Reklama

Reklama

Hra na vraha

  • Česko Maturiťák (festivalový název) (více)
Trailer

Před několika lety se v budově bývalého sirotčince stala tragická nehoda. Při hře s kamarády vypadla z okna malá dívka. Ačkoliv... jen pár osob ví, jak nevinná ta hra skutečně byla. O šest let později se maturanti chystají na svůj velký školní ples. A právě v den výročí nehody se někteří z tehdejších účastníků stávají oběťmi výhrůžných telefonátů, které svědčí o tom, že nic není zapomenuto. Nic není odpuštěno. Začíná hra o život. Ty, kteří nesli vinu, čeká trest nejvyšší. Kdo to přijal roli mstitele? Kdo si hraje na vraha? (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dnes již průměrná vyvražďovačka, která doplácí na málo mrtvol.... Naštěstí tu je příběh a jeden z mála filmů u kterého jsem netypl vraha správně!!! Možný SPOILER: Celou dobu jsem čekla že vrah bude njaká osoba která na vraždu holčiny koukala v povzdálí, ale chyba lávky, a že v tomhle tipování vraha jsem celkem dobrej:-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Standardní osmdesátkový slasher, který už notně vyčichnul. Malá Robin je dětmi zahnána do kouta a pod přívalem jejich zloby umírá. Co mělo zůstat tajemstvím čtyř malých vrahů, někdo viděl a po šesti letech se rozhodnul splatit dluh. Většinu filmu se řeší studentské vztahy a chystaný maturitní večírek s vyhlášením královny a krále plesu. Vrah má sekeru, a to by bylo fajn, kdyby práce s ní nebyla lajdácká.....až na poslední mord. Většina scén s vrahem a útěky před ním se odehrává ve tmě, a to tak, až se mi s jednou postavou, tlouštíkem Slimejšem, co si rozsednul brýle, chtělo zvolat - nic nevidím! Ano, temné scény tříbí divákovu fantazii, pokud jsou správně použity. Zde se divák ztrácí a je nucen hádat. Curtisová výborná....a to je asi tak vše. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ očakávate drsný slasher, tak si musíte počkať celú hodinu, kým príde k akcii, respektíve k onej "prom night". No a ani potom to nie je žiadna prehliadka explicitných vrážd. Toto je skrátka iný typ slasheru, viac sa sústredí na atmosféru, pričom zápletka je v rámci žánru absolútne klasická, čo bolo u mňa plus. Keď už sme pri tej záverečnej polhodinke, tak tam by sa zišiel podtitul Saturday prom night fever, všetci totiž trsajú ako Travolta. Ale nebojte, príde aj na odseknuté hlavy a najmä je tu Jamie. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, o které se mnozí ani neotřou a hodnocení mají nanejvýš 50%. Prom Night jedním z takových je. Hledáte strach, krev, zábavu? Jedno vám slíbit mohu, strach se dostaví. Ne snad, jak hrůznou atmosférou tento slasher disponuje, ale stačí několik málo minut na to, aby jste se zhrozili, cože vám to zabralo místo na disku. Dobře, přeháněl bych... První půl hodina, kdy si děti hrají na vrahy je povedená, ale minimálně platí, že druhá polovina patří na smetiště. Snad jen vstup vraha na scénu pomocí telefonátu viz. Black Christmas, má nějakou úroveň. Nicméně váš respekt si nezíská. Běhá v kukle se sekerou, a má co dělat sám se sebou, natož pak s oběťmi. Rovněž mordy nestojí za nic, pokud ovšem nejste fandové kečupu a jiných potravinářských barviv. Do toho všeho si přidejte příšernou disco hudbu a máte výsledek. ()

lupuscanis 

všechny recenze uživatele

Robert A. Silverman, v době, kdy měl za sebou Cronenbergův The Brood a před sebou Scanners, Naked Lunch a eXistenz, si střihl epizodní, avšak nepřehlédnutelnou roli lehce úlisného školníka na střední v tomto 'když Kanaďani dělají totéž, nemusí to ani zdaleka být vžycky totéž', béčku s bonusem. Jen jeden z důvodů, proč by se na Prom Night mohli podívat nejen příznivci jistého oblíbeného pokleslého subžánru, kteří si, ke své škodě, myslí, že sledují “nepovedenou” verzi něčeho, co mají rádi. Pohrát si se slasherem s nadhledem jde jistě mnoha způsoby, ale vsadil bych se, že zrovna tenhle, old-schoolový, v němž jde o to, že málem každý osvědčený formální postup dovedete jen maličko, ale zcela neskrývaně, přes čáru, jen tak nezestárne. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Režisér Paul Lynch sa pôvodne chcel zviesť na úspechu Halloweenu (1978) a natočiť film o psychopatickom gynekológovi. No nakoniec ho od toho odhovorili, a tak vznikla táto snímka. (beso74)
  • Natáčanie filmu prebiehalo 24 dní (od 7.8. do 13.9 1979) v Toronte (Kanada). Don Mills Collegiate Institute slúžil na natáčanie scén zo školy a Langstaff Jail Farm (v Richmond Hill) poslúžila ako budova schátranej školy z úvodu filmu. (beso74)
  • Ústrednú úlohu mala dostať herečka Eve Plumb. Producenti na poslednú chvíľu zmenili výber potom, čo o rolu prejavila záujem Jamie Lee Curtis. (beso74)

Reklama

Reklama