Reklama

Reklama

Svatba mého nejlepšího přítele

  • USA My Best Friend's Wedding (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julianne a Michael uzavřeli na vysoké škole  dohodu: jestli do 28. narozenin nenajdou nikoho lepšího, vezmou si jeden druhého. Vypadá to jako úplná pitomost ale jen do chvíle, než to jeden z nich začne brát vážně. Do určeného limitu zbývá už jen několik dnů a Michael se konečně rozhoupal. Bohužel o ruku nečekaně požádal jinou dívku, než by si Julianne přála. Ta teď musí zapojit veškerou vynalézavě zvrácenou fantazii, aby dostala Michaela zpět. Připravte se na nejlepší svatbu roku. Teď jde opravdu o všechno! (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Romantiky je v tomto snímku docela dost, ale vtipu tedy moc nepobral. Zvlášť když se jedná o "komedii" by tam měl humor převažovat ne? Herecké obsazení je až na Cameron Diaz velmi dobré a tvoří základ celého filmu. Julia Roberts je v této roli neobyčejně půvabná a moc jí to sluší. Cameron naopak pod silnou vrstvou make-upu vypadá jak pudřenka a tváří se jak sladká sůl. Ale i díky báječné hudbě se na to koukat dá. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když šli při studiích od sebe, slíbili si, že pokud budou v osmadvaceti svobodní, vezmou se. Teď ten čas nastal, oba žijí v jiném koutě Ameriky, mají rozdílné životy a povolání, a on se rozhodl k velkému kroku: ožení se, jen s nějakou jinou. Ona má jediný cíl: svatbu překazit. Svatba mého nejlepšího přítele svým způsobem boří zavedená klišé žánru. Julia tentokrát nehraje hlavní objekt touhy, protože její dávnou lásku odloudí jiná (Cameron Diaz), navrch není její hrdinka morálně bezúhonná, ani klasického happy-endu se nedočkáme (pokud ovšem stačí morální prozření, budou diváci spokojení). Škoda, že kromě Julie Roberts a skvostného Ruperta Everetta má pár snoubenců tak mizerně napsané role. Zejména Dermot Mulroney se jen něčemu diví, něco ho překvapuje, leccos mu nedocvakne, ač se to před ním rozbalí v plné kráse. Škoda toho, protože jinak to byl slušný náběh na „revoluci“ v žánru romantické komedie. Tudíž, že je tenhle kus víc než snesitelný, vděčí zejména dvěma zmíněným hercům, svižnému tempu a sympatickému soundtracku. Protože se solidním námětem tu prostě neumíme pracovat a samotný příběh je ve výsledku dost jednoduchý a spoléhající na několik scénáristických berliček. Což je velká škoda. Ale ty čtyři hvězdy nakonec dám. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

To byla ale protivná komedie! Do nějeké cca 80.minuty, kda se Julianne přestane chovat jako s prominutím kráva jsou dokonce téměř všechny postavy nesympatické až běda. V romantické komedii! A ta zápletka v trvání na špatně placené práci, kterou ovšem hrdina miluje a dává to najevo ve všech těch ukrutně drahých restauracích! Ten nedostatek charismatu ženicha a ty ubíjejíci dialogy! Ale na úplný odpis to není, závěr lecos zachrání a Julii to v kritické chvíli v den svatby pekelně sluší.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Faidra pise ze je to volovina na n-tu. No dost pochybujem, film na seba zarobil fajne, Julia Roberts /Pretty Woman/ sice moc hrat nevie a hodi sa hlavne do roamntickych komedii, no ale Cameron Diaz bola vyborna - holka ma proste komedialny talent a ne ze ne. Ludi ako Rupert Everett nemusim, Paul Giamatti na urovni. Vysoke hodnotenie hlavne za spoev v restauracii a nato, ze film je z USA ide o hodne nehollywoodsky koniec : 85 % ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Mírně přeslazená, ale přesto vtipná a přijemná romantcká komedie, ve keré si naše oblíbenkyně Julia zahrála trošku podrazáckou postavu, která to ale celé nemyslela až tak špatně a své chyby samozřejmě na konci napraví, ale konec je pro nás nečekaný, hořkosladký, ale stejně vše nakonec dopadne dobře a Rupert Everett si zde střihl opravdu dobrou postavu, zatímco naše antioblíbenkyně Diaz i Dermot Mulroney své výkony neuhlídali. Jinak příjemný film, který se vám ale ničím do hlavy nevryje. 60% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, ve které je "hozena kytice", se odehrává v muzeu Cuneo ve Vermont Hill Illinois. Štáb odstranil a uložil koberec, který režisér při točení scény nechtěl mít v záběrech. Pracovníci muzea však koberec našli až za dva měsíce. (Terva)
  • V roce 1997 se stal snímek osmým nejvýdělečnějším projektem. Při rozpočtu 46 000 000 amerických dolarů vydělal celosvětově za čtyři týdny skoro 300 000 000 amerických dolarů. (Terva)

Reklama

Reklama