Reklama

Reklama

Středoškolák Homer Hickam žije v hornickém městečku ve východní Virginii, kde jedinou možností obživy je práce na šachtě. Homer má velkou fantazii a touží objevovat vzdálené světy. Jednoho dne zahlédne na obloze přelétat první sovětskou družici Sputnik. Začne se zajímat o rakety, a dokonce se díky tomu spřátelí s opovrhovaným "šprtem" Quentinem. Spolu se dvěma dalšími kamarády pak začnou amatérsky konstruovat malé rakety. První pokusy jsou však zoufalé. Aby získali více znalostí, pustí se do studia chemie, fyziky a matematiky. Nakonec se jim podaří sestrojit překvapivě funkční rakety. Ty nepředstavují jen jakousi lepší hračku, ale pokud uspějí na mezistátní soutěži mladých techniků, i únik z rodiště. V cestě za splněním snu Homerovi stojí nepochopení otce. Přesto se nevzdává a snaží se naplnit svoji vizi. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

joker.george 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem viděl hned několik výborných filmů, které stojí za zhlédnutí, a i když Říjnové nebe nepatří k největším vrcholům, tak si ho přesto budu pamatovat. A užil bych si ho ještě víc, kdyby se v některých místech netlačilo tak na pilu. Stěžovat si ale rozhodně nemůžu na Jakea Gyllenhaala a na to, že se tvůrcům povedlo vytvořit pohodový a příjemný snímek. A i když je poselství jednoznačné, důležité a snad i správné, tak ukazuje pouze hezčí stranu mince. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Homer ani za nic nechce být jen dalším horníkem z Coalwood, je také po otci paličatý, má charisma a má talent. Protože se jedná o oslavný životopisný příběh, není třeba mnoho dodávat. Snad jen, že atmosféra snímku, pojednávajícího o tom, jak i z obyčejného prostředí mohou vyjít velcí přispěvatelé národní klenotnice osobností, není tak okatě agitační, jak by se dalo čekat, a když už, tak snesitelným způsobem. Rodinná dramata či jejich náznaky, lemující stránky hlavního příběhu jako drobné ilustrace, také nejsou vzhledem k prostředí hornického města od věci. Celkově se filmařům dařilo udržet kohoutky patosu přiškrcené skoro až do konce, kde už se to tedy ale vymklo a divákovi pak ta srajda teče i z nosu. Ale co bychom od příběhu o velikém sovětském... ehm, o velkém americkém člověku čekali. Bavilo a líbilo. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch životopisných filmů, který nevypadá svým tématem poutavě a málo kdo sáhne po filmu o chlapíkovi, který se podílel na vývoji raketových motorů. Na druhou stranu se nedá nic namítat, na tak mile od vyprávěný film o partě kluků a vztahu syna s otcem. Celý příběh se odehrává na pozadí hornického městečka, ukazuje místní poměry a především houževnatost hlavního hrdiny, který si jde za svým snem. Asi nepřekvapí, když řeknu, že Gyllenhaal opěr výborný a Cooper v roli otce budí na platně velký respekt. Je to jeden z těch životopisů, které nemají tak silné téma, ale jsou poctivě natočeny.......7/10 ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal se začíná nesmazatelně vrývat do mých nejoblíbenějších herců. ON je prostě geniální a já mu "žeru" každou jeho roli, protože on tomu dá něco, čím už takhle dobrý film ještě zvedle. Nádherný příběh o snu, který se nezdá tak nenaplnitelný, když do toho 4 kluci dají své srdce, víru a hlavně vytrvalou práci. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Výborný film podle skutečného příběhu o jednom z mladých průkopníků raketových letů ve Spojených státech. Parta čtyř mladíků z hornického městečka se pokusí změnit svůj předem nalinkovaný osud horníků. O svá další studia se zaslouží účastí v soutěži technické zdatnosti s prototypem rakety. Režiséru Johstonovi se i bez velkých hereckých hvězd podařilo natočit velmi působivý film. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Film je natočen podle autobiografické knihy "Rocket Boys (Rakeťáci)" od Homera H. Hickama Jr. (rodo)
  • Strojvůdce lokomotivy ve scéně, kdy chlapci rozebírají koleje, si zahrál uznávaný autor fotografií z prostředí parních lokomotiv  O. Winston Link. (HellFire)
  • Uhelné městečko bylo postaveno pro účely filmování v lokaci Petros, v Tennessee (USA). (herr_carter)

Reklama

Reklama