Reklama

Reklama

Středoškolák Homer Hickam žije v hornickém městečku ve východní Virginii, kde jedinou možností obživy je práce na šachtě. Homer má velkou fantazii a touží objevovat vzdálené světy. Jednoho dne zahlédne na obloze přelétat první sovětskou družici Sputnik. Začne se zajímat o rakety, a dokonce se díky tomu spřátelí s opovrhovaným "šprtem" Quentinem. Spolu se dvěma dalšími kamarády pak začnou amatérsky konstruovat malé rakety. První pokusy jsou však zoufalé. Aby získali více znalostí, pustí se do studia chemie, fyziky a matematiky. Nakonec se jim podaří sestrojit překvapivě funkční rakety. Ty nepředstavují jen jakousi lepší hračku, ale pokud uspějí na mezistátní soutěži mladých techniků, i únik z rodiště. V cestě za splněním snu Homerovi stojí nepochopení otce. Přesto se nevzdává a snaží se naplnit svoji vizi. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Tak průhlednej snímek, až to bolí, ale co naplat, když tenhle scénář napsal život. Všichni jsme věděli, jak film skončí od okamžiku, kdy začal. A věděli to všichni, kdo film dělali. A tak ho udělali hezky, citově plně, dojímavě, klišoidně, nacpali tam pár kluků, kteří asi budou jednou hrát velké role (Gyllenhaal, Owen), přidali nabručeného tátu (standardně skvělý Cooper), sympatický soundtrack a dohromady vznikla jedna velká hromádka klišé o tom, kterak si kluk šel za svým snem a nakonec si potřásl rukou se svým idolem. October Sky je moc sympatickej film, kterej si těch 80% určitě zaslouží a popasuje se do zástupu filmů, které vám neublíží, když je zkouknete dvakrát do roka. [DVD] ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud jsi syn horníka a nejsi políben inteligencí, tak to máš holt dost blbý. Pokud jsi však syn horníka, jenž hrál v Donnie Darko, tak máš svou budoucnost vymalovanou. Jsi jako Harry Potter, jen ti chybí jizva, čarodějnický klacek a Hermiona. A naopak v počtu rodinných příslušníků jsi v přebytku. A jelikož jsi klikař, tak tě na střední škole učí přívětivá verze McGonagallové, která tě na základě tvého jména klidně procpe na do poháru Tří kouzelnických škol a to i přesto, že nejsi kouzelník. Jsi vyvolený? Tak se zamysli, jelikož Rita by se tě na to určitě zeptala! 82% ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem viděl hned několik výborných filmů, které stojí za zhlédnutí, a i když Říjnové nebe nepatří k největším vrcholům, tak si ho přesto budu pamatovat. A užil bych si ho ještě víc, kdyby se v některých místech netlačilo tak na pilu. Stěžovat si ale rozhodně nemůžu na Jakea Gyllenhaala a na to, že se tvůrcům povedlo vytvořit pohodový a příjemný snímek. A i když je poselství jednoznačné, důležité a snad i správné, tak ukazuje pouze hezčí stranu mince. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Slušnej doják, ve kterým ani tak nejde o nějaký NASA nebo rakety (to jen tak okrajově), ale jde tady o sbližování otce se synem. Fotřík, zarputilej horník, kterej nic jinýho neuznává a jeho mladej, kterej by zase pořád jen vystřeloval nějaký rakety :o). Asi to muselo bejt za studený války hodně horký téma, páč to vypadalo, že kosmem žil každej amík. To nám čechům tohle mohlo bejt u perdele, páč náš raketovej výzkum je a dycky bude nulovej :o). Ke konci filmu sem byl hodně dojatej, celkem slušnej počet slz mi teklo po tvářích. Určo stojí za to vidět, ale nevím co by mě přinutilo k tomu vidět to znovu... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Špinavé, zaprášené ulice malého banského mestečka, otec hrdý baník uznávajúci len fáranie a americký futbal, brat starajúci sa len o svoje a mama trpiteľka, v podstate však jediná spriaznená duša z rodiny chalana, ktorý bol iný ako ostatní jeho spolužiaci. Predovšetkým túžil niečo v živote dokázať a tak ujsť pred svojim osudom baníka... Tak z takého prostredia a pomerov pochádzal Homer Hickam - snílek s hlavou v oblakoch. Krásny životopisný film podľa skutočnej udalosti o človeku, ktorý sa z absolútnej nuly a totálnej diery vypracoval až na konštruktéra vesmírnych rakiet. Zo všetkého najkrajšia je na filme myšlienka, že keď človek skutočne niečo chce a ide si tvrdohlavo za tým, tak aj napriek nepriazni osudu a tvrdým podmienkam, má šancu na úspech. Šanca tá je tu vždy, len ju treba uchopiť a už nepustiť. Oceňujem aj peknú réžiu a nadpriemerné herecké výkony. Pre mňa zatiaľ najlepší Joe Johnston. 80/100 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Skutočné mená hrdinov sme mohli vidieť v záverečných titulkoch. (Karush)
  • Ve skutečném životě jsou Werner von Braun a Jake Gyllenhaal vzdálení bratranci. Oba dva jsou potomky Viléma I. Dobyvatele. (HellFire)
  • Film je natočen podle autobiografické knihy "Rocket Boys (Rakeťáci)" od Homera H. Hickama Jr. (rodo)

Reklama

Reklama