priatelia, no všetko sa zamotá, keď po dvoch týždnoch prídu Manolove štyri dcéry. Juanito, ktorý dlho nezažil ženskú lásku, sa postupne zblíži s každou a stojí pred ťažkou úlohou, pre ktorú sa má rozhodnúť. Bude to Rocio, Violeta, Clara alebo Luz? (iwko)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (28)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Geniální komedie Fernanda Trueby s tehdy vycházejícími hvězdami španělského filmu (Penelope Cruz, Maribel Verdú...) a okouzlujícím Michelem Galabru v roli ufňukaného francouzského milovníka :) Odehrává se ve Španělsku ve 30. letech, kdy mladý dezertér nalezne útočiště na vesnici u jednoho postaršího chlapíka. Když přijedou na léto jeho čtyři krásné dcery, všechno se rázem zamotá :) Tenhle film jsem si zamiloval natolik, že jsem si ve Španělsku pořídil DVD, jehož titulky jsem posléze slůvko po slůvku přeložil :) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film upoutal mou pozornost především díky mladé Penélope Cruz, na níž jsem byla zvědava. S postupujícím dějem si však stále více získávala mou pozornost dcera Rocio, jejíž herecká tvář mi začala být stále více povědomá. Začínala jsem v ní s jistotou poznávat Maribel Verdú. Tu krásnou, temperamentní Španělku, která o mnoho let později sváděla Gaela a Diega v Mexické jízdě. Nebo oni ji?:) Příjemná komedie s vtipnými dialogy a krátkou, avšak pozornost zasluhující návštěvou, Michela Galabru. ()

Reklama

AloeB 

všechny recenze uživatele

Ano, mám slabost pro španělské filmy. Zda je ta slabost podmíněná přítomností Penélope Cruz nebo Maribel Verdú, či ji pouze umocňují, je na pováženou. Základ této romantické komedie je prostý, uprchlý mladík se ukryje na venkov do domova čtyř sester. A přestože to není tak vyhrocené jako návštěva Ameriky v Lásce nebeské, cíl a závěr jsou poměrně přesně definované, ať se nám to líbí nebo ne. Nezbývá tedy nic jiného než si užít cestu do cíle. Ta je krátká, občas nudí, ale povětšinou nabízí pěkné a zajímavé výhledy. V závěru sice není nic moc, ale pro těch pár originálních nápadů (z nichž u mne vede karneval a Rocia) stálo za to tento film vidět. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pro spanelske filmy mam podobnou slabost jako pro Penelope Cruz a film se mi libil, i kdyz jsem od nej nic necekal. Nehlede na neklidnou dobu, ve ktere se dej filmu odehrava pusobi velmi klidne, az prazdninove. Velmi vkusny humor, atmosfera spanelskeho venkova, hezke zeny a dobre herecke vykony, spolecne vytvari pohodovy zazitek. ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Není pravdou, že odlišné pohledy na erotiku a lásku jako takovou, přičemž by oba tyto faktory měly být nějakým způsobem spjaty, se objevují až začátkem nového tisíciletí. Belle epoque je toho krásným důkazem. Milá, konverzační komedie, co do dialogů dovedená k úsměvné dokonalosti. --- Třeba je to věkem, ale já inovativní pohledy na člověčí intimitu dokážu ocenit, a to nejvíce tehdy, když se režisér vyvaruje křečovité vulgarity, která je tolik vlastní českým filmům na toto téma. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Portugalsku. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno