Reklama

Reklama

Bubba Ho-tep

Trailer

Obsahy(1)

Elvis žije. Tedy jestli se tomu tak dá říkat. Spíše jen přežívá s podivným výrůstkem na penisu v domově důchodců. Zde právě začíná obcházet egyptská mumie, která ze staroušků vysává jejich duše. Sebere Elvis ve starém těla dost sil na to, aby mohl s pomocí svého přítele Jacka, který si myslí, že je exprezident Kennedy, zastavit běsnící mumii? (Vitason)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Elvis a černý JFK v ultimátním souboji proti egyptské mumii? Proč ne? Dokonalá zápletka, citlivá režie, bezvadné hlášky a Bruce Campbell v životní formě. Celý film se navíc odehrává za stěnami nejděsivějšího místa na světě. Domova důchodců. Opouštíme jej jen u flashbacků, Elvisova héroického výletu k mostu a u finální konfrontace. Temné až filozofické úvahy "Krále" navíc dávají BUBBA HO-TEPovi místy až neuvěřitelný přesah. A ta hudba. Tyler se vážně předvedl. Sorry, man. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vyzrálý, inteligentní a melancholický film, o čekání na smrt a touze být alespoň ještě jednou k něčemu dobrý(užitečný chete-li).. Ležící živá mrtvola Elvis-s hlavou plnou sentimentálních vzpomínek a jízlivých monologů zatrpklého starce-ještě jednou vstává z lůžka aby se svým parťákem-expresidentem-Jackem zachránili své kamarády a svůj-už-jediný(a poslední)domov. Že je jejich mise absurdní a neuvěřitelná?-Jistě, život je přece plný neuvěřitelných absurdit. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Prostě nikdo neumí zahrát lépe hnisavý vřed na žaludu než pan Campbell. Normálně mě bolel a to jsem ho jen sledoval. Mám podezření, že si v rámci realistického herectví jeden opravdu schválně uhnal! Vynikající americký remake filmu Babí léto, kde bez dechu sledujeme nerovný boj dvou celebritních gerontů proti stáří, nemocem, smrti a nelidským podmínkám, panujících v amerických domovech pro seniory. A kdo to vidí jinak, je povrchní, bezcitný zmrd! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad je tak strelený až to človeka zaujme. No kto by si bol pomyslel, že možno Elvis ešte stále žije a užíva si pohodičku niekde v domove dôchodcov? Len ten vred na prirodzení ho troška trápi... Avšak všetko len do času, kedy sa na scéne zjaví bláznivá múmia a začne všetkým okolo cucať duše. Dvaja odvážni starčekovia - Presley a JFK - tak zoberú záchranu do vlastných rúk... No poviem vám, niektoré situácie boli tak trápne a absurdné až som sa na tom pobavil. Asi na takomto princípe tu funguje zábava, baviť sa na uletenosti oboch postavičiek, ktoré sypú jednu hlášku za druhou. Netreba to brať príliš vážne, treba pustiť mozog na vandrovku a človek sa pritom slušne pobaví. Lepší priemer. 65/100 ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Neptejte se, co může váš domov důchodců udělat pro vás, ale co můžete udělat vy pro něj." Zvláštní lidé, tihle důchodci. Celý den se jen tak povalují a přemýšlejí nad tím, jak jim život utekl mezi prsty. A tak jsou rádi za každé rozptýlení v jejich fádním životě. Ať už je to pohled pod sukni mladé dívky, nebo vraždící mumie z dovozu. Bubba Ho-Tep je šílená komedie, kde si Bruce Campbell vysloveně vychutnává Elvise v důchodovém věku, který trousí jednu hlášku za druhou a po boku černošského JFK si to rozdává s egyptskou mumií v temných uličkách domova důchodců, které mi nejvíce připomínaly motel z Bartona Finka. Film má příjemnou hudbu, triky a dobré herecké obsazení v čele s již zmiňovaným Campbellem. Jenže filmu vykopává hrob pomalé tempo, které se společně se slabší kadencí vtipů vleče stejně jako život ve zmiňovaném domečku. Takže mi z toho nakonec vychází slušný průměr. ,,Nikdy neser krále." Btw. Stáří působí ve filmu jako větší zlo než nemrtvá reklama na obvazy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film se točil v opuštěné nemocnici pro veterány poblíž Los Angeles. (BoredSeal)
  • Ve filmu nezazní ani část melodie od Elvise, protože cena za licenci k jedné písni Presleyho odpovídala polovinu rozpočtu. I jako upoutávky na Elvisův maratón režisér použil vybrané úryvky z veřejného filmového archívu, na kterých jsou herci podobní Elvisovi. (BoredSeal)

Související novinky

Mé jméno je pořád Bruce

Mé jméno je pořád Bruce

20.01.2010

Dobrá zpráva pro fanoušky Bruce „Swallow This!“ Campbella. Vrátí se a bude válčit s dalším hororovým monstrem, tentokrát mnohem klasičtějším. Ano, malá kultovka My Name is Bruce, která alespoň zlehka… (více)

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Reklama

Reklama