Reklama

Reklama

Hra na vraha

  • Česko Maturiťák (festivalový název) (více)
Trailer

Před několika lety se v budově bývalého sirotčince stala tragická nehoda. Při hře s kamarády vypadla z okna malá dívka. Ačkoliv... jen pár osob ví, jak nevinná ta hra skutečně byla. O šest let později se maturanti chystají na svůj velký školní ples. A právě v den výročí nehody se někteří z tehdejších účastníků stávají oběťmi výhrůžných telefonátů, které svědčí o tom, že nic není zapomenuto. Nic není odpuštěno. Začíná hra o život. Ty, kteří nesli vinu, čeká trest nejvyšší. Kdo to přijal roli mstitele? Kdo si hraje na vraha? (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

PROM NIGHT je z historického hlediska důležitý slasher, protože inspiroval I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER, v němž Kevin Williamson imituje hned několik nápadů z PROM NIGHT, ale nutno uznat, že je modifikoval v mnohem lepším podání než tady originál. Začátek sice začne slibně, budování atmosféry funguje, Jamie Lee Curtis je sexy jako svině, ale na úvodní regulérní mord se čeká přes hodinu, což je u slasheru zásadní. Snímání temných chodeb střední školy evokuje, že film měl mnohem na víc, kdyby se ho chopil schopnější režisér. Veškerý napětí totiž selhává při zdlouhavý naháněčce nemotornýho vraha se sekyrou a závěrečná melodramatická pointa mě docela zklamala. Slasher, jehož pověst je lepší než obsah. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Celkově trochu zklamání. Začátek mě namlsal. Z těch harantů mi totiž běhal mráz po zádech, pak však dlouho, dlouho nic a když už sem si myslel, že v tom hororu snad nikoho nezabijou, tak se to konečně rozjelo. Jenže to už se film chýlil ke konci a oběti i vrah působili, že to chtěj mít rychle za sebou :o( ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější film pod sluncem. Strašidelný - nebo nedejbože napínavý - není ani omylem, a ačkoli nemá ani 1,5 hodiny, táhne se to fakt neskutečně. Děj je zcela stupidní a nic tam nedává smysl, všechny postavy se chovají jak idioti, a pokud na tom filmu bylo někdy něco dobrého, bezpečně to odvál čas. Nesnesitelně mě to nudilo a nevidím důvod, proč to ještě dnes chtít vidět. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Hra na vraha kulišácky pojmenovaná v rámci festivalu Otrlého diváka jako Maturiťák je popravdě jen další v řadě nechtěně komediálních hororů. O to víc, když se tu jako ředitel gymnázia velebí Leslie Nielsen, jehož vtipný ciferník si nejde s ničím jiným spojit než s Bláznivou střelou. Už jeho samotné vzezření vyvolává úšklebky a úsměvy od ucha k uchu. Takže si dovedete představit, co ve vás vyvolá, když už se v úvodních titulkách jen zjeví jeho jméno. Naneštěstí se o komedii nejedná, ale o béčkový slasher! K tomu Halloweenská ženská drtička Jamie Lee Curtis, ale její přítomnost nic nezachraňuje. Samotné mordovačky teenagerů jsou de facto až při konci, takže se dobrou hodinu opravdu nic závratného neděje. Pokud se ale rochníte v žánrových klišé a občas v dementním vyznění scén, tak by vás to mohlo bavit. Kdybych nebyl v sále za přítomnosti chichotajících Otrlců, tak se při projekci doma asi pekelně nudím. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Pfffff.....k čemu je slasher horor, kde na první vraždu čekáte hodinu, kde jen trošku vnímavý divák (ani není třeba mít v tomto subžánru nakoukáno) uhodne identitu vraha, již po pár záběrech (5-7 minut?..možná ještě méně) a to prozatím sledujete dětské herce, při nástupu dospělých, již diváka nemá co překvapit, kde vás doslova ubíjí mizerná technická stránka filmu a otravná disco hudba, kde vyjma jednoho holého zadku, ani žádná z "hrdinek" neukáže kozy, kde všechny mordy stojí za starou bačkoru. Prostě "Prom Night 1980" je jeden velký průser a prozatím nejhorší "whodunit slasher", který jsem kdy viděl, což je při konkurenci české Čepele smrti už co říct. Tohle nemohla zahránit ani JL Curtisová a zbytečný Leslie Nielsen. 25% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Ústrednú úlohu mala dostať herečka Eve Plumb. Producenti na poslednú chvíľu zmenili výber potom, čo o rolu prejavila záujem Jamie Lee Curtis. (beso74)
  • Dejová línia s Leonardom Murchom - psychopatom neprávom obvineným zo zabitia dievčaťa, ktorý práve ušiel z ústavu, bola do filmu vsunutá až dodatočne. (beso74)
  • Režisér Paul Lynch sa pôvodne chcel zviesť na úspechu Halloweenu (1978) a natočiť film o psychopatickom gynekológovi. No nakoniec ho od toho odhovorili, a tak vznikla táto snímka. (beso74)

Reklama

Reklama